Kešu kousky 2–5 mm

392 Kč 341 Kč bez DPH 392 Kč / 1 kg

Zvolte variantu

Neboj se, stále jsme to my, křupavé máslové kešu ořechy, jen rozdrcené. Nepřemýšlej a vyzkoušej nás! V kuchyni uděláme parádu v každém dezertu i salátu! Co všechno s námi dokážeš vyčarovat?

          • malé kousky kešu z Indie
          • křupavé s jemně máslovou chutí
          • skvělé do vaření a pečení

Detailní informace

1kg
Skladem
392 Kč
341 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kešu kousky 2–5 mm

Informace a výživové hodnoty 

Drcené kešu ořechy určitě neztratí svou chuť a křupavost. V jídle se sice na první pohled zatoulají, jejich výrazná a sladká chuť však prozradí jejich přítomnost. Kousky mají 2–5 mm a nasypat je můžete prakticky do čehokoliv. Díky tomu, že jsme je pro vás rozdrtili, nemusíte umývat mlýnek, a tak Vám zůstane více času na mlsání!

 

druhy-kesu-orisky-orechy-natural-kvalitni

 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Kešu obsahují méně tuku než ostatní ořechy. 
  2. Kvalita ořechů závisí na jejich barvě, tvaru a velikosti.
  3. Kešu obsahují řadu látek prospěšných pro naše tělo a nespočet využití v kuchyni.
  4. Skvěle se hodí také při sladkém pečení jako základ cheesecaku, či do RAW dortu.
  5. Kešu ořechy pocházejí z Brazílie, pěstují se však i v Indii, jihovýchodní Asii či v Africe.
 

Základní specifikace
Složení 100% kešu ořechy
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Indie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost 2–5 mm
Úprava drcená jádra kešu ořechů
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 WW320-kesu-z-Pobrezi-slonoviny
 
 

Jak se zpracovávají kešu ořechy?

O tom, jak roste kešu pro vás máme přehledný článek! Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu. Více se dozvíte v zajímavostech o kešu nebo v článku o obchodních třídách kešu.

Kvalitni-kesu-orechy-orisky
Tip

Pokud kešu milujete stejně jako my, vyzkoušejte také kešu pastu. Určitě se zařadí mezi stálice vaší kuchyně! 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty
na 100 g
Energie 2370 kJ / 566 kcal
Tuky 46,92 g
z toho nasycené mastné kyseliny 8,33 g
Sacharidy 27,13 g
z toho cukry 5,91 g
Vláknina 3,3 g
Bílkoviny 18,22 g
Sůl 0,03 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 37 mg
Železo 6,68 mg
Hořčík 292 mg
Fosfor 593 mg
Draslík 660 mg
Selen 16,9 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: