Kešu pražené v pepři

od 295 Kč od 257 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nemysli si, že jsme jen nějaké obyčejné pražené ořechy! Naše lahodná máslová chuť se špetkou pepře Tě dostane! Přidej si nás do košíku a nebudeš litovat.

          • jemně štiplavá chuť pepře 
          • dokonale krémové kešu
          • rychlá svačina i super pohoštění

Detailní informace

500g
Skladem
295 Kč
257 Kč bez DPH
1kg
Skladem
547 Kč
476 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kešu pražené v pepři

Informace a výživové hodnoty 

Kešu pražené v pepři vám dají pěkně do nosu. Avšak pod štiplavým povrchem na vás čeká oblíbený krémově sladký oříšek, který byl vypěstován v Indii. Tahle kombinace nezklame žádného gurmána. Kešu v pepři se skvěle hodí jako pohoštění pro návštěvu, jako zpestření zeleninového salátu i na svačinu pro rychlé zahnání hladu. Proč jíst kešu ořechy a jak je použít v kuchyni se dozvíte v našem článku!

 
slane-kesu-barbecue-prazene-ve-slupce
 
 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Kešu dozrává zhruba dva měsíce.
  2. Na světě existuje více než 30 druhů těchto ořechů, jak rostou se dozvíte zde.
  3. Kvalita kešu závisí na jejich barvě, tvaru a velikosti.
  4. Pražení a solení ořechů zvýrazňuje jejich chuť a vůni.
  5. Spojení štiplavého pepře s krémovým kešu tvoří vyváženou kombinaci.
 

Základní specifikace
Složení 92 % kešu ořechy, 7 % pepřové koření (mořská sůl, dextróza, kvasnicový extrakt, přírodní ochucovadlo, cibule, pepř, citrónová kyselina, maltodextrin, oxid křemičitý, prášek z citrónové šťávy, slunečnicový olej, laktóza), 1 % arabská guma
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Indie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pražené kešu ořechy v pepři
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
 

Jak se praží kešu ořechy?

Při pražení kešu ořechů se zvýrazňuje jejich aroma. Je třeba nevystavovat je příliš vysoké teplotě, případně je udržet ve vysoké teplotě kratší čas. Pokud se tyto podmínky nedodrží, ořech začne ztrácet své přirozené živiny. Dochucení solí nebo jiným kořením se může provádět po samotném pražení, ale i před ním. Nejlepší je, když se ořechy před pražením namáčejí ve slané nebo kořeněné vodě, daná chuť se do nich pomalu vsákne a pražení ji ještě více zvýrazní. Ořechy se však mohou kořenit i po pražení, tehdy je ale možné, že z nich bude příchuť opadávat. Více se dozvíte v zajímavostech o kešu nebo v článku o obchodních třídách kešu.

Kvalitni-kesu-orechy-orisky

Tip

Kešu v pepři je opravdu skvělá rychlá svačinka. Zabalte si ho do sváčonosiče a budete ho mít vždy po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2312 kJ / 556 kcal
Tuky 41 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7,2 g
Sacharidy 27,7 g
z toho cukry 7,4 g
Bílkoviny 17,7 g
Vláknina 3 g
Sůl 2,38 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg
   

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
5x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
4
JR Avatar autora | 9.2.2021
S velkým nadšením jsem objednala, miluji totiž kešu v pepři z M&S, které jsou oproti vašim takové suché, jen kešu a pepř. Vaše jsou dobré, kvalitní kešu ořechy i pepř je znát, ale příliš mi nesedla konečná chuť té glazury, jak kdyby byly máčené ve slabém Maggi.
5
LF Avatar autora | 19.1.2021
Objednal jsem na zkoušku a jsou luxusní!!! Je znát použití kvalitního pepře. Závislost mám také.
5
TJ Avatar autora | 17.1.2021
Mám na nich závislost :) jsou vynikající
5
Avatar autora | 5.3.2019
První oříšek byl divný, nezvyklá chuť, ale potom moc moc dobré :-)