Kiwi lyofilizované (mrazem sušené)

od 201 Kč od 175 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nejen, že máme krásnou barvu a dobře vypadáme, ale naše chuť má specifické exotické aroma, které Ti doma nesmí chybět! Praktické plátky se ti budou skvěle hodit třeba i k filmu.

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • chuť jako čerstvá, pouze méně štiplavá na jazyku
          • šetrně sušené, zachovány všechny živiny

Detailní informace

100g
Skladem
201 Kč
175 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
542 Kč
471 Kč bez DPH
500g
Skladem
892 Kč
776 Kč bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladem
2 560 Kč
2 226 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kiwi lyofilizované (mrazem sušené)

Informace a výživové hodnoty

To čištění a pálení rtů je docela otrava, že? Proto jsme Vám ho nechali oloupat a lyofilizovat, aby jezení kiwi už nikdy nebylo otravné. Kiwi je totiž plné antioxidantů a vitamínů, především vitamínu C. Tam, odkud si kiwi dovážíme, je pěstované bez použití fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Také je usušené mrazem, to kiwi ale na chuti, vůni a nutričních látkách neubralo!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány
  2. plné vitamínu C, který napomáhá posílit imunitu
  3. příjemná křupavá svačina
  4. bohatý na řadu minerálních látek jako jsou hořčík, vápník, železo, draslík, fosfor
  5. kiwi je plodem rostliny aktinidie lahodné

 

Základní specifikace
Složení 100% kiwi
Země původu Německo
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava plátky
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Mrazem sušené kiwi vyřešilo problém s náročným loupáním chlupaté slupky. Plátky kiwi mají ostro-sladkou chuť, křupavá semínka a ušetří Vám čas i nežádoucí odpad z přezrálého ovoce. V dohledné době se snažím najít lepší variantu, kterou by dodavatel byl schopný sklidit i usušit na jednom místě. Zajímám se o lyofilizované žluté kiwi, které má mnohem sladší a výraznější chuť."

 

Jak se kiwi suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100°C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se kiwi vařilo při 100°C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina než lyofilizované kousky kiwi.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies, ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • netradiční ozdoba zmrzlinového poháru
  • zdobení dezertů

 

Tip

V případě, že si chcete kiwi přidat přímo do smoothies či zmrzliny, nechali jsme jej pro Vás umlít na prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1240kJ / 296 kcal
Tuky 3,64 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 52,66 g
z toho cukry 52,64 g
Vláknina 12 g
Bílkoviny 5,77 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 165 mg
Železo 1,5 mg
Hořčík 82,5 mg
Fosfor 165 mg
Draslík 1513 mg
Zinek 0,68 mg
Vitamín C 450 mg

 

Kiwi lyofilizované (mrazem sušené)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: