Kešu pražené v pepři
Související produkty
Detailní popis produktu
Kešu pražené v pepři
Informace a výživové hodnoty
Kešu pražené v pepři vám dají pěkně do nosu. Pro milovníky výrazných chutí je to skvělý způsob jak zahnat hlad. Pro vyhledávače netradičních jídel představují možnost vyzkoušet něco nového. Avšak pod štiplavým povrchem na vás přece jen čeká oblíbený krémově sladký oříšek, který potěší i tradiční gurmány. Tyto kešu jsme dovezli až z Indie a jejich etnickou rozmanitost oceníte ihned po prvním soustu.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Pražení a solení ořechů zvýrazňuje jejich chuť a vůni.
- Kvalita kešu ořechů závisí na jejich barvě, tvaru a velikosti.
- Na světě existuje více než 30 druhů kešu ořechů.
- Pepř je plodem pepřovníku černého (Piper nigrum).
- Pepř pochází z Indie.
Složení | 92 % kešu ořechy, 7 % pepřové koření (mořská sůl, dextróza, kvasnicový extrakt, přírodní ochucovadlo, cibule, pepř, citrónová kyselina, maltodextrin, oxid křemičitý, prášek z citrónové šťávy, slunečnicový olej, laktóza), 1 % arabská guma |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Indie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | Skladujte do 20 °C s nulovou vlhkostí vzduchu. |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | pražené kešu ořechy v pepři |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

Jak se praží kešu ořechy?
Při pražení kešu ořechů se zvýrazňuje jejich aroma. Je třeba nevystavovat je příliš vysoké teplotě, případně je udržet ve vysoké teplotě kratší čas. Pokud se tyto podmínky nedodrží, ořech začne ztrácet své přirozené živiny. Dochucení solí nebo jiným kořením se může provádět po samotném pražení, ale i před ním. Nejlepší je, když se ořechy před pražením namáčejí ve slané nebo kořeněné vodě, daná chuť se do nich pomalu vsákne a pražení ji ještě více zvýrazní. Ořechy se však mohou kořenit i po pražení, tehdy je ale možné, že z nich bude příchuť opadávat. Více se dozvíte v článku o obchodních třídách kešu.
Tip
Zabalte si kešu do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2312 kJ / 556 kcal |
Tuky | 41 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7,2 g |
Sacharidy | 27,7 g |
z toho cukry | 7,4 g |
Bílkoviny | 17,7 g |
Sůl | 2,38 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.