Kešu ořechová pasta DOYPACK
Související produkty
Detailní popis produktu
Kešu ořechové máslo DOYPACK
Informace a výživové hodnoty
Máte rádi jemnou nasládlou chuť? Takové jsou naše kešu ořechy. Jsou křupavé, přitom tak krémové. A co tak vyzkoušet pastu vyrobenou pouze z kešu? Využijete ji v kuchyni do různých krémů nebo jen tak na svačinu, vytlačenou rovnou z praktického znovuuzavíratelného balení. Je vhodná i na cesty na doplnění energie. Pastu si hned oblíbíte protože je velmi jemná a nenajdete v ní žádné kousky navíc. Praktické balení zaručuje i to, že pastu před konzumací můžete protřepat.
5 věcí, které jste o této surovině nevěděli
- Kešu pasta je bohatá na minerály a vitamíny.
- Je skvělá jako základ do cukrářských krémů či do pomazánek.
- Pokud pastu smícháte s vodou, vznikne vám chutné kešu mléko.
- Kešu roste na stromě zvaném ledvinovník západní. Vyrůstá jako součást plodu nazývaného „jablíčko“.
- Plody ledvinovníku mají dvojí využití – chutné šťavnaté ovoce i křupavé oříšky.
Složení | 100% jádra kešu |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 12/20 |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný doypack |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | pasta |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Nejprve některé ořechy pražíme (arašídy a lískové ořechy). Ořechy se ještě před mletím rozdrtí na malé kousky, aby byl proces rychlejší a efektivnější. Následuje důležitý krok – mletí ořechů na pastu. Celý tento proces trvá přibližně 6–12 hodin. Ke zpracování se používá koloidní mlýn s odstředivkou. Během procesu jsou ořechy zbavovány části tuku. Pokud nechcete, aby se vám rozpojil tuk od ořechového másla, nedávejte pastu do ledničky. Nejlepší je skladovat ji v pokojové teplotě bez dosahu slunečních paprsků a tepla.
Tip
Smíchejte kešu pastu s rozpuštěnou čokoládou a vytvořte si tak vlastní oříško-čokoládový krém!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2314 kJ / 553 kcal |
Tuky | 43,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7,8 g |
Sacharidy | 30,2 g |
z toho cukry | 6 g |
Vláknina | 32,6 g |
Bílkoviny | 18,2 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 43 mg |
Železo | 5,03 mg |
Hořčík | 258 mg |
Draslík | 546 mg |
Sodík | 15 mg |
Zinek | 5,16 mg |
Fosfor | 457 mg |
Měď | 2,19 mg |
Mangan | 0,815 mg |
Selen | 11,5 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.