Kešu kousky 2-4 mm

od 266 Kč od 231 Kč bez DPH od 248 Kč / 1 kg

Zvolte variantu

Neboj se, stále jsme to my, křupavé máslové kešu ořechy, jen rozdrcené. Nepřemýšlej a vyzkoušej nás! V kuchyni uděláme parádu v každém dezertu! Co všechno s námi dokážeš vyčarovat?

          • jemná máslová chuť a křupavost zaručena
          • praktické kousky ze 100% kešu
          • pokud nejsi lenoch, tak z nás uděláš vynikající pastu

Detailní informace

1kg
Skladem
266 Kč
231 Kč bez DPH
5kg (gastro)
Vyprodáno
1 240 Kč
1 078 Kč bez DPH
20kg (karton)
Vyprodáno
4 605 Kč
4 004 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kešu kousky 2-4 mm

Informace a výživové hodnoty 

Drcené kešu ořechy určitě neztratí svou chuť a křupavost. V jídle se sice na první pohled zatoulají, jejich výrazná a sladká chuť však prozradí jejich přítomnost. Kousky mají 2-4 mm a nasypat je můžete prakticky do čehokoliv. Díky tomu, že jsme je pro Vás rozdrtili, nemusíte mýt mlýnek, a tak Vám zůstane více času na mlsání!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. kešu ořechy jsou semeny plodů stromu ledvinovníku západního
  2. tvar oříšků se nazývá ledvinovitý
  3. kvalita kešu ořechů závisí na jejich barvě, tvaru a velikosti
  4. na světě existuje více než 30 druhů kešu ořechů
  5. kešu ořechy pocházejí z Brazílie, pěstují se však i v Indii, jihovýchodní Asii či v Africe

 

Základní specifikace
Složení 100% kešu ořechy
Země původu Afrika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovu-uzavíratelný ZIP sáček
Velikost 2-4 mm
Úprava drcená jádra kešu ořechů
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se zpracovávají kešu ořechy?

Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • chutné do jogurtu či müsli
  • ovocný nebo zeleninový salát
  • přidání do různých jídel
  • příprava a zdobení dezertů

 

Tip

Zabalte si kešu do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty
na 100 g
Energie 2402 kJ / 553 kcal
Tuky 43,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7,8 g
Sacharidy 31 g
z toho cukry 6 g
Vláknina 3,3 g
Bílkoviny 18 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 37 mg
Železo 6,68 mg
Hořčík 292 mg
Fosfor 593 mg
Draslík 660 mg
Zinek 5,75 mg
Měď 2,2 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: