Kešu ořechy v 30% mléčné čokoládě s kešu kousky

od 190 Kč / 500g od 165 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

500g
Momentálně nedostupné
190 Kč / 500g
165 Kč bez DPH
3kg (gastro)
Vyprodáno
987 Kč / 3kg
858 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kešu ořechy v 30% mléčné čokoládě s kešu kousky

Kešu ořechy v mléčné čokoládě jsou sladké křupavé oříšky obalené v pravé české čokoládě. Jestliže hledáte nejlepší a nejchutnější oříšky, tak je pro Vás Svět plodů tím pravým místem.

Základní specifikace:
Složení:     jádra kešu ořechů obalená v české mléčné čokoládě s kešu kousky
Země původu: Vietnam / ČR
Trvanlivost: min. 3 - 18 měsíců
Balení: zipový znovuuzavíratelný sáček
Úprava: dražovaná jádra kešu ořechů
Velikost: nespecifikováno
Obchodní třída: celá jádra ořechů, minimum zlomků
Odrůda: nespecifikováno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

*přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu PROVOZ & EXPEDICE

Alergeny: sušené plnotučné mléko, sojový lecitin

 

 

Kešu ořechy v 30% mléčné čokoládě 1 image

 

 

Kešu v mléčné čokoládě

Kešu oříšky jsou křupavé a mají nasládlou krémovou chuť, která vynikne v kombinaci s mléčnou čokoládou. Kešu mají příznivé účinky na zdraví, mléčná čokoláda je dobrá zejména z hlediska chuti, než vlivu na zdraví. Kešu jsou poměrně tučné a mají vysokou energetickou hodnotu, která je ještě zvýšena energetickou hodnotou mléčné čokolády.

 

 

 

Kešu ořechy v 30% mléčné čokoládě 2 image

 

 

Kešu jako zdroj vitamínů

Tyto oříšky jsou důležitým zdrojem vitaminů, hlavně vitamínů B-komplexu, B1 působí na nervový systém a pomáhá překonávat drobné psychické problémy jako nepozornost, nebo roztržitost, B3 snižující krevní tlak, B5 potřebný pro tvorbu nových buněk, B6 důležitý pro přeměnu zásob cukru na energii a vitamin K důležitý pro prevenci poruch krve.

 

 

Kešu ořechy v 30% mléčné čokoládě 3 image

 

 

 

Energie raz dva

Ořechy patří z výživového hlediska mezi nejvhodnější potraviny. Předností kešu ořechů je vysoký podíl vitamínů a známé jsou i rychlým nakopnutím organismu. Můžou být perfektním začátkem dne, dodají vám dostatek energie na několik hodin. Jejich konzumací spolu s čokoládou, která uvolňuje v těle endorfiny štěstí, je zárukou pozitivní energie po celý zbytek dne.

 

 

 

 

 

Víte, že...

Kešu oříšky

Kešu jsou olejnaté oříšky ledvinkovitého tvaru, s jemnou chutí. Patří mezi oblíbená občerstvení, podávají se ve všech formách, sušené, pražené, solené a lze je snadno najít na kterémkoliv tržišti, anebo obchodu. Z kešu se vyrábí chutné máslo, a používá se také jako přísada do salátů. Kromě skvělé chuti jsou zároveň prospěšné lidskému zdraví, obsahují důležité minerály a vitamíny. Doporučená denní dávka je asi 30 – 50g , což je asi jedna hrst kešu oříšků.

O kešu

Kešu ořechy jsou plody stromu Ledvinkovníku západního, stromu, rostoucího v tropických oblastech, stromu dorůstajícímu do výšky 10 – 15 metrů.

Pro potřeby produkce ale byly vyšlechtěny menší, trpasličí, kešu stromky, vysoké 5 – 6 metrů, které začínají rodit v prvním roce a ve třetím roce se produkce z ekonomického hlediska vyplatí, výnosnost v tomto roce bývá zhruba tuna na hektar. Plodem tohoto stromu jsou jablka kešu, oříšky kešu jsou semena těchto jablek. Stromům se daří v tropických a subtropických oblastech, kde bývá nedostatek ročních srážek.

Strom kešu pochází z pobřežních oblastí Brazílie. V 16. století byl rozšířen na další kontinenty Portugalci, kteří oblast Brazílie kolonizovali. Strom byl rozšířen nejdříve do Portugalských kolonií v západní Africe, kde začal být pěstován kvůli svému drahému dřevu, kešu jablkům a kešu oříškům. Postupně byl zavlečen do dalších zemí, kde měli Portugalci své obchodní zájmy, do dalších Afrických zemí a zejména Indie, která je v současnosti hlavním světovým producentem kešu oříšků.

Co se produkce kešu týče, první místo v produkci kešu patří Indii, druhé místo patří Pobřeží slonoviny. Důležitými světovými producenty jsou také Vietnam a Brazílie.

