Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » Ořechy přírodní » Kešu ořechy RAW JUMBO z Afriky 50g


        

Kešu ořechy RAW JUMBO z Afriky 50g

Kešu ořechy RAW JUMBO z Afriky 50g

img

 

Číslo produktu: 11190
Výrobce: SVĚT PLODŮ
HMOTNOST:
Cena od bez DPH: 28,7 Kč (1,1 Eur)
Cena od s DPH (15 %):
33,0 Kč (1,3 Eur)

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku (množství / cena)

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Kešu ořechy pražené solené
14010
Kešu ořechy pražené solené
Cena od 214,0 Kč (8,5 Eur) img
Kešu ořechy RAW z Afriky
11010
Kešu ořechy RAW z Afriky
Cena od 198,0 Kč (7,8 Eur) img

Kešu ořechy RAW JUMBO z Afriky 

RAW kešu ořechy ze Světa plodů jsou zdravé ořechy prémiové kvality. Jestliže hledáte nejlepší a nejchutnější oříšky, tak je pro Vás Svět plodů tím pravým místem.

Složení: 100% jádra kešu ořechů

Hmotnost: 50g, 500g, 1kg, 5kg (gastro), 11,34kg (karton), 22,68kg (karton)

Země původu: Guinea Bissau

Trvanlivost (DMT): min. 3 - 18 měsíců
*přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu PROVOZ & EXPEDICE

Balení: průhledný zipový sáček PE/PP

Úprava / Velikost: RAW, celá jádra kešu ořechů / 240 = 240ks na 1 libru (1 libra = 454 gramů) = jádro kešu má v průměru 1,42g

*RAW PRODUKT* = surovina byla zpracována do teploty 42°C, živá strava

Obchodní třída / Odrůda: WW (= WHOLEWHITE) = prémiová kvalita, RAW, JUMBO, vysoká bělost, celé jádra 
ořechů, minimum zlomku / nespecifikováno

 

Nutriční hodnoty na 100 g
Energie 2314 kj/553 kcal
Tuky 43,85 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7,783 g
Sacharidy 5,91 g
z toho cukry 5,81 g
Vláknina 3,3 g
Bílkoviny 18,22 g
Sůl <0,03 g

 

 Kešu oříšky

Kešu jsou olejnaté oříšky ledvinkovitého tvaru, s jemnou chutí. Patří mezi oblíbená občerstvení, podávají se ve všech formách, sušené, pražené, solené a lze je snadno najít na kterémkoliv tržišti, anebo obchodu. Z kešu se vyrábí chutné máslo, a používá se také jako přísada do salátů. Kromě skvělé chuti jsou zároveň prospěšné lidskému zdraví, obsahují důležité minerály a vitamíny. Doporučená denní dávka je asi 30 – 50g , což je asi jedna hrst kešu oříšků.

O kešu

Kešu ořechy jsou plody stromu Ledvinkovníku západního, stromu, rostoucího v tropických oblastech, stromu dorůstajícímu do výšky 10 – 15 metrů.

Pro potřeby produkce ale byly vyšlechtěny menší, trpasličí, kešu stromky, vysoké 5 – 6 metrů, které začínají rodit v prvním roce a ve třetím roce se produkce z ekonomického hlediska vyplatí, výnosnost v tomto roce bývá zhruba tuna na hektar. Plodem tohoto stromu jsou jablka kešu, oříšky kešu jsou semena těchto jablek. Stromům se daří v tropických a subtropických oblastech, kde bývá nedostatek ročních srážek.

Strom kešu pochází z pobřežních oblastí Brazílie. V 16. století byl rozšířen na další kontinenty Portugalci, kteří oblast Brazílie kolonizovali. Strom byl rozšířen nejdříve do Portugalských kolonií v západní Africe, kde začal být pěstován kvůli svému drahému dřevu, kešu jablkům a kešu oříškům. Postupně byl zavlečen do dalších zemí, kde měli Portugalci své obchodní zájmy, do dalších Afrických zemí a zejména Indie, která je v současnosti hlavním světovým producentem kešu ořechů.

Co se produkce kešu týče, první místo v produkci kešu ořechů patří Indii, druhé místo patří Pobřeží slonoviny. Důležitými světovými producenty jsou také Vietnam a Brazílie.

Pro zdravé srdce

Kešu ořechy obsahuje oproti ostatním oříšků nižší obsah tuku. Kromě toho, zhruba 66% tuků kešu oříšků tvoří nenasycené mastné kyseliny, podobné těm co jsou v olivovém oleji, které jsou pro srdce velmi prospěšné, regulují hladinu krevních tuků, čímž snižuje riziko onemocnění srdce.

Chcete-li snížit riziko onemocnění srdce a cév, vychutnejte si hrstku kešu nejméně čtyřikrát týdně.

