Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Kešu kousky 5–8 mm

266 Kč 231 Kč bez DPH 266 Kč / 1 kg

Zvolte variantu

Neboj se, stále jsme to my, křupavé máslové kešu ořechy, jen rozdrcené. Nepřemýšlej a vyzkoušej nás! V kuchyni uděláme parádu v každém dezertu i salátu! Co všechno s námi dokážeš vyčarovat?

          • malé kousky kešu z Pobřeží slonoviny
          • křupavé s jemně máslovou chutí
          • skvělé do vaření a pečení

Detailní informace

1kg
Skladem
266 Kč
231 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kešu kousky 5–8 mm

Informace a výživové hodnoty 

Drcené kešu ořechy určitě neztratí svou chuť a křupavost. V jídle se sice na první pohled zatoulají, jejich výrazná a sladká chuť však prozradí jejich přítomnost. Kousky mají 5–8 mm a nasypat je můžete prakticky do čehokoliv. Díky tomu, že jsme je pro Vás rozdrtili, nemusíte umývat mlýnek, a tak Vám zůstane více času na mlsání!

 

kešu_naturalCZ kopie - kopie

 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Kešu obsahují méně tuku než ostatní ořechy. 
  2. Kvalita ořechů závisí na jejich barvě, tvaru a velikosti.
  3. Kousky kešu využijete při přípravě asijských jídel nebo zeleninových placek.
  4. Skvěle se hodí také při sladkém pečení jako základ cheesecaku, či do RAW dortu.
  5. Kešu ořechy pocházejí z Brazílie, pěstují se však i v Indii, jihovýchodní Asii či v Africe.
 

Základní specifikace
Složení 100% kešu ořechy
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Pobřeží slonoviny
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost 5–8 mm
Úprava drcená jádra kešu ořechů
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 WW320-kesu-z-Pobrezi-slonoviny
 
 

Jak se zpracovávají kešu ořechy?

Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu. Více se dozvíte v článku o obchodních třídách kešu.

Bila_Kesu_CZ_oprava
Tip

Pokud kešu milujete stejně jako my, vyzkoušejte také kešu pastu. Určitě se zařadí mezi stálice vaší kuchyně! 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty
na 100 g
Energie 2402 kJ / 553 kcal
Tuky 43,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7,8 g
Sacharidy 31 g
z toho cukry 6 g
Vláknina 3,3 g
Bílkoviny 18 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 37 mg
Železo 6,68 mg
Hořčík 292 mg
Fosfor 593 mg
Draslík 660 mg
Zinek 5,75 mg
Měď 2,2 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: