Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kukuřice lyofilizovaná

Křupu a děti mě milují i přesto, že jsem zelenina. Proč? Protože jsem sladká a máslová! Vyzkoušej mě, jsem lyofilizovaná. V omáčce nasáknu vodu a budu jako čerstvá! A ještě něco, jsem bohatá na vlákninu.

  • 100% mrazem sušená zelenina 
  • poctivá chuť kukuřice bez přidaných aditiv
  • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
100 Kč / ks
2 ks
-5%
100 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
100 Kč / ks

Vaše cena

100 Kč

Zboží můžete mít už v pátek 22. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

24 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v pátek 22. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v pátek 22. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Kukuřice lyofilizovaná

Informace o produktu

Kukuřici můžete využít jako nevšední přísadu do salátů, místo krutonů do polévky či jako chutný zdroj železa. Lyofilizovaná kukuřice má mnoho využití a benefitů. Je bohatá na karotenoidy, které jsou skvělými antioxidanty a také má pozitivní účinky na trávení a krvetvorbu. Oproti čerstvé však překvapí výraznou křupavostí.  

TOP informace o kukuřici

  1. Patří mezi obiloviny.
  2. Popcorn se vyrábí ze speciální odrůdy kukuřice, která se vyznačuje tvrdší slupkou.
  3. Je snadno stravitelná.
  4. Kukuřičné otruby snižují hladinu cholesterolu v krvi.
  5. Skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Základní specifikace
  • Složení kukuřice lyofilizovná
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky kukuřice
  • Typ sušení sušení mrazem
  • Surovina Kukuřice
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1494 kJ / 353 kcal
  • Tuky 4,2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g
  • Sacharidy 70,1 g
  • z toho cukry 1,5 g
  • Vláknina 10,6 g
  • Bílkoviny 9,5 g
  • Sůl 0,03 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Kukuřice lyofilizovaná

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?