Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Kokosový cukr vanilkový

113 Kč 98 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ruce pryč od rafinovaného cukru! Máš tu přece mne, kokosový cukr! Jsem sladidlo vyrobené z nektaru kokosového květu. Nech se unést mou sladkou, karamelovo-vanilkovou chutí!

          • s pravou vanilkou
          • vhodný jako náhražka za bílý vanilkový cukr
          • příjemná sladká karamelová chuť

Detailní informace

100g
Vyprodáno
113 Kč
98 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kokosový cukr vanilkový

Informace a výživové hodnoty 

Jeho chuť je karamelově ovocná s pravou vanilkou navíc! Jistě vám osladí den, jen možná trošičku méně než jste zvyklí. Kokosový cukr má menší sladivost, oproti běžnému bílému cukru, je tedy vhodnou alternativou k vaření a pečení. Přidávejte si ho do nápojů, koláčů či krémů – všude tam, kam normálně přidáte špetku vanilkového cukru. Je vyráběn z nektaru kokosových květů, při jeho získávání tedy není nutné kácení celé kokosové palmy, což nás samozřejmě nesmírně těší. Jestli si cukr přidáte do krémů, dortů, dezertů nebo jen teplého mléka, to už necháme na vás.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Kokosový cukr není palmovému cukru.
  2. Disponuje nižší sladivostí.
  3. Vyrábí se z kokosových květů.
  4. Jeho největšími producenty jsou Filipíny a Indonésie.
  5. Obsahuje semínka z pravého vanilkového lusku.

Základní specifikace
Složení kokosový nektar (cukr), vanilka pravá
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Indonésie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení
znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava kokosový vanilkový cukr
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se kokosový cukr vyrábí?

Není zpracováván chemicky. Vyrábí se z nektaru květů kokosové palmy, a to postupným zahříváním a odpařováním nadbytečné vody. Pomalým odpařováním produkt tuhne až do podoby tvrdé hmoty, ta se nakonec podrtí na sypký produkt. Kokosový cukr vzhledem připomíná třtinový cukr, má však ještě výraznější hnědou barvu a obsahuje více minerálních látek. Na druhé straně je méně sladký, což může podněcovat k vyšší spotřebě, nebo naopak k navyknutí na méně sladkou chuť vašich oblíbených jídel.

 

Tip

Pokud chcete vanilkovou chuť ještě zvýraznit, vyzkoušejte některý z našich vanilkových produktů!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ / kcal
Tuky g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bílkoviny g
Sůl g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamin C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: