Karamelové přírodní aroma
Související produkty
Detailní popis produktu
Karamelové přírodní aroma
Informace o produktu
Naše aroma je vyrobeno především z kvalitního karamelu a nikoliv z látek, které ho napodobují. Výrobce aromat vybírá své suroviny pečlivě a také takové, které nejsou geneticky modifikované a neobsahují konzervační látky. Aromata se používají při pečení i nepečení a jejich úkolem je vyzdvihnutí chuti produktu, aniž by narušily jeho strukturu. Karamelové aroma je vysoce koncentrované, takže stačí pět až šest kapek, které nahradí jednu čajovou lžičku karamelu.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Vyrobené z pravého karamelu (ne GMO).
- 6 kapek se rovná jedné čajové lžičce čerstvé suroviny.
- Bezlepkové, vhodné pro vegany.
- Propylenglykol je hygroskopická látka, která napomáhá udržovat páry vonných látek v sobě.
- Nenarušují strukturu produktu.
Složení | přírodní aroma karamelu, propylenglykol |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Velká Británie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | skleněná lahvička s kapátkem |
Úprava | aroma |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„O aromata jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního aroma s výraznou vůní, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku, např. obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek aroma a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu. A pokud vám jde o ochucení vlastních výrobků, kde vám záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení – přírodní aroma.“
Jak se aromata vyrábějí?
Aromata se vyrábějí ze surovin, které jsou tak málo výrazné, že je nejde extrahovat tak snadno jako vanilku. Například, pokud bychom chtěli extrahovat meloun, na jednu lahvičku extraktu by nestačil ani plavecký bazén melounů. Proto se pro výrobu takového aroma nepoužívá klasická extrakce s rozpuštěním v ethanolu, ale látky zodpovědné za vůni se speciální metodou replikují (množí). Jelikož takové aroma má vlastnost rychle se vypařovat, je vloženo do hygroskopického (bez vůně a chuti) propylenglykolu, který pohltí vodní páry či látky a mění jejich skupenství z páry na hustou tekutinu.
Tip
Co tak si svůj dezert dozdobit kousky karamelové čokolády?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.