Kešu ořechy v 32% mléčné čokoládě
Související produkty
Detailní popis produktu
Kešu ořechy v 32% mléčné čokoládě
Informace a výživové hodnoty
5 věcí, které jste o této surovině nevěděli
- Jsou vyrobeny maminkou jednoho z našich majitelů.
- Obalit každou várku v čokoládě trvá až 4 hodiny.
- Mléčná čokoláda je vyrobena v České republice.
- Existuje světový den čokolády a oslavit ho můžete 7. července.
- První receptura na mléčnou čokoládu byla objevena ve Švýcarsku v roce 1876.
Složení | jádra kešu ořechy, mléčná 32% čokoláda z ČR (cukr, kakaový prášek, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sójový lecitin, emulgátor (polyglycerol-polyricin-oleát), vanilkový extrakt BOURBON MADAGASCAR) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | vyrobeno v České republice |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | dražovaná jádra kešu ořechů |
Obchodní třída | celá jádra ořechů, minimum zlomků |
Odrůda | nespecifikované |
Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodu stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomaleji a dražší zpracování kešu ořechů, se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu. Více se dozvíte v článku o obchodních třídách kešu.

Tip
Zkuste použít naši mléčnou 32% čokoládu při vašich kulinářských výtvorech!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2304 kJ / 551 kcal |
Tuky | 36,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 16,7 g |
Sacharidy | 49,7 g |
z toho cukry | 40,8 g |
Vláknina | 2,3 g |
Bílkoviny | 8,8 g |
Sůl | 0,56 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.