Kešu kousky 5–8 mm
Související produkty
Detailní popis produktu
Kešu kousky 5–8 mm
Informace a výživové hodnoty
Drcené kešu ořechy určitě neztratí svou chuť a křupavost. V jídle se sice na první pohled zatoulají, jejich výrazná a sladká chuť však prozradí jejich přítomnost. Kousky mají 5–8 mm a nasypat je můžete prakticky do čehokoliv. Díky tomu, že jsme je pro Vás rozdrtili, nemusíte umývat mlýnek, a tak Vám zůstane více času na mlsání!
5 věcí, které jste o této surovině nevěděli
- Kešu obsahují méně tuku než ostatní ořechy.
- Kvalita ořechů závisí na jejich barvě, tvaru a velikosti.
- Kousky kešu využijete při přípravě asijských jídel nebo zeleninových placek.
- Skvěle se hodí také při sladkém pečení jako základ cheesecaku, či do RAW dortu.
- Kešu ořechy pocházejí z Brazílie, pěstují se však i v Indii, jihovýchodní Asii či v Africe.
Složení | 100% kešu ořechy |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Pobřeží slonoviny |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | 5–8 mm |
Úprava | drcená jádra kešu ořechů |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |

Jak se zpracovávají kešu ořechy?
Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu. Více se dozvíte v článku o obchodních třídách kešu.

Pokud kešu milujete stejně jako my, vyzkoušejte také kešu pastu. Určitě se zařadí mezi stálice vaší kuchyně!
Výživové hodnoty |
na 100 g |
Energie | 2402 kJ / 553 kcal |
Tuky | 43,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7,8 g |
Sacharidy | 31 g |
z toho cukry | 6 g |
Vláknina | 3,3 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 37 mg |
Železo | 6,68 mg |
Hořčík | 292 mg |
Fosfor | 593 mg |
Draslík | 660 mg |
Zinek | 5,75 mg |
Měď | 2,2 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.