Kukuřice lyofilizovaná (mrazem sušená)

99 Kč 86 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Křupu a děti mě milují i přesto, že jsem zelenina. Proč? Protože jsem sladká a máslová! Vyzkoušej mě, jsem lyofilizovaná. V omáčce nasáknu vodu a budu jako čerstvá! A ještě něco, jsem bohatá na vlákninu.

          • 100% mrazem sušená zelenina 
          • poctivá chuť kukuřice bez přidaných aditiv
          • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Detailní informace

33g
Skladem
99 Kč
86 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kukuřice lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Kukuřici můžete využít jako nevšední přísadu do salátů, místo krutonů do polévky či jako chutný zdroj železa. Lyofilizovaná kukuřice má mnoho využití a benefitů. Je bohatá na karotenoidy, které jsou skvělými antioxidanty a také má pozitivní účinky na trávení a krvetvorbu. Oproti čerstvé však překvapí výraznou křupavostí. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. patří mezi obiloviny
  2. popcorn se vyrábí ze speciální odrůdy kukuřice, která se vyznačuje tvrdší slupkou
  3. je snadno stravitelná
  4. kukuřičné otruby snižují hladinu cholesterolu v krvi
  5. skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% kukuřice
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 33 g
Úprava kukuřice
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do zeleninových smoothies
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • místo krutonů do polévky
  • do salátu

 

Tip

Zabalte si kukuřici do produktivní krabičky a budete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 380 kJ / 1600 kcal
Tuky 4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 70 g
z toho cukry 2 g
Vláknina 11 g
Bílkoviny 10 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: