Kakaový prášek červený Van Houten

266 Kč 231 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Strýček Van Houten si z výletu v Africe dovezl boží kakaové boby Cameroon a vyrobil mě, ten nejkrásnější kakaový prášek! Krev, pot a slzy jsem ho stál, ale díky tomu si mou jemně uzenou chuť a vůni můžeš užít i Ty!

          • obsahuje kakaové máslo, bohaté na antioxidanty
          • 100% pomleté kakaové boby se silnou kakaovou příchutí
          • přesně to kakao, které jsi hledal na slavný red velvet dort!

Detailní informace

1kg
Skladem
266 Kč
231 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaový prášek červený Van Houten (Robust Red Cameroon)

Informace a výživové hodnoty 

Přinášíme vám kakaový prášek namletý z kakaových bobů, které pocházejí z afrického státu Kamerun. Dále se prášek zpracovává ve Francii podle tradiční receptury pana Van Houtena, který v roce 1828 přišel s průlomovým zpracováním kakaového prášku (vertikální lisování). Při zpracování byl použit proces alkalizace (odkyselení), takže prášek je jemnější a nemá takovou kyselou chuť kakaa, pouze příjemně hořkou se špetkou uzeného podtónu. Prášek má také mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, například snižuje krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj. Použijte ho na přípravu dezertů, polev, zmrzliny či horkých nápojů. Tmavá červená barva dodá vašim dobrotám ten správný šmrnc.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Theobroma cacao, latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů
  2. Je to 100% kakaový prášek z kamerunského bobů.
  3. Kakao působí jako přírodní antioxidant.
  4. Obsahuje 20–22 % kakaového másla.
  5. Byl vyroben speciální technologií v Holandsku.

 

Základní specifikace
Složení 100% kakaový prášek Cameroon, regulátor kyselosti E501i
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Francie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení sáček
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky – kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

 

Tip

Vyzkoušejte ve vaší kuchyni i kakaové máslo či drcené kakaové boby.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1548 kJ / 370 kcal
Tuky 21 g
z toho nasycené mastné kyseliny 12,6 g
Sacharidy 8,9 g
z toho cukry 0,4 g
Vláknina 29,9 g
Bílkoviny 19,4 g
Sůl 0,04 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 135 mg
Železo 42 mg
Hořčík 521 mg
Měď 3,81 mg
Draslík 4600 mg
Zinek 5,6 mg
Fosfor 636,1 mg
Sodík 16,6 mg

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda a kakao
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: kakaový prášek Cameroon, regulátor kyselosti uhličitan draselný
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Francie
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: plastový sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: prášek
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1548 kJ / 370 kcal
Tuky: 21 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 12,6 g
Sacharidy: 8,9 g
z toho cukry: 0,4 g
Vláknina: 29,9 g
Bílkoviny: 19,4 g
Sůl: 0,04 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 135 mg
Železo: 42 mg
Hořčík: 521 mg
Fosfor: 636,1 mg
Draslík: 4600 mg
Sodík: 16,6 mg
Zinek: 5,6 mg
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: 0 mg
Vitamín B6: 0,2 mg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: