Klikva lyofilizovaná

od 212 Kč od 184 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Tvému pokrmu dodáme ten správný šmrnc, nejen díky vizáži, ale také díky naší kyselé chuti a křupavé skořápce! I přes naši velikost máme stejné vlastnosti a aktivní látky jako lesní brusinka!

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • díky šetrnému sušení si surovina zanechává živiny i vitamíny
          • po rozkrojení je z ní nádherná ozdoba plná kyselých tónů

Detailní informace

100g
Skladem
212 Kč
184 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
575 Kč
500 Kč bez DPH
500g
Skladem
924 Kč
803 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Klikva lyofilizovaná 

Informace a výživové hodnoty

Nejde o klasické brusinky, ale tak trochu o jejich přerostlou verzi. Jsou větší, kyselejší a také plné prospěšných látek. Mezi ty patří vitamín C, antioxidanty a vláknina, což jsou prospěšné látky pro funkci našeho těla. Nechali jsme si klikvu zlyofilizovat, což jí na kráse, barvě, velikosti a živinách neubralo, akorát jsme ji zbavili vody. Takto sušenou mrazem si ji můžete vychutnat během celého roku. Také tam, odkud si ji dovážíme, je pěstována bez pesticidů, herbicidů a fytohormonů.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Pěstuje se bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
  3. Je bez přídavku cukru a oleje.
  4. Obsahuje mangan.
  5. Má velké množství polyfenolických antioxidantů a vitamínu C.
  
Poznámka nákupčího

„Klikva je přerostlá brusinka původem z Ameriky nebo Kanady, kterou jsme vysoutěžili v Jumbo velikosti. Vypadá jako přerostlý šípek, průřez připomíná rozkrojené jablko, najdete zde podobný tvar hvězdicově seskupených dutin. Uvnitř najdete drobná semínka, plod je dutý, lehký, křupavý a lesklý. I přes velikost má klikva stejné vlastnosti a aktivní látky jako lesní brusinka.“

 

Jak se klikva suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Co tak zkusit klikvu i v našem MYXu Nastěnka? Kromě klikvy tam najdete lyofilizované banány, višně, maliny a borůvky!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Surovina: Klikva
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: klikva lyofilizovaná
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Německo
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: celé kusy
Obchodní třída: Premium
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1416 kJ / 337 kcal
Tuky: 1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 67,2 g
z toho cukry: 34,7 g
Vláknina: 24 g
Bílkoviny: 1,7 g
Sůl: 0,03 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 59 mg
Železo: 2,21 mg
Hořčík: 42 mg
Fosfor: 77 mg
Draslík: 560 mg
Sodík: 15 mg
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: 105,9 mg
Vitamín B6: -

Klikva lyofilizovaná (mrazem sušená) celá

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
T Avatar autora | 20.7.2019
Když mi produkt přišel, byla jsem doslova nas.... . Na webu píšete bez přidaných látek, CUKRU a na etiketě je - brusinka celá, CUKR, slunečnicový olej.