Kakaový prášek světle hnědý Van Houten

244 Kč 212 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Dokonalý kuchyňský pomocník se hlásí do služby. Pomůžu Ti při přípravě jídel i nápojů. Když chceš jen špetku hořkosti kakaa, barvičku tak akorát, ale vůni až na půdu, tak si mě konečně našel! 

          • 100% kakaový prášek z kakaových bobů
          • plný antioxidantů
          • pravá holandská kvalita

Detailní informace

1kg
Skladem
244 Kč
212 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaový prášek světle hnědý Van Houten (Natural Light Brown)

Informace a výživové hodnoty 

Přinášíme Vám kakaový prášek, který se zpracovává v Nizozemsku podle tradiční receptury pana Van Houten. Ten v roce 1828 přišel s průlomovým zpracováním kakaového prášku (vertikální lisování). Při zpracování byl použit proces alkalizace (odkyselení), takže prášek je jemnější a nemá takovou kyselou chuť kakaa, naopak má jemnou kakaovou příchuť. Prášek má také mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, jako například, že snižuje krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj. Použijte ho na přípravu dezertů, polev, zmrzliny či horkých nápojů. Hnědá přírodní barva se ve Vašich dobrotách neztratí.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. theobrama cacao - latinský název kakaovníku znamená jídlo bohů
  2. 100% kakaový prášek
  3. výborný antioxidant
  4. 10-12% kakaového másla
  5. protizánětlivé účinky

 

Základní specifikace
Složení 100% kakaový prášek
Země původu Holandsko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení sáček
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se sbírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde kromě mletí se zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90-100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky - kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Vzniklé pokrutiny se melou na kakaový prášek.

 

Použití

  • horká čokoláda a jiné nápoje
  • do krémů, nádivek, polev
  • příprava zmrzlin, sorbetů
  • příprava a zdobení dezertů
  • do smoothie, jogurtů či kaší

 

Tip

Vyzkoušejte ve Vaší kuchyni i kakaové máslo či drcené kakaové boby.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1313 kJ / 314 kcal
Tuky 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny 6,6 g
Sacharidy 10,8 g
z toho cukry 0,5 g
Vláknina 36 g
Bílkoviny 45,4 g
Sůl 0,05 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 125,6 mg
Železo 42 mg
Hořčík 456,1 mg
Měď 3,81 mg
Draslík 1500 mg
Zinek 6,4 mg
Fosfor 722,7 mg
Sodík 18,9 mg
Vitamín B1 0,4 mg
Vitamín B2 0,4 mg
Vitamín B3 2,9 mg
Vitamín B5 1,6 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín E 0,8 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: