Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Koprová nať lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

136 Kč 118 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Přebytek okurek, chuť na kulajdu? Co teprve koprovka! Se mnou dokážeš vše. Každá babička ví, proč mě pěstuje na zahrádce, v kuchyni jsem prostě machr! Ty mě ale nemusíš pěstovat, stačí nasypat!

          • 100% mrazem sušená bylinka 
          • chuť koprové nati bez přidaných aditiv
          • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Detailní informace

20g
Skladem
136 Kč
118 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Koprová nať lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

Informace a výživové hodnoty

Kopr je skvělým pomocníkem, pokud neradi hodně solíte. Jeho jemná chuť zvýrazní jindy mdlý pokrm a výrazně tím sníží potřebné množství soli. Výborně se hodí do omáček – přiznejme si, kdo by odolal domácí koprovce; ale také vynikne v salátových dresincích, pomazánkách a nevšední, avšak skvělou chuť dodá taky rybám nebo drůbežímu masu. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Podporuje laktaci.
  2. Téměř polovina vypěstovaného kopru jde na výrobu oleje.
  3. Z rostliny se využívá vše, kromě kořene.
  4. Původem pochází z Asie, dnes je rozšířen do celého světa.
  5. Skladuje se při 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

 

Základní specifikace
Složení 100% koprová nať
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 20 g
Úprava kousky kopru
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při správném skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Zkuste si udělat vegan těstoviny spolu s naším kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: