Kokos lyofilizovaný kostičky

348 Kč 303 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Sice jsem zvyklý na teplé tropické počasí, ale chtěl jsem zkusit změnu. Nechal jsem se usušit mrazem a ani jsem nečekal, že to bude taková bomba! Pokud miluješ exotiku, neváhej.

          • 100% mrazem sušený kokos bez přidaného cukru a aditiv
          • chuť a vůně kokosu jako u čerstvé verze
          • díky přirozenému zdravému tuku je kokos po rozkousnutí krásně šťavnatý

Detailní informace

100g
Skladem
348 Kč
303 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kokos lyofilizovaný kostičky

Informace a výživové hodnoty 

U většiny lyofilizovaných surovin platí, že příjemně křupou, ale u kokosu můžete po zakousnutí ucítit na jazyku jemnou vodičku – kokosový olej. Ani po lyofilizaci se ze suroviny nevytratil. Přesně tak se zachovaly i ostatní živiny, chuť a vůně kokosu. Akorát jsme jej lyofilizací zbavili veškeré vody. Tato exotická surovina pochází z Filipín, kde kokos pěstují bez použití chemických postřiků nebo fytohormonů. Nechávají ho dozrávat do poslední sekundy, díky čemuž chutná příjemně sladce, a následně se převáží do České republiky, kde je také lyofilizován.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
  3. Bez přídavku cukru a jiných aditiv.
  4. Obsahuje vitamín B, železo, draslík, fosfor a také kyselinu laurovou.
  5. Kyselina laurová pomáhá při hubnutí, má antivirotické účinky, také pomáhá při boji s akné.
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se kokos suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Máte rádi kokos a kokosové výrobky? A co takto kvalitní panenský olej, či kokosové mléko?

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kokosové produkty
Surovina: Kokos
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: kokosové ořechy kostičky lyofilizované
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22° C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: kocky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 3262 kJ / 776 kcal
Tuky: 63 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 49 g
Sacharidy: 22 g
z toho cukry: 22 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 5,8 g
Sůl: 0 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: