Karamelový pudr

od 60 Kč od 52 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jemný, sladký a voňavý jako bonbóny - takový jsem já! Jsem ten nejjemnější karamelový pudr, který jsi kdy viděl! Máš dekadentní náladu hned od rána? Šup se mnou do kaše nebo na lívance!

          • extra jemný pudr - v domácích podmínkách nevyrobitelný
          • pro dokonalé zdobení cukrářských výrobků
          • jemná chuť máslového karamelu

Detailní informace

100g
Skladem
60 Kč
52 Kč bez DPH
500g
Skladem
224 Kč
195 Kč bez DPH
25kg (karton)
Skladem
9 718 Kč
8 450 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Karamelový pudr

Informace a výživové hodnoty 

Tak s tímto pudrem zakryjete opravdu všechny nedokonalosti. Samozřejmě, že tím myslíme vaše cukrářské výtvory! Stačí, když zákusek či dort jemně poprášíte, a dodáte mu tak lahodnou sladkou čepici. Pudr ale nemusíte používat pouze jako ozdobu, skvěle se hodí i jako přísada do ovesných vloček, jogurtu či krupicové kaše. Můžete jím dochutit svůj ranní shake nebo jím posypat čerstvé palačinky. Karamel se na prach drtí těžko, v hmoždíři se začne lepit a mlecí stroj vám nenamele všechny kousky stejně. Těší nás, že vám s tímto karamelovým pudrem ušetříme čas i práci!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  • uchovávejte v dobře uzavřené nádobě
  • v nádobě s přístupem vzduchu pudr navlhne
  • produkt obsahuje mléčné alergeny
  • karamel vzniká pomalým zahříváním cukru
  • k výrobě pudru dochází mixováním tuhého karamelu

Základní specifikace
Složení odstředěné mléko, sladká syrovátka, cukr, máslo
Země původu Německo
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení zipper / karton
Velikost nespecifikované
Úprava vařený / pálený pudr
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Karamel, a hlavně ten mléčný, mám rád od dětství. Občas mě přepadne chuť přidat si do ovesné kaše s jablky trochu karamelu, ale ráno často spěchám a polevy ze supermarketu mě po přečtení složení odrazují. Když to chce jen špetku sladkého tónu nebo finesy na talíř, hodí se mít v kuchyni právě tento pudr. Je krásně jemný, takže se během sypání přes čajové sítko rovnoměrně rozpráší, nádherně voní a chutná opravdu jako poctivý mléčný karamel.
 
Jak se karamelový pudr vyrábí?
 
Příprava pudru je docela ošemetná. V první řadě je nutné vyrobit si karamel. K tomu používáme cukr, který zjemníme máslem, mlékem a také sladkou syrovátkou. Cukr a ostatní ingredience se pomalu zahřívají a tuhnou, dokud nevytvoří sladkou tmavě-zlatou hmotu. Následně je nutné stále tekutou hmotu vylít do předem připravené nádoby tak, aby byla v tenoučké vrstvě rozprostřena na velké ploše. To zajistí rychlé tuhnutí. Po dokonalém ztuhnutí je nutné karamelový plát nalámat na menší kousky a rozmixovat na prach. 

 

Použití

  • do různých nápojů (mléko, káva, čaj)
  • do jogurtů či ovesné kaše
  • přidání do těsta nebo krému
  • posypání sladkých jídel
  • profesionální ozdoba koláčů i zákusků

 

Tip

Pro netradiční ochucení vašich kuchařských výtvorů vyzkoušejte také lékořicový pudr

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ / kcal
Tuky g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bílkoviny g
Sůl g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: