Kokosová voda lyofilizovaná (mrazem sušená) prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
Kokosová voda lyofilizovaná (mrazem sušená) prášek
Informace a výživové hodnoty
Pokud hledáte originální a chutnou přísadu do smoothie, drinků nebo si chcete udělat domácí zmrzlinu, s kokosovou vodou rozhodně nešlápnete vedle. Speciální technologií je kokosová voda šetrně sušená mrazem, takže její chuť, vůně i nutriční látky v ní zůstaly. Kreativitě se meze nekladou, přimíchejte si ji kamkoli!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Živiny v produktu zůstaly zachovány.
- Po usušení se z ní stal jemný prášek.
- Neobsahuje téměř žádný tuk.
- Před zmrazením byly kokosy poctivě dozrálé.
- Vhodná pro rychlé a efektivní použití.
Složení | 100% kokosová voda |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Litva |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | dóza s víčkem |
Typ sušení | sušení mrazem |
Velikost | 200 g |
Úprava | prášek |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější, než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Do ranního smoothie můžete společně s lyofilizovanou kokosovou vodou přidat další produkty z kategorie Smoothie!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 343 kJ / 1436 kcal |
Tuky | <1g |
z toho nasycené mastné kyseliny | <1g |
Sacharidy | 88 g |
z toho cukry | 37,5 g |
Vláknina | 2,2 g |
Bílkoviny | 2,2 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.