Kešu ořechy JUMBO EXCLUSIVE WW180 z Indie
Související produkty
Detailní popis produktu
Kešu ořechy JUMBO EXCLUSIVE
Informace a výživové hodnoty
Kešu JUMBO EXCLUSIVE Vás překvapí svou velikostí. Pocházejí z Indie a jsou považovány za největší druh kešu ořechů. Jsou plné jemné krémové chuti a mají čistou bílou barvu. V balení naleznete celá jádra a minimum zlomků. Nemusíte se ale bát velkých soust, oříšky se příjemně rozplývají na jazyku. Díky měkkému máslovému jádru z nich vykouzlíte tu nejjemnější pastu nebo mléko. Pokud je tedy všechny hned nesníte, s tím už pomůže jen větší balení!
- Kešu ořechy jsou semena stromu ledvinovníku západního.
- Z jejího máslového vnitřku vykouzlíte jemné ořechové máslo i mléko.
- Slovo JUMBO znamená „obrovský“ nebo „sloní“.
- Kvalita kešu vždy závisí na barvě, tvaru a velikosti.
- Číslo 180 značí největší jakost, jsou tedy největší ze všech druhů.
Složení | kešu ořechy WW180 – 100% jádra |
Země původu | Indie |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Velikost | 180 ks/454 g = 2,3 g / jádra kešu |
Úprava | celá blanšírovaná jádra kešu |
Obchodní třída | WW180 (=whole white) |
Odrůda | nespecifikované |
„Hledáním této obchodní třídy jsem strávil několik let života. V minulosti bylo ve Světě plodů k dostání pouze pár kartonů za rok. Neomezené množství peněz není zárukou úspěšného nákupu nejvyšší kvality a udržitelné kvantity. Díky osobním kontaktům v továrnách na loupaní a sortování kešu oříšků jsem byl schopen domluvit tuto obchodní třídu v dostatečném množství tak, abychom ji mohli mít v nabídce po celý rok. To byl jeden z mých hlavních cílů. Dovezli jsme celý kontejner. Když ho otevřete, najdete v něm zabalené kešu do tuhých plastových fólií po 50 librách (22,68 kg), které ručně zkontrolujeme a rozvážíme do menších gastro a retail balení.“
Jak se zpracovávají kešu ořechy?
Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů, se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu. Více se dozvíte v článku o obchodních třídách kešu.
Tip
Zabalte si kešu do sváčonosiče a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2449 kJ / 571 kcal |
Tuky | 50 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 8,7 g |
Sacharidy | 32,1 g |
z toho cukry | 3,6 g |
Vláknina | 3,6 g |
Bílkoviny | 17,9 g |
Sůl | 0,05 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 71 mg |
Železo | 6,4 mg |
Hořčík | 286 mg |
Fosfor | 357 mg |
Zinek | 8 mg |
Sodík | 304 mg |
Měď | 5 mg |
Kešu ořechy JUMBO EXCLUSIVE
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.