Kakaový prášek světle hnědý Van Houten

285 Kč 248 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Dokonalý kuchyňský pomocník se hlásí do služby. Pomůžu Ti při přípravě jídel i nápojů. Když chceš jen špetku hořkosti kakaa, barvičku tak akorát, ale vůni až na půdu, jsem tu pro Tebe! 

          • 100% kakaový prášek z kakaových bobů
          • plný antioxidantů
          • nealkalizovaný prášek

Detailní informace

1kg
Skladem
285 Kč
248 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaový prášek světle hnědý Van Houten (Natural Light Brown)

Informace a výživové hodnoty 

Přinášíme vám kakaový prášek, který se zpracovává ve Francii podle tradiční receptury pana Van Houtena. Ten v roce 1828 přišel s průlomovým zpracováním kakaového prášku (vertikální lisování). Prášek neprošel procesem alkalizace, je proto více hořký a zachoval si krásnou světle hnědou barvu. Použijte ho na přípravu dezertů, polev, zmrzliny či horkých nápojů. Hnědá přírodní barva se ve vašich dobrotách neztratí.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů.
  2. Je to 100% kakaový prášek.
  3. Kakao působí jako přírodní antioxidant.
  4. Obsahuje 10–12 % kakaového másla.
  5. Byl vyroben speciální technologií ve Francii. 

 

Základní specifikace
Složení 100% odtučněný kakaový prášek
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Francie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení sáček
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího
  
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky – kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

 

Tip

Vyzkoušejte ve vaší kuchyni i kakaové máslo či drcené kakaové boby.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1313 kJ / 314 kcal
Tuky 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny 6,6 g
Sacharidy 10,8 g
z toho cukry 0,5 g
Vláknina 36 g
Bílkoviny 22,7 g
Sůl 0,05 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 125,6 mg
Železo 42 mg
Hořčík 456,1 mg
Měď 3,81 mg
Draslík 1500 mg
Zinek 6,4 mg
Fosfor 722,7 mg
Sodík 18,9 mg

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda a kakao
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: kakaový prášek se sníženým obsahem tuku
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Francie
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: plastový sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: prášek
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1313 kJ / 314 kcal
Tuky: 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 6,6 g
Sacharidy: 10,8 g
z toho cukry: 0,5 g
Vláknina: 36 g
Bílkoviny: 22,7 g
Sůl: 0,05 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 125,6 mg
Železo: 42 mg
Hořčík: 456,1 mg
Fosfor: 722,7 mg
Draslík: 1500 mg
Sodík: 18,9 mg
Zinek: 6,4 mg
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: 0 mg
Vitamín B6: 0,2 mg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: