Klikva lyofilizovaná (mrazem sušená) celá
Související produkty
Detailní popis produktu
Klikva lyofilizovaná (mrazem sušená)
Informace a výživové hodnoty
Nejde o klasické brusinky, ale tak trochu o jejich přerostlou verzi. Jsou větší, kyselejší a také plné prospěšných látek. Mezi ty patří vitamín C, antioxidanty a vláknina, což jsou prospěšné látky pro funkci našeho těla. Nechali jsme si klikvu zlyofilizovat, což jí na kráse, barvě, velikosti a živinách neubralo, akorát jsme ji zbavili vody. Takto sušenou mrazem si ji můžete vychutnat během celého roku. Také tam, odkud si ji dovážíme, je pěstována bez pesticidů, herbicidů a fytohormonů.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Pěstuje se bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
- Je bez přídavku cukru a oleje.
- Obsahuje mangan.
- Má velké množství polyfenolických antioxidantů a vitamínu C.
Složení | 100% klikva |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Německo |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | Skladujte do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu. |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | celé kusy |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
„Klikva je přerostlá brusinka původem z Ameriky nebo Kanady, kterou jsme vysoutěžili v Jumbo velikosti. Vypadá jako přerostlý šípek, průřez připomíná rozkrojené jablko, najdete zde podobný tvar hvězdicově seskupených dutin. Uvnitř najdete drobná semínka, plod je dutý, lehký, křupavý a lesklý. I přes velikost má klikva stejné vlastnosti a aktivní látky jako lesní brusinka.“
Jak se klikva suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Co tak zkusit klikvu i v našem MYXu Nastěnka? Kromě klikvy tam najdete lyofilizované banány, višně, maliny a borůvky!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1416 kJ / 337 kcal |
Tuky | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 67,2 g |
z toho cukry | 34,7 g |
Vláknina | 24,0 g |
Bílkoviny | 1,7 g |
Sůl | 0,03 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 56 mg |
Železo | 1,61 mg |
Hořčík | 42 mg |
Fosfor | 77 mg |
Draslík | 560 mg |
Sodík | 14 mg |
Vitamín C | 98 mg |
Klikva lyofilizovaná (mrazem sušená) celá
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.