Prevence onemocnění krve

Pravidelná konzumace kešu v omezeném množství pomáhá při prevenci krevních onemocnění. Kešu oříšky obsahují velké množství mědi, právě jeho nedostatek, společně s železem způsobuje chudokrevnost, snížené množství hemoglobinu, červeného proteinu obsaženého v krvi, důležitého pro transport kyslíku z plic do orgánů a buněk.

Zdravé vlasy a pleť

Kešu jsou velmi zdravé i pro naši pleť a vlasy, co se pleti týče, platí to zejména pro olej z kešu oříšků, který obsahuje množství selenu, důležitého oxidantu chránícího buňky, zabraňující pleťovým neduhům jako je například akné, zinku a fosforu. Konzumace kešu ořechů je zároveň prospěšná pro zdravou pokožku hlavy a vlasů. Měď obsažená v kešu pomáhá při tvorbě pigmentu, melaninu, chránícího pokožku před UV zářením. Také zvyšuje barvu vlasů a zlepšuje jejich strukturu.

Pomoc při hubnutí

Kešu oříšky jsou všeobecně považovány za velmi tučné ořechy a jsou spojeny s přibíráním váhy. Opak je ale pravdou. Kešu ořechy obsahují omega 3 mastné kyseliny, které urychlují metabolismus a pomáhají spalování tuků, proto nezpůsobují buď žádné, nebo jen minimální přírůstky hmotnosti. Jsou proto ideální pro lidi, kteří chtějí zhubnout, protože dodávají velké množství energie už při malém množství, a udrží nás syté, měli by ale být konzumovány v syrové podobě.

Obsah vitamínů

B1 – Působí na nervový systém, zlepšuje paměť, celkové podporuje mozkovou činnost a zároveň pomáhá i s překováváním drobných psychických problémů, jako je nepozornost a zmatenost. Tento vitamín neumí naše tělo „skladovat“ proto je vhodné ho čas od času doplňovat.

B3 – Snižuje hladinu škodlivého cholesterolu v krvi, snižuje vysoký krevní tlak, hodí se jako prevence srdečních onemocnění a pomáhá při stresových situacích

B5 - Důležitý pro tvorbu nových buněk, zdravé pokožky, vlasů a nehtů, kloubů, podporuje imunitu

B6 – pomáhá urychlovat reakce v buňkách, důležitý pro přeměnu zásob cukru na energii

E - Antioxidant, zpomaluje stárnutí buněk, prevence proti mutacím buněk a nádorovým onemocnění, zvyšuje plodnost

K - Prevence poruch krevní, podporuje srážlivost krve, zamezuje řídnutí kostí a zubů

Kyselina listová - Důležitý pro těhotné ženy, podporuje vývoj plodu, zároveň podporuje růst

Kešu Speciality

Sušené kešu, pražené, solené, či obalované čokoládě známe každý, prodávají se v každém obchodě a každý z nás je určitě jedl, proto pro vás máme pár dalších tipů na to, jak si kešu oříšky pořádně vychutnat:

  • Kombinace kešu a jiných oříšků je dobrá volba, pokud chceme zdravou svačinu, která dodá energii a uspokojivě zasytí i v malých dávkách.
  • Namočte ½ šálku kešu oříšků do ¾ šálku vody na 15 minut. Rozemelte na kaši. Přidejte kaši k jakémukoliv dušenému masu, nebo ke kari
  • Přidejte si kešu s medem, případně ještě mandlemi do vašich snídaňových cereálií
  • Užijte si kešu ořechy ‚mléko‘ - nechte rozmočit ½ hrníčku kešu ve vodě asi 8 hodin, poté smíchejte s dvěma šálky filtrované vody a rozmixujte, pro sladší verzi mléka přidejte trochu medu, či javorový sirup
  • Pokud jste fanda asijské kuchyně, nebojte se přidat rozdrcené kešu oříšky do thajských a čínských pokrmů

Zajímavosti o kešu:

Kešu oříšky nejsou oříšky, z technického hlediska se jedná o semena kešu jablek, která jsou poživatelné jako normální ovoce, vyrábí se z nich marmeláda, a dají se jíst i syrová, člověk by si měl však dát pozor na jedovatý obal, obalující semena těchto jablek.

Kešu můžete najít i ve svém autě, kešu oříšky jsou obaleny v obalu pryskyřice, která je sice jedovatá, ale našla své využití v průmyslu, kde se používá na výrobu brzdových vložek a jako aditivum do barev a auto laku. 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgKešu ořechy nepražené JUMBO Afrika vs. KeimgAndreaimg07.11.2017 14:58
imgVynikající chuť !imgJ. C.img15.05.2017 14:53
imgKešu na vsechnoimgStandaimg14.05.2017 20:53