Chystáme pro vás nový web! V neděli 19. 9. od 12:00 proto nepřijímáme objednávky. Od pondělního rána už ale budete moci objednávat v novém.

Lékořice vařená surová

81 Kč 70 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ahoj, jsem rodilý Holanďan z rodiny lékořicové. Jsem z léčivé rostliny a nakrájená, aby bylo mlsání se mnou snadnější. Vždy Tě dostane chuť černé lékořice? Se mnou ji můžeš zkoumat do nekonečna!

          • obsahuje převážně sacharidy a minerály
          • zdroj biologicky aktivních rostlinných látek
          • nejlepší holandský výrobce s tradiční recepturou

Detailní informace

70g
Skladem
81 Kč
70 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lékořice vařená surová

Informace a výživové hodnoty 

Když jste v dětství cítili v cukrovinkách zvláštní, ale sladkou chuť, je dost možné, že to byla právě lékořice. Přidává se do různých sladkostí, likérů, nápojů, do kosmetiky a používá se i ve zdravotnictví. Přinášíme vám sladké dobrůtky až z Holandska. Tyto kousky lékořice jsou tvrdé a vhodné na cumlání, třeba místo bonbónů. Pokud byste je chtěli použít i v kuchyni, budete je muset nejprve rozdrtit nebo nechat rozpustit. Specifická chuť lékořice těmto kouskům rozhodně nechybí!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Lékořice pochází původně ze Středomoří.
  2. Lékořice není jen sladká, velmi oblíbené jsou i slané, štiplavé a sladko-slané příchutě.
  3. Lékořice se používá již tisíce let v přírodní medicíně v Asii i v Evropě.
  4. Lékořice obsahuje převážně sacharidy, minerály a biologicky aktivní rostlinné látky.
  5. Lékořice obsahuje řadu biologických aktivních složek (polyfenolové antioxidanty nebo saponiny). 

 
Poznámka nákupčího

„Tyto lékořicové bonbóny se vyrábějí ve starém holandském městě Winschoten na severu Nizozemska. Firma MeenkDrop se specializuje na tradiční holandský způsob ruční výroby v klasických měděných kotlích. Firmu založil Dr. Meenk před více než sto lety s vizí té nejlepší lékořice v celém Nizozemsku. Lékořicové bonbóny nejsou jen sladké, velmi oblíbené jsou i slané, štiplavé, sladko-slané nebo velmi intenzivní chutě druhu Salmiak - ochucené chloridem amonným (sůl), který dodává velmi pikantní slanou chuť. Chlorid se dříve užíval jako medicína proti kašli, takže bonbón může v puse pálit, ale nijak nám neškodí, naopak. Zvolil jsem nejlepšího holandského výrobce, který udržuje své tradiční receptury, ale nebojí se experimentovat. Nizozemci mají největší spotřebu lékořice a jsou druzí největší konzumenti v Evropě, takže věřím, že svou práci dělají nejlépe. Právě proto jsem jako dodavatele zvolil MeenkDrop a věřím, že jejich nabídku budeme v budoucnu rozšiřovat.“

 

Jak se lékořice zpracovává?

Kvalitní lékořice se vyrábí ve starém holandském městě Winschoten na severu Nizozemska. Firma se specializuje na tradiční holandský způsob výroby lékořice již od roku 1900 a založil ji Dr. Meenk. Jedná se o ruční výrobu lékořice, při které se používají velké měděné kotle na vaření. Lékořice roste nejlépe v úrodné, hluboké půdě na slunných místech a sklízí se na podzim (září až prosinec), dva až tři roky po výsadbě. Extrakt z lékořice se vyrábí vařením kořene a následným odpařením vody. Výtažky z lékořice se vyrábějí v pevné formě a také ve formě sirupu.

 

Tip

Zabalte si lékořici do sváčonosiče a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

Doplňkové parametry

Kategorie: Lékořice
Chuť: Sladká
Zpracování: Kousky
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: extrakt z kořene lékořice
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu: Itálie
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: plastová dóza
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: kousky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1349 kJ / 319 kcal
Tuky: 1,5
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 62,6 g
z toho cukry: 2,5 g
Vláknina: 8,8 g
Bílkoviny: 9,5 g
Sůl: 1,35 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: