Kávová zrna pražená v hořké čokoládě s mocca
Související produkty
Detailní popis produktu
Kávová zrna pražená v hořké čokoládě s mocca
Informace a výživové hodnoty
Voňavá kávová zrna obalené v hořké čokoládě rozproudí váš den. A to nejen obrazně. Kofein obsažený v produktu vám vyplaví adrenalin a vy budete plní energie. Čokoláda se na jazyku krásně rozplyne a kávové zrno uvnitř příjemně křupne díky pečlivému upražení. Je to skvělý parťák na dlouhé cesty, do školy či do práce. Kávová zrna jsou výběr z řady italského espressa s vysokým obsahem kofeinu pro okamžité povzbuzení a rychlé dodání energie. Střední pražení této chuťově vyvážené směsi zrn Robusta a Arabica dodává kávě hořko-čokoládové aroma, hutnou crému a jemnou chuť. Mimo skvělou chuť a vůni navíc vypadají skvěle na všech dezertech a cukroví. A co by to bylo za mocca cukroví bez krásné ozdoby a výrazné vůně i chutě kávy?
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Chuť kávy a čokolády je jednou z nejčastěji párovaných kombinací.
- Kávová zrna a kakaové boby sdílejí podobné aroma a chuťové tóny.
- Známe dvě základní skupiny kávy – arabica a robusta.
- Sladká chuť čokolády potlačuje přirozenou hořkost kávy.
- Káva je celosvětově druhou nejprodávanější komoditou (hned po ropě).
Složení |
kávová zrna, hořká 70% čokoláda (kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin, polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagaskar) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku a SO₂. |
Země výroby | Česká Republika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C a 40 % vlhkosti vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | zrna v čokoládě |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Jak se káva pěstuje a praží?
Pěstování kávy je poměrně náročné, neboť existuje hned několik faktorů, které mohou znehodnotit celou úrodu. Existuje mnoho druhů kávy, z nichž zaručeně znáte arabicu či robustu. Sklizeň se musí sebrat v ten správný čas, protože pokud by zrna nedozrála nebo přezrála, ovlivnilo by to chuť kávy. Některé druhy se pěstují na malých keřích, jiné na vysokých stromech. Ze zrn kávy se odstraní pecka a pergamenový obal. Pak se zrnka kávy třídí a přebírají. Dále přichází na řadu pražení kávy, při kterém dochází k různým složitým chemickým reakcím a káva postupně získává svou charakteristickou chuť a vůni.
Tip
Zabalte si kávová zrna do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2361 kJ / 570 kcal |
Tuky | 44,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 18,8 g |
Sacharidy | 23,1 g |
z toho cukry | 19,9 g |
Vláknina | 19,1 g |
Bílkoviny | 12,3 g |
Sůl | 0,02 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.