Kešu ořechy pražené solené

od 231 Kč / 500g od 201 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

500g
Skladem
231 Kč / 500g
201 Kč bez DPH
1kg
Skladem
431 Kč / kg
375 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kešu ořechy pražené solené

Kešu ořechy pražené jsou jemně solené a pražené ořechy. Jestliže hledáte nejlepší a nejchutnější oříšky, tak je pro Vás Svět plodů tím pravým místem.

 Základní specifikace:
Složení:     kešu ořechy, rostlinný olej, sůl
Země původu: Vietnam
Trvanlivost: min. 3 - 18 měsíců
Balení: zipový znovuuzavíratelný sáček
Úprava: pražená solená jádra kešu ořechů
Velikost: 1,42g/jádro kešu
Obchodní třída: SW320, minimum zlomků
Odrůda: nespecifikováno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 *přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu PROVOZ & EXPEDICE
Makro živiny na 100g:
Energie 2403 kj/574 kcal
Tuky 46,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 9,1 g
Sacharidy 32,6 g
z toho cukry 5,2 g
Vláknina 3,3 g
Bílkoviny 15,3 g
Sůl 1,4 g
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mikro živiny na 100g:
Sodík 307 mg
Vápník 36 mg
Železo 10,3 mg
Vitamin C 22,9 mg
 
 
 
 
 
  

Víte, že...

Kešu ořechy

Kešu jsou olejnaté oříšky ledvinkovitého tvaru, s jemnou chutí. Patří mezi oblíbená občerstvení, podávají se ve všech formách, sušené, pražené, solené a lze je snadno najít na kterémkoliv tržišti, anebo obchodu. Z kešu se vyrábí chutné máslo, a používá se také jako přísada do salátů. Kromě skvělé chuti jsou zároveň prospěšné lidskému zdraví, obsahují důležité minerály a vitamíny. Doporučená denní dávka je asi 30 – 50g , což je asi jedna hrst kešu oříšků.

O kešu

Kešu ořechy jsou plody stromu Ledvinkovníku západního, stromu, rostoucího v tropických oblastech, stromu dorůstajícímu do výšky 10 – 15 metrů.

Pro potřeby produkce ale byly vyšlechtěny menší, trpasličí, kešu stromky, vysoké 5 – 6 metrů, které začínají rodit v prvním roce a ve třetím roce se produkce z ekonomického hlediska vyplatí, výnosnost v tomto roce bývá zhruba tuna na hektar. Plodem tohoto stromu jsou jablka kešu, oříšky kešu jsou semena těchto jablek. Stromům se daří v tropických a subtropických oblastech, kde bývá nedostatek ročních srážek.

Strom kešu pochází z pobřežních oblastí Brazílie. V 16. století byl rozšířen na další kontinenty Portugalci, kteří oblast Brazílie kolonizovali. Strom byl rozšířen nejdříve do Portugalských kolonií v západní Africe, kde začal být pěstován kvůli svému drahému dřevu, kešu jablkům a kešu oříškům. Postupně byl zavlečen do dalších zemí, kde měli Portugalci své obchodní zájmy, do dalších Afrických zemí a zejména Indie, která je v současnosti hlavním světovým producentem kešu ořechů.

Co se produkce kešu týče, první místo v produkci kešu ořechů patří Indii, druhé místo patří Pobřeží slonoviny. Důležitými světovými producenty jsou také Vietnam a Brazílie.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: