Kokosový cukr

171 Kč 149 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ruce pryč od rafinovaného cukru! Máš tu přece mne, kokosový cukr! Jsem sladidlo vyrobené z nektaru kokosového květu. Nech se unést mou sladkou, karamelovou chutí!

          • ideální na pečení
          • získává se vysušením nektaru z kokosového květu
          • příjemná sladká karamelová chuť

Detailní informace

1kg
Skladem
171 Kč
149 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kokosový cukr 

Informace a výživové hodnoty 

Jeho chuť je karamelově ovocná a jistě vám osladí den, jen možná trošičku méně sladký než jste zvyklí. Kokosový cukr má menší sladivost, oproti běžnému bílému cukru, je tedy vhodnou alternativou k vaření a pečení. Přidávejte si ho do nápojů, sušenek či koláčů a užijte si jeho netradiční chuť. Je vyráběn z nektaru kokosových květů, při jeho získávání tedy není nutné kácení celé kokosové palmy, což nás samozřejmě nesmírně těší. Jestli si cukr přidáte do kaše, upečete perfektně vláčné brownies, nebo jablečný koláč, který si s tímto cukrem perfektně rozumí, to už necháme na vás.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Kokosový cukr není palmový cukr.
  2. Disponuje nižší sladivostí než klasický bílý cukr.
  3. Vyrábí se z kokosových květů.
  4. Jeho největšími producenty jsou Filipíny a Indonésie.
  5. Zaručí měkké a žvýkavé sušenky nebo čokoládové brownies.

Základní specifikace
Složení 100% přírodní kokosový cukr
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Indonésie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení
znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava kokosový cukr
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se kokosový cukr vyrábí?

Na jeho výrobu se nepoužívá žádné chemické zpracování. Vyrábí se z nektaru květů kokosové palmy, a to postupným zahříváním a odpařováním nadbytečné vody. Pomalým odpařováním produkt tuhne až do podoby tvrdé hmoty, která se nakonec rozdrtí na sypký produkt. Kokosový cukr vzhledem připomíná třtinový cukr, ale má ještě výraznější hnědou barvu a obsahuje více minerálních látek. Na druhou stranu je méně sladký, což může podněcovat k vyšší spotřebě, nebo naopak k méně sladkému provedení vašich oblíbených jídel.

 

Tip

Vyzkoušejte také kokosový třtinový cukr pro ještě netradičnější oslazení vašich cukrářských kousků!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1699 kJ / 400 kcal
Tuky 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 98 g
z toho cukry 98 g
Bílkoviny 1,5 g
Sůl 0,72 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: