11.10.24 | 22846x přečteno | 2 minuty
Kávová zrna pražená v hořké čokoládě s mocca
Instantní dávka kofeinu v každém soustu! Tak to jsme my – kvalitní kávová zrna zjemněná chutí lahodné hořké čokolády, v níž ucítíš i krémové mocca coffee. A až uslyšíš to křupnutí, nebudeš chtít už nikdy přestat.
- pečlivě vybraná zrna 80% Arabiky a 20% Robusty ve vegan hořké čokoládě
- originální čokoláda s příchutí mocca coffee
- vlastní výroba
Alternativní produkty z kategorie Čokoládovky:
Kávová zrna pražená v hořké čokoládě s mocca
Informace o produktu
Voňavá kávová zrna obalené v hořké čokoládě rozproudí váš den. A to nejen obrazně. Kofein obsažený v produktu vám vyplaví adrenalin a vy budete plní energie. Čokoláda se na jazyku krásně rozplyne a kávové zrno uvnitř příjemně křupne díky pečlivému upražení. Je to skvělý parťák na dlouhé cesty, do školy či do práce. Kávová zrna jsou výběr z řady italského espressa s vysokým obsahem kofeinu pro okamžité povzbuzení a rychlé dodání energie. Střední pražení této chuťově vyvážené směsi zrn Robusta a Arabica dodává kávě hořko-čokoládové aroma, hutnou crému a jemnou chuť. Mimo skvělou chuť a vůni navíc vypadají skvěle na všech dezertech a cukroví. A co by to bylo za mocca cukroví bez krásné ozdoby a výrazné vůně i chutě kávy?
TOP informace o kávových zrnech v čokoládě
- Chuť kávy a čokolády je jednou z nejčastěji párovaných kombinací.
- Kávová zrna a kakaové boby sdílejí podobné aroma a chuťové tóny.
- Známe dvě základní skupiny kávy – arabica a robusta.
- Sladká chuť čokolády potlačuje přirozenou hořkost kávy.
- Káva je celosvětově druhou nejprodávanější komoditou (hned po ropě).
Jak se káva pěstuje a praží?
Pěstování kávy je poměrně náročné, neboť existuje hned několik faktorů, které mohou znehodnotit celou úrodu. Existuje mnoho druhů kávy, z nichž zaručeně znáte arabicu či robustu. Sklizeň se musí sebrat v ten správný čas, protože pokud by zrna nedozrála nebo přezrála, ovlivnilo by to chuť kávy. Některé druhy se pěstují na malých keřích, jiné na vysokých stromech. Ze zrn kávy se odstraní pecka a pergamenový obal. Pak se zrnka kávy třídí a přebírají. Dále přichází na řadu pražení kávy, při kterém dochází k různým složitým chemickým reakcím a káva postupně získává svou charakteristickou chuť a vůni.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
-
Recenze návštěvníka
Mala som trochu obavy, či to nebude až veľmi horké, ale nie (tak akurát). Kto má rád kávu, tak si určite pochutná :)
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení hořká 70% čokoláda 66 % (kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar; obsah kakaové sušiny nejméně 70 %), kávová zrna pražená 33 %, káva instantní 1 %
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
- Zpracování V hořké čokoládě
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Česká republika
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava pražená kávová zrna v čokoládě
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2060 kJ / 496 kcal
- Tuky 31,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 16,4 g
- Sacharidy 30,5 g
- z toho cukry 17,6 g
- Vláknina 14,8 g
- Bílkoviny 10,8 g
- Sůl 0,02 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
-
Recenze návštěvníka
Mala som trochu obavy, či to nebude až veľmi horké, ale nie (tak akurát). Kto má rád kávu, tak si určite pochutná :)
Recenze návštěvníka
Hezky křupou, dávám si jich pár ke kávě. :)