Vyberte si extra dárek k nákupu nad 1500 Kč! 🎁 Bude to kilovka sezamu, nebo půlkilovka pražených semínek v medu? 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0753

Kukuřice lyofilizovaná

Křupu a děti mě milují i přesto, že jsem zelenina. To koukáš, viď? Mé sladké a máslové chuti jde totiž jen těžko odolat. A jakmile nasáknu vodu, nerozeznáš mě od čerstvé!

  • křupavá textura
  • RAW 
  • bez aditiv

Vyberte balení

Vaše cena

100 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 26. 1.

Kdy zboží obdržím? zavřít

99 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 26. 1.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč ve středu 26. 1.
PPL 99 Kč ve středu 26. 1.
PPL - ParcelShop 99 Kč ve středu 26. 1.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč ve středu 26. 1.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 26. 1.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve středu 26. 1.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v pátek 28. 1.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v pátek 28. 1.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v pátek 28. 1.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v pátek 28. 1.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v úterý 25. 1.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v pátek 28. 1.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v pátek 28. 1.

Kukuřice lyofilizovaná

Informace o produktu

Sladká, s jemnou máslovou chutí, taková je naše mrazem sušená kukuřice. Navíc pořádně křupe a doma vám vydrží i několik měsíců, a ani ji není třeba skladovat v lednici. Lyofilizovanou kukuřici můžete využít jako nevšední přísadu do salátů a omáček, nebo místo krutonů do polévky. Mimo jiné má mrazem sušená kukuřice mnoho benefitů – je bohatá na karotenoidy, které jsou skvělými antioxidanty, a díky obsahu železa může pozitivně působit na trávení a krvetvorbu.

TOP informace o kukuřici

  1. Patří mezi obiloviny.
  2. Popcorn se vyrábí ze speciální odrůdy kukuřice, která se vyznačuje tvrdší slupkou.
  3. Je snadno stravitelná.
  4. Skladuje se při pokojové teplotě a bez přístupu vzduchu.
Tomáš Hofman

Jak se kukuřice suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

  • Složení kukuřice lyofilizovná
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky kukuřice
  • Typ sušení sušení mrazem
  • Surovina Kukuřice
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1494 kJ / 353 kcal
  • Tuky 4,2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g
  • Sacharidy 70,1 g
  • z toho cukry 1,5 g
  • Vláknina 10,6 g
  • Bílkoviny 9,5 g
  • Sůl 0,03 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Kukuřice lyofilizovaná

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?