Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Kešu ořechy pražené solené se slupkou

od 297 Kč od 258 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Náš vzhled se Ti nezdá? Důležité je, co se skrývá uvnitř! A ta naše chuť za to stojí! Jsme osolené jen trochu, abychom byly výraznější. Měl jsi vůbec někdy kešu ve slupce? Nyní máš jedinečnou příležitost!

          • špetka soli na zvýraznění chuti
          • slupku lze jednoduše odstranit
          • netradiční produkt

Detailní informace

500g
Skladem
297 Kč
258 Kč bez DPH
1kg
Skladem
556 Kč
483 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kešu pražené solené se slupkou

Informace a výživové hodnoty 

Zaručeně lepší než chipsy! Že nevěříte? Vyzkoušejte! Tyto kešu ořechy si neprošly celým procesem zpracování, zůstala na nich jemná růžovo-hnědá slupka, která jim dodává trpkou příchuť. Následně jsme je pro vás opražili a osolili, abychom chuť ještě více zvýraznili. Balíček chipsů proto nechte v obchodě a raději vyzkoušejte něco nového. Vždyť kdo se může chlubit tím, že okusil kešu se slupkou?

slane-kesu-barbecue-prazene-ve-slupce

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Ořechy se solí už před pražením. 
  2. Slupka dodává ořechu trpkou a výrazně aromatickou chuť.
  3. Kvalita kešu ořechů závisí na jejich barvě, tvaru a velikosti.
  4. Na světě existuje více než 30 druhů kešu ořechů.
  5. Kešu ořechy pocházejí z Brazílie, pěstují se však i v Indii, jihovýchodní Asii či v Africe.

 

Základní specifikace
Složení 99,5 % kešu ořechy ve sloupce, 0,5 % sůl
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Vietnam
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pražené ve slupce
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
 

Jak se praží kešu ořechy?

Při pražení kešu ořechů se zvýrazňuje jejich aroma. J/e třeba nevystavovat je příliš vysoké teplotě, případně je udržet ve vysoké teplotě kratší čas. Pokud se tyto podmínky nedodrží, ořech začne ztrácet své přirozené živiny. Dochucování solí nebo jiným kořením se může provádět před i po samotném pražení. Nejlepší je, když se ořechy před pražením namáčejí ve slané nebo kořeněné vodě. Daná chuť se do nich pomalu vsákne a pražení ji ještě více zvýrazní. Ořechy se však mohou kořenit i po pražení, tehdy je ale možné, že z nich bude příchuť opadávat. Více se dozvíte v článku o obchodních třídách kešu.

Kvalitni-kesu-orechy-orisky

Tip

Na sucho pražené solené kešu nabízíme také bez slupky

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2541 kJ / 613 kcal
Tuky 48,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 8,8 g
Sacharidy 20,7 g
z toho cukry 5 g
Bílkoviny 21,1 g
Sůl 0,5 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
   

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
KS Avatar autora | 16.2.2021
Naprosto skvělé, velmi kvalitní ořechy, neobvykle připravené, vč. křehké slupičky. Vynikající, lehce slaná chuť.