Lékořice pudr

18 Kč 16 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ahoj, jsem rodilý Holanďan z rodiny lékořicové. Jsem nejjemnější pudr z lékořice, jaký si kdy měl! Vážně! Pokud máš rád moje kořeněné tóny, nenech se prosit a vyzkoušej!

          • extra jemný pudr pro jednodušší zpracování
          • zdroj biologicky aktivních rostlinných látek
          • nejlepší holandský výrobce s tradiční recepturou

Detailní informace

30g
Vyprodáno
18 Kč
16 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lékořice pudr

Informace a výživové hodnoty 

Když jste v dětství cítili v cukrovinkách zvláštní, ale sladkou chuť, je dost možné, že to byla právě lékořice. Přidává se do různých sladkostí, likérů, nápojů, do kosmetiky a používá se i ve zdravotnictví. Pokud ho už máte dost v celku, ale milujete jeho chuť, přinášíme Vám lékořici ve formě prášku. Je na jemno nadrcen a tak má krásně hladkou konzistenci a nenajdete v něm žádné vlásečnice. V kuchyni má široké využití, například při pečení, posypu potraviny před opražením, dochucení krémů a cukrovinek či ozdobení pokrmů práškem už přímo na talíři.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. lékořice pochází původně ze Středomoří
  2. lékořice není jen sladká, velmi oblíbené jsou i slané, štiplavé a sladko-slané příchutě
  3. lékořice se používá již tisíce let v přírodní medicíně v Asii i v Evropě
  4. lékořice obsahuje převážně sacharidy, minerály a biologicky aktivní rostlinné látky
  5. lékořice obsahuje řadu biologických aktivních složek (polyfenolové antioxidanty nebo saponiny)

 

Základní specifikace
Složení cukr, dextróza, kukuřičný škrob, výtažek z kořene lékořice, salmiová sůl, melasa, malto-dextrin
Země původu Holandsko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení kovová nádoba
Velikost nespecifikované
Úprava pudr
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Tyto lékořicové bonbóny se vyrábějí ve starém holandském městě Winschoten na severu Holandska. Firma MeenkDrop se specializuje na tradiční holandský způsob ruční výroby v klasických měděných kotlích. Firmu založil Dr. Meenk před více než sto lety s vizí té nejlepší lékořice v celém Nizozemsku. Lékořicové bonbóny nejsou jen sladké, velmi oblíbené jsou i slané, štiplavé, sladko-slané nebo velmi intenzivní chutě druhu Salmiak - ochucené chloridem amonným (sůl), který dodává velmi pikantní slanou chuť. Chlorid se dříve užíval jako medicína proti kašli, takže bonbón může v puse pálit, ale nijak nám neškodí, naopak. Zvolil jsem nejlepšího holandského výrobce, který udržuje své tradiční receptury, ale nebojí se experimentovat. Nizozemci mají největší spotřebu lékořice a jsou druzí největší konzumenti v Evropě, takže věřím, že svou práci dělají nejlépe. Právě proto jsem jako dodavatele zvolil MeenkDrop a věřím, že jejich nabídku budeme v budoucnu rozšiřovat."

 

Jak se lékořice zpracovává?

Kvalitní lékořice se vyrábí ve starém holandském městě Winschoten na severu Holandska. Firma se specializuje na tradiční holandský způsob výroby lékořice již od roku 1900 a založil ji Dr. Meenk. Jedná se o ruční výrobu lékořice, při které se používají velké měděné kotle na vaření. Lékořice roste nejlépe v úrodné, hluboké půdě na slunných místech a sklízí se na podzim (září až prosinec), dva až tři roky po výsadbě. Extrakt z lékořice se vyrábí vařením kořene a následným odpařením vody. Výtažky z lékořice se vyrábějí v pevné formě a také ve formě sirupu.

 

Použití

  • široké využití v kuchyni
  • do jogurtů nebo müsli
  • přidejte do různých dezertů a pokrmů
  • zdobení dezertů
  • do snídaňových kaší

 

Tip

Vyzkoušejte naše lékořice v různých formách jako pastilky, sirup, či aroma.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1563 kJ / 374 kcal
Tuky 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 92 g
z toho cukry 78 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0,6 g
Sůl 0,15 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: