Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kakaový prášek světle hnědý Van Houten

Dokonalý kuchyňský pomocník se hlásí do služby. Pomůžu Ti při přípravě jídel i nápojů. Když chceš jen špetku hořkosti kakaa, barvičku tak akorát, ale vůni až na půdu, jsem tu pro Tebe!

  • 100% kakaový prášek z kakaových bobů
  • plný antioxidantů
  • nealkalizovaný prášek

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
252 Kč / ks
2 ks
-5%
252 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
252 Kč / ks

Vaše cena

252 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 20. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

77 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 20. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 20. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Kakaový prášek světle hnědý Van Houten (natural light brown)

Informace o produktu

Přinášíme vám kakaový prášek, který se zpracovává ve Francii podle tradiční receptury pana Van Houtena. Ten v roce 1828 přišel s průlomovým zpracováním kakaového prášku (vertikální lisování). Prášek neprošel procesem alkalizace, je proto více hořký a zachoval si krásnou světle hnědou barvu. Použijte ho na přípravu dezertů, polev, zmrzliny či horkých nápojů. Hnědá přírodní barva se ve vašich dobrotách neztratí.

TOP informace o kakaovém prášku

  1. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů.
  2. Je to 100% kakaový prášek.
  3. Kakao působí jako přírodní antioxidant.
  4. Obsahuje 10–12 % kakaového másla.
  5. Byl vyroben speciální technologií ve Francii.

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky – kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 239x přečteno | 6 minut

Jak roste kakao?

Jak roste kakao?

25.05.21 | 193x přečteno | 5 minut

Základní specifikace
  • Složení kakaový prášek se sníženým obsahem tuku
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastový sáček
  • Úprava prášek
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Kakao
  • Zpracování Nealkalizované
  • Chuť Hořká
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1313 kJ / 314 kcal
  • Tuky 11 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 6,6 g
  • Sacharidy 10,8 g
  • z toho cukry 0,5 g
  • Vláknina 36 g
  • Bílkoviny 22,7 g
  • Sůl 0,05 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápník 125,6 mg
  • Železo 42 mg
  • Hořčík 456,1 mg
  • Draslík 1500 mg
  • Sodík 18,9 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Fosfor 722,7 mg
  • Zinek 6,4 mg
  • Vitamín B6 0,2 mg

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Kakaový prášek světle hnědý Van Houten

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?