Kmínový extrakt
Související produkty
Detailní popis produktu
Kmínový extrakt
Informace a výživové hodnoty
Kmín je jedno z nejuniverzálnějších druhů koření. Už v antickém Řecku byl využíván jako náhrada za černý pepř, který býval špatně dostupný. Podobně jako zmíněný pepř zvýrazní chuť suroviny a dodá jí jemné kořeněné aroma. Využívá se zejména s masem, rybami, kořenovou zeleninou či se švestkami a jahodami. Extrakt před použitím protřepejte.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Kmín kořenný (Carum carvi) pochází z Asie, nyní se pěstuje po celým světě.
- Jedna až dvě kapky se rovnají čtvrtině čajové lžičky mletého kmínu.
- Výroba extraktů probíhá v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje práci znevýhodněným ženám.
- Získal ocenění Great Taste Award 2016 – 1 hvězdička.
- A ocenění World Food Innovation Awards 2015 za nejlepší novou ingredienci.
Složení | emulgátor – polysorbát 80 a extrakt z kmínu (35%) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Velká Británie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | lahvička s kapátkem |
Úprava | extrakt |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„O extrakty jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního extraktu s výrazným aroma, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a taky může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku – například obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek extraktu, a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu, a pokud nám jde o ochucení vlastních výrobků, u nichž záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení právě přírodní extrakt.“
Jak se extrakty vyrábějí?
Vyrábějí se pomocí separační metody, která se nazývá extrakce nebo vyluhování. Principem této metody je oddělit vonné látky pomocí rozpouštědla, nejčastěji se používá klasický alkohol – etanol. Takové rozpouštědlo má vlastnost navázat na sebe silice (éterické oleje) a oddělit je od zbývajících nepotřebných látek. V extraktech Spice Drops se ale místo etanolu používá polysorbát 80, který je vyroben z přírodního sorbitolu a kyseliny olejové, je všestranný, vysoce účinný a zcela netoxický, nemutagenní a nekarcinogenní.
Tip
Použijte kmínový extrakt do omáčky a dejte si k tomu naše cvrččí těstoviny!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.