Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kakaový prášek z Madagaskaru

Na světě jsou dva typy lidí. Ti, kteří si krupicovou kaši kakaovým práškem jenom posypou a ti, kteří ji s ním skrz naskrz promíchají. A víte, co mají tyto dva typy společného? No přece mě.

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
583 Kč / ks
2 ks
-5%
583 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
583 Kč / ks

Vaše cena

583 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 20. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

24 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 20. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 20. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 zdarma
Olomouc - Sokolská 44 zdarma
Olomouc - Horní náměstí 202/15 zdarma
Brno - Jezuitská 11 zdarma
Staré město u Bruntálu 262 zdarma
Zlín - Rašínova 71 zdarma

Kakaový prášek z Madagaskaru

Informace o produktu

Přinášíme vám kakaový prášek, nealkalizovaný, s 18–20 % obsahem kakaového másla. Při zpracování nebyl použit proces alkalizace (odkyselení), prášek si tak zachoval pravou kyselou chuť kakaa. Pochází ze vzácného přírodního kakaa pěstovaného v deštných pralesech na údolí řeky Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Má bohatou chuť s ovocnými tóny a jemnou strukturu. Ideální na pečení.

TOP informace o kakaovém prášku

  1. Theobrama cacao je latinský název kakaovníku pravého.
  2. Kakao působí jako přírodní antioxidant.
  3. Velmi výrazná chuť kakaových bobů, hořká, jemně kyselá.
  4. Z pražené a mleté nealkalizované organické kakaové hmoty.
  5. Koupí podporujete lokální farmáře z Madagaskaru.

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde kromě mletí se zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky – kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Vzniklé pokrutiny se melou na kakaový prášek.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 239x přečteno | 6 minut

Jak roste kakao?

Jak roste kakao?

25.05.21 | 193x přečteno | 5 minut

Základní specifikace
  • Složení kakaový prášek
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastový obal
  • Úprava nealkalizovaný prášek
  • Odrůda Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo
  • Dieta Keto, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky
  • Surovina Kakao
  • Zpracování Nealkalizované
  • Chuť Kyselá
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1655 kJ / 395 kcal
  • Tuky 19 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 11 g
  • Sacharidy 24 g
  • z toho cukry 1 g
  • Vláknina 30 g
  • Bílkoviny 25 g
  • Sůl 0,07 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Kakaový prášek z Madagaskaru

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?