Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 35398x přečteno
SLEVA 100 Kč nad 1000 Kč - kód: SLEVA100 🍎 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150
Sice jsem zvyklý na teplé tropické počasí, ale chtěl jsem zkusit změnu. Nechal jsem se usušit mrazem a ani jsem nečekal, že to bude taková bomba! Pokud miluješ exotiku, neváhej.
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
U většiny lyofilizovaných surovin platí, že příjemně křupou, ale u kokosu můžete po zakousnutí ucítit na jazyku jemnou vodičku – kokosový olej. Ani po lyofilizaci se ze suroviny nevytratil. Přesně tak se zachovaly i ostatní živiny, chuť a vůně kokosu. Akorát jsme jej lyofilizací zbavili veškeré vody. Tato exotická surovina pochází z Filipín, kde kokos pěstují bez použití chemických postřiků nebo fytohormonů. Nechávají ho dozrávat do poslední sekundy, díky čemuž chutná příjemně sladce, a následně se převáží do České republiky, kde je také lyofilizován.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzíMenu