Kakaový prášek černý Van Houten

361 Kč 314 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Můžeš mě použít jako dochucovadlo, ozdobu nebo dokonce barvivo. Jsem vlastně čímkoli jen budeš chtít. Při každé příležitosti, v jakoukoli hodinu, jsem tu prostě pro Tebe.

          • 100% pomleté kakaové boby se silnou kakaovou příchutí
          • plný antioxidantů
          • pravá holandská kvalita

Detailní informace

1kg
Skladem
361 Kč
314 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaový prášek černý Van Houten (Intense Deep Black)

Informace a výživové hodnoty 

Přinášíme Vám kakaový prášek, výběr z vysoce alkalizované kakaových bobů. Tenhhle prášek se zpracovává v Nizozemsku podle tradiční receptury pana Van Houtena, který v roce 1828 přišel s průlomovým zpracováním kakaového prášku (vertikální lisování). Při zpracování byl použit proces alkalizace (odkyselení), takže prášek je jemnější a nemá takovou kyselou chuť kakaa. Má silnou kakaovou příchuť a snížený obsah tuku. Prášek má také mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, například snižuje krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj. Použijte ho na přípravu dezertů, polev, zmrzliny či horkých nápojů. Černá barva dodá Vašim dobrotám ten správný šmrnc.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. theobrama cacao - latinský název kakaovníku znamená jídlo bohů
  2. 100% kakaový prášek z kamerunského bobů
  3. výborný antioxidant
  4. 10-12 % kakaového másla
  5. protizánětlivé účinky

 

Základní specifikace
Složení 100% kakaový prášek Intense Deep Black
Země původu Holandsko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení sáček
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90-100°C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky - kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

 

Použití

  • horká čokoláda a jiné nápoje
  • do krémů, nádivek, polev
  • příprava zmrzlin, sorbetů
  • příprava a zdobení dezertů
  • do smoothie, jogurtů či kaší

 

Tip

Vyzkoušejte ve Vaší kuchyni i kakaové máslo či drcené kakaové boby.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1254 kJ / 300 kcal
Tuky 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny 6,6 g
Sacharidy 10 g
z toho cukry 0,5 g
Vláknina 32,6 g
Bílkoviny 43,2 g
Sůl 2,5 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 125,6 mg
Železo 42 mg
Hořčík 456,1 mg
Měď 3,81 mg
Draslík 6000 mg
Zinek 6,4 mg
Fosfor 722,7 mg
Sodík 1000 mg
Vitamín B1 0,4 mg
Vitamín B2 0,4 mg
Vitamín B3 2,9 mg
Vitamín B5 1,6 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín E 0,8 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: