Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0502

Kakaový prášek světle hnědý Van Houten

Dokonalý kuchyňský pomocník se hlásí do služby. Pomůžu Ti při přípravě jídel i nápojů. Když chceš jen špetku hořkosti kakaa, barvičku tak akorát, ale vůni až na půdu, jsem tu pro Tebe!

  • 100% kakaový prášek z kakaových bobů
  • plný antioxidantů
  • nealkalizovaný prášek

Vyberte balení

Vaše cena

252 Kč

Zboží můžete mít už v úterý 1. 2.

Kdy zboží obdržím? zavřít

6 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v úterý 1. 2.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v úterý 1. 2.
PPL 99 Kč v úterý 1. 2.
PPL - ParcelShop 99 Kč v úterý 1. 2.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v úterý 1. 2.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v úterý 1. 2.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v úterý 1. 2.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v pondělí 31. 1.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.

Kakaový prášek světle hnědý Van Houten (natural light brown)

Informace o produktu

Přinášíme vám kakaový prášek, který se zpracovává ve Francii podle tradiční receptury pana Van Houtena. Ten v roce 1828 přišel s průlomovým zpracováním kakaového prášku (vertikální lisování). Prášek neprošel procesem alkalizace, je proto více hořký a zachoval si krásnou světle hnědou barvu. Použijte ho na přípravu dezertů, polev, zmrzliny či horkých nápojů. Hnědá přírodní barva se ve vašich dobrotách neztratí.

TOP informace o kakaovém prášku

  1. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů.
  2. Je to 100% kakaový prášek.
  3. Kakao působí jako přírodní antioxidant.
  4. Obsahuje 10–12 % kakaového másla.
  5. Byl vyroben speciální technologií ve Francii.

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky – kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 1481x přečteno | 6 minut

Jak roste kakao?

Jak roste kakao?

25.05.21 | 1506x přečteno | 5 minut

Základní specifikace
  • Složení kakaový prášek se sníženým obsahem tuku; obsah kakaového másla 10–12 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Francie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastový sáček
  • Úprava prášek
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Kakao
  • Zpracování Nealkalizované
  • Chuť Hořká
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1313 kJ / 314 kcal
  • Tuky 11 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 6,6 g
  • Sacharidy 10,8 g
  • z toho cukry 0,5 g
  • Vláknina 36 g
  • Bílkoviny 22,7 g
  • Sůl 0,05 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Kakaový prášek světle hnědý Van Houten

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?