Kávový extrakt Littlepod
Související produkty
Detailní popis produktu
Kávový extrakt Littlepod
Informace a výživové hodnoty
Kávový extrakt bez pravé kávy? Tak to u nás nehrozí. Náš kávový extrakt je totiž vyroben z nejkvalitnějších brazilských kávových zrn, které extraktu dodávají pravou kávovou chuť. Náš dodavatel vybírá své suroviny pečlivě a také ty, které nejsou geneticky modifikované a neobsahují konzervační látky. Extrakty se používají při pečení i nepečení, pro zvýraznění chuti produktu, aniž by narušily jeho strukturu. Jsou vysoce koncentrované, takže průměrně pět až šest kapek nahradí jednu čajovou lžičku čerstvé suroviny.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- vyrobené z přírodních surovin (ne GMO)
- 6 kapek se rovná jedné čajové lžičce čerstvé suroviny
- bezlepkové, vhodné pro vegetariány
- po přidání nenarušují strukturu produktu
- aromatické látky z kávových zrn se snadno extrahují do rozpouštědla
Složení | 45 % kávové extrakční látky, 45 % voda, 3 % cukr, 5 % karamelové barvivo, 2 % čekankový kořen |
Země původu | Velká Británie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | lahvička |
Úprava | kávový extrakt |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | I. jakostní třída |
Odrůda | nespecifikované |
"O extrakty jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního extraktu s výrazným aroma, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a taky může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku, např. obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek extraktu a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu a pokud nám jde o ochucení vlastních výrobků, kde nám záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení - přírodní extrakt."
Jak se extrakty vyrábějí?
Vyrábějí se pomocí separační metody, která se nazývá extrakce nebo vyluhování. Principem této metody je oddělit vonné látky pomocí rozpouštědla, nejčastěji se používá klasický alkohol - etanol. Takové rozpouštědlo má vlastnost navázat na sebe silice (éterické oleje) a oddělit je od zbývajících nepotřebných látek.
Použití
- pozvednutí chuti
- do pečených koláčů, dortů
- ale i nepečených
- do míchaných nápojů, smoothies
- do zmrzlin
Tip
Co tak si svůj zákusek dozdobit kávovými zrny v čokoládě?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1219 kJ / 288 kcal |
Tuky | 4,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,86 g |
Sacharidy | 60,5 g |
z toho cukry | 50,2 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 2,03 g |
Sůl | 20,5 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.