Kiwi lyofilizované (mrazem sušené)

od 239 Kč od 208 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nejen, že máme krásnou barvu a dobře vypadáme, ale naše chuť má specifické exotické aroma, které Ti doma nesmí chybět! Praktické plátky se Ti budou skvěle hodit třeba i k filmu.

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • chuť jako čerstvá, pouze méně štiplavá na jazyku
          • šetrně sušené, zachovány všechny živiny

Detailní informace

100g
Skladem
239 Kč
208 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
647 Kč
563 Kč bez DPH
500g
Skladem
1 042 Kč
906 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kiwi lyofilizované (mrazem sušené)

Informace a výživové hodnoty

To čištění a pálení rtů je docela otrava, že? Proto jsme vám kiwi nechali oloupat a lyofilizovat, aby jeho jezení už nikdy nebylo otravné. Kiwi je totiž plné antioxidantů a vitamínů, především vitamínu C. Tam, odkud si je dovážíme, je pěstované bez použití fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Také je usušené mrazem, to mu ale na chuti, vůni a nutričních látkách neubralo!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Plné vitamínu C, který napomáhá posílit imunitu.
  3. Příjemná křupavá svačina.
  4. Bohatý na řadu minerálních látek jako jsou hořčík, vápník, železo, draslík, fosfor.
  5. Kiwi je plodem rostliny aktinidie lahodné.

 

Základní specifikace
Složení 100% kiwi
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Německo
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava plátky
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené kiwi vyřešilo problém s náročným loupáním chlupaté slupky. Plátky kiwi mají ostro-sladkou chuť, křupavá semínka a ušetří vám čas i nežádoucí odpad z přezrálého ovoce. V dohledné době se snažím najít lepší variantu, kterou by dodavatel byl schopný sklidit i usušit na jednom místě. Zajímám se o lyofilizované žluté kiwi, které má mnohem sladší a výraznější chuť.

 

Jak se kiwi suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

V případě, že si chcete kiwi přidat přímo do smoothies či zmrzliny, nechali jsme jej pro vás umlít na prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1240 kJ / 296 kcal
Tuky 3,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 52,7 g
z toho cukry 52,6 g
Vláknina 12,2 g
Bílkoviny 5,8 g
Sůl 0,04 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 165 mg
Železo 1,5 mg
Hořčík 82,5 mg
Fosfor 165 mg
Draslík 1513 mg
Zinek 0,68 mg
Vitamín C 450 mg

 

Kiwi lyofilizované (mrazem sušené)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: