Kešu ořechová pasta

322 Kč 280 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Kešu oříšků je Svět plodů plný, ale já jsem jedinečná! Jsem pasta vyrobená z těch nejlepších přírodních kešu oříšků! Jemná vůně a krémová struktura kešu omámí i Tebe!

          • jemná máslová chuť kešu oříšků
          • smíchej mě s vodou a máš kešu mléko
          • jsem skvělou alternativou krémů a past v kuchyni

Detailní informace

400g
Skladem
322 Kč
280 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kešu ořechová pasta

Informace a výživové hodnoty 

Máte rádi nasládlou chuť s jemně kyselým tónem? Takové jsou naše kešu ořechy. Samy o sobě jsou jemně křupavé a přitom tak krémové. Co takhle vyzkoušet kešu pastu vyrobenou ze 100 % kešu? Využijete ji v kuchyni do různých krémů nebo jen tak na svačinu. Kromě pečení můžete lžičkou pastu vyjídat rovnou ze skleněné nádoby.
Pastu si hned oblíbíte, neboť je velmi jemná a nenajdete v ní žádné kousky navíc. Pastu před konzumací zamíchejte.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. pokud pastu smícháte s vodou, vznikne chutné kešu mléko
  2. kešu se pěstuje v Brazílii, Indii, Vietnamu a například v Indonésii
  3. jde o strom ledvinovník západní a kešu vyrůstá jako součást plodu, které se nazývá "jablíčko"
  4. plody stromu mají dvojité využití - chutné šťavnaté ovoce i křupavé oříšky
  5. obsahují hodně vitamínů, minerálů a prospěšných látek pro Vaše tělo

 

Základní specifikace
Složení 100% jádra kešu
Země původu ČR
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení sklenice
Velikost nespecifikované
Úprava pasta
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se pasta připravuje?

Nejprve některé ořechy smažíme (arašídy a lískové ořechy). Ořechy si ještě před mletím rozdrtíme na malé kousky, aby byl proces rychlejší a efektivnější. Následuje důležitý krok - mletí ořechů na pastu. Celý tento proces trvá přibližně 6-12 hodin. Ke zpracování se používá koloidní mlýn s odstředivkou. Během procesu jsou ořechy zbavovány části tuku a na konec balené. Pokud nechcete, aby se Vám rozpojil tuk od ořechového másla, nedávejte pastu do ledničky. Nejlepší je skladovat  pastu v pokojové teplotě bez dosahu slunečních paprsků a tepla.

 

Použití

  • zdravější alternativa slazených másel a past
  • do jogurtů nebo müsli
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů, krémů
  • do míchaných nápojů, smoothies

 

Tip

Vyzkoušejte kešu i v jiné podobě - kešu kousky, pražené, s pepřem, v mléčné čokoládě nebo proteinovou tyčinku kešu a karamel.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2314 kJ / 553 kcal
Tuky 44 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7,8 g
Sacharidy 30 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 32,6 g
Bílkoviny 18 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 43 mg
Železo 5,03 mg
Hořčík 258 mg
Draslík 546 mg
Sodík 15 mg
Zinek 5,16 mg
Fosfor 457 mg
Měď 2,19 mg
Mangan 0,815 mg
Selen 11,5 mg

 

Kešu ořechová pasta

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: