Kokos lyofilizovaný (mrazem sušený) kostičky

347 Kč 302 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Sice jsem zvyklý na teplé tropické počasí, ale chtěl jsem zkusit změnu. Nechal jsem se usušit mrazem a ani jsem nečekal, že to bude taková bomba! Pokud miluješ exotiku, neváhej.

          • 100% mrazem sušený kokos bez přidaného cukru a aditiv
          • chuť a vůně kokosu jako u čerstvé verze
          • díky přirozenému zdravému tuku je kokos po rozkousnutí krásně šťavnatý

Detailní informace

100g
Skladem
347 Kč
302 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kokos lyofilizovaný (mrazem sušený) kostičky

Informace a výživové hodnoty 

U většiny lyofilizovaných surovin platí, že příjemně křupou, ale u kokosu můžete po zakousnutí ucítit na jazyku jemnou vodičku – kokosový olej. Ani po lyofilizaci se ze suroviny nevytratil. Přesně tak se zachovaly i ostatní živiny, chuť a vůně kokosu. Akorát jsme jej lyofilizací zbavili veškeré vody. Tato exotická surovina pochází z Filipín, kde kokos pěstují bez použití chemických postřiků nebo fytohormonů. Nechávají ho dozrávat do poslední sekundy, díky čemuž chutná příjemně sladce.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány
  2. bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek
  3. bez přídavku cukru a jiných aditiv
  4. obsahuje vitamín B, železo, draslík, fosfor a také kyselinu laurovou
  5. kyselina laurová pomáhá při hubnutí, má antivirotické účinky, také pomáhá při boji s akné

Základní specifikace
Složení 100% kokos
Země původu Filipíny
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení  mrazem ve vakuu
Úprava kostky
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se kokos suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100°C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se kokos vařil při 100°C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina než kousky kokosu.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies, ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do polev či zmrzliny

 

Tip

Máte rádi kokos a kokosové výrobky? A co takto kvalitní panenský olej, či kokosové mléko?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 3262 kJ / 776 kcal
Tuky 63 g
z toho nasycené mastné kyseliny 49 g
Sacharidy 22 g
z toho cukry 22 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 5,8 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 28 mg
Železo 4,8 mg
Hořčík 64 mg
Fosfor 226 mg
Draslík 712 mg
Sodík 40 mg
Vitamín C 6,6 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: