Kiwi lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
Kiwi lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Informace a výživové hodnoty
To čištění a pálení rtů je docela otrava, že? Proto jsme kiwi nechali rozdrtit na prášek! Lyofilizací a rozdrcením neztratilo na své sladkokyselé chuti a také je stále plné antioxidantů a vitamínů, především vitamínu C. Tam, odkud si je dovážíme, je pěstováno bez použití fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Rovněž neobsahuje žádný cukr či jiné stabilizátory.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Plné vitamínu C, které napomáhá posílit imunitu.
- Bohatý na řadu minerálních látek jako jsou hořčík, vápník, železo, draslík, fosfor.
- Konzumace kiwi pomáhá zlepšovat funkčnost srdce a cév.
- Pěstované bez fytohormonů, pesticidů.
Složení | 100% kiwi prášek |
Země původu | Chile |
Trvanlivost | 3-8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | prášek |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
"Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení takového produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 g ovoce vzali a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré."
Jak se kiwi suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně se kiwi rozdrtí na prášek.
Použití
- do smoothies
- ovesných kaší
- do koláčů
- do polev či zmrzliny
- zdobení dezertů
Tip
Pokud máte chuť si na kiwi i pochutnat, máme ho nakrájené na plátky!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1240kJ / 296 kcal |
Tuky | 3,64 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 52,66 g |
z toho cukry | 52,64 g |
Vláknina | 12 g |
Bílkoviny | 5,77 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 165 mg |
Železo | 1,5 mg |
Hořčík | 82,5 mg |
Fosfor | 165 mg |
Draslík | 1513 mg |
Zinek | 0,68 mg |
Vitamín C | 450 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.