Koprová nať lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky
Související produkty
Detailní popis produktu
Koprová nať lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky
Informace a výživové hodnoty
Kopr je skvělým pomocníkem, pokud neradi hodně solíte. Jeho jemná chuť zvýrazní jindy mdlý pokrm a výrazně tím sníží potřebné množství soli. Výborně se hodí do omáček – přiznejme si, kdo by odolal domácí koprovce; ale také vynikne v salátových dresincích, pomazánkách a nevšední, avšak skvělou chuť dodá taky rybám nebo drůbežímu masu.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Podporuje laktaci.
- Téměř polovina vypěstovaného kopru jde na výrobu oleje.
- Z rostliny se využívá vše, kromě kořene.
- Původem pochází z Asie, dnes je rozšířen do celého světa.
- Skladuje se při 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Složení | 100% koprová nať |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Litva |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | dóza s víčkem |
Typ sušení | sušení mrazem |
Velikost | 20 g |
Úprava | kousky kopru |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při správném skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Zkuste si udělat vegan těstoviny spolu s naším kořením!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.