Pro zdravé srdce

Kešu obsahuje oproti ostatním oříšků nižší obsah tuku. Kromě toho, zhruba 66% tuků kešu oříšků tvoří nenasycené mastné kyseliny, podobné těm co jsou v olivovém oleji, které jsou pro srdce velmi prospěšné, regulují hladinu krevních tuků, čímž snižuje riziko onemocnění srdce.

Chcete-li snížit riziko onemocnění srdce a cév, vychutnejte si hrstku kešu nejméně čtyřikrát týdně.

Prevence onemocnění krve

Pravidelná konzumace kešu v omezeném množství pomáhá při prevenci krevních onemocnění. Kešu obsahují velké množství mědi, právě jeho nedostatek, společně s železem způsobuje chudokrevnost, snížené množství hemoglobinu, červeného proteinu obsaženého v krvi, důležitého pro transport kyslíku z plic do orgánů a buněk.

Zdravé vlasy a pleť

Kešu jsou velmi zdravé i pro naši pleť a vlasy, co se pleti týče, platí to zejména pro olej z kešu, který obsahuje množství selenu, důležitého oxidantu chránícího buňky, zabraňující pleťovým neduhům jako je například akné, zinku a fosforu. Konzumace kešu je zároveň prospěšná pro zdravou pokožku hlavy a vlasů. Měď obsažená v kešu pomáhá při tvorbě pigmentu, melaninu, chránícího pokožku před UV zářením. Také zvyšuje barvu vlasů a zlepšuje jejich strukturu.

Pomoc při hubnutí

Kešu jsou všeobecně považovány za velmi tučné ořechy a jsou spojeny s přibíráním váhy. Opak je ale pravdou. Kešu ořechy obsahují omega 3 mastné kyseliny, které urychlují metabolismus a pomáhají spalování tuků, proto nezpůsobují buď žádné, nebo jen minimální přírůstky hmotnosti. Jsou proto ideální pro lidi, kteří chtějí zhubnout, protože dodávají velké množství energie už při malém množství, a udrží nás syté, měli by ale být konzumovány v syrové podobě.

Obsah vitamínů

B1 – Působí na nervový systém, zlepšuje paměť, celkové podporuje mozkovou činnost a zároveň pomáhá i s překováváním drobných psychických problémů, jako je nepozornost a zmatenost. Tento vitamín neumí naše tělo „skladovat“ proto je vhodné ho čas od času doplňovat.

B3 – Snižuje hladinu škodlivého cholesterolu v krvi, snižuje vysoký krevní tlak, hodí se jako prevence srdečních onemocnění a pomáhá při stresových situacích

B5 - Důležitý pro tvorbu nových buněk, zdravé pokožky, vlasů a nehtů, kloubů, podporuje imunitu

B6 – pomáhá urychlovat reakce v buňkách, důležitý pro přeměnu zásob cukru na energii

E - Antioxidant, zpomaluje stárnutí buněk, prevence proti mutacím buněk a nádorovým onemocnění, zvyšuje plodnost

K - Prevence poruch krevní, podporuje srážlivost krve, zamezuje řídnutí kostí a zubů

Kyselina listová - Důležitý pro těhotné ženy, podporuje vývoj plodu, zároveň podporuje růst

Kešu Speciality

Sušené kešu, pražené, solené, či obalované čokoládě známe každý, prodávají se v každém obchodě a každý z nás je určitě jedl, proto pro vás máme pár dalších tipů na to, jak si kešu pořádně vychutnat:

  • Kombinace kešu, a jiných oříšků je dobrá volba, pokud chceme zdravou svačinu, která dodá energii a uspokojivě zasytí i v malých dávkách.
  • Namočte ½ šálku kešu oříšků do ¾ šálku vody na 15 minut. Rozemelte na kaši. Přidejte kaši k jakémukoliv dušenému masu, nebo ke kari
  • Přidejte si kešu s medem, případně ještě mandlemi do vašich snídaňových cereálií
  • Užijte si kešu ‚mléko‘ - nechte rozmočit ½ hrníčku kešu ve vodě asi 8 hodin, poté smíchejte s dvěma šálky filtrované vody a rozmixujte, pro sladší verzi mléka přidejte trochu medu, či javorový sirup
  • Pokud jste fanda asijské kuchyně, nebojte se přidat rozdrcené kešu oříšky do thajských a čínských pokrmů

Zajímavosti

Kešu oříšky nejsou oříšky, z technického hlediska je jedná o semena kešu jablek, která jsou poživatelné jako normální ovoce, vyrábí se z nich marmeláda, a dají se jíst i syrová, člověk by si měl však dát pozor na jedovatý obal, obalující semena těchto jablek, oříšky kešu

Kešu můžete najít i ve svém autě, kešu oříšky jsou obaleny v obalu pryskyřice, která je sice jedovatá, ale našla své využití v průmyslu, kde se používá na výrobu brzdových vložek a jako aditivum do barev a auto laku.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: