Kiwi lyofilizované (mrazem sušené)
Související produkty
Detailní popis produktu
Kiwi lyofilizované (mrazem sušené)
Informace a výživové hodnoty
To čištění a pálení rtů je docela otrava, že? Proto jsme vám kiwi nechali oloupat a lyofilizovat, aby jeho jezení už nikdy nebylo otravné. Kiwi je totiž plné antioxidantů a vitamínů, především vitamínu C. Tam, odkud si je dovážíme, je pěstované bez použití fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Také je usušené mrazem, to mu ale na chuti, vůni a nutričních látkách neubralo!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Plné vitamínu C, který napomáhá posílit imunitu.
- Příjemná křupavá svačina.
- Bohatý na řadu minerálních látek jako jsou hořčík, vápník, železo, draslík, fosfor.
- Kiwi je plodem rostliny aktinidie lahodné.
Složení | 100% kiwi |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Německo |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | plátky |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
"Mrazem sušené kiwi vyřešilo problém s náročným loupáním chlupaté slupky. Plátky kiwi mají ostro-sladkou chuť, křupavá semínka a ušetří Vám čas i nežádoucí odpad z přezrálého ovoce. V dohledné době se snažím najít lepší variantu, kterou by dodavatel byl schopný sklidit i usušit na jednom místě. Zajímám se o lyofilizované žluté kiwi, které má mnohem sladší a výraznější chuť."
Jak se kiwi suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
V případě, že si chcete kiwi přidat přímo do smoothies či zmrzliny, nechali jsme jej pro vás umlít na prášek!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1240kJ / 296 kcal |
Tuky | 3,64 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 52,66 g |
z toho cukry | 52,64 g |
Vláknina | 12 g |
Bílkoviny | 5,77 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 165 mg |
Železo | 1,5 mg |
Hořčík | 82,5 mg |
Fosfor | 165 mg |
Draslík | 1513 mg |
Zinek | 0,68 mg |
Vitamín C | 450 mg |
Kiwi lyofilizované (mrazem sušené)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.