Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kakaový prášek červený Van Houten

Strýček Van Houten si z výletu v Africe dovezl boží kakaové boby Cameroon a vyrobil mě, ten nejkrásnější kakaový prášek! Krev, pot a slzy jsem ho stál, ale díky tomu si mou jemně uzenou chuť a vůni můžeš užít i Ty!

  • obsahuje kakaové máslo, bohaté na antioxidanty
  • 100% pomleté kakaové boby se silnou kakaovou příchutí
  • přesně to kakao, které jsi hledal na slavný red velvet dort!

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
242 Kč / ks
2 ks
-5%
242 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
242 Kč / ks

Vaše cena

242 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 20. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

20 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 20. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 20. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Kakaový prášek červený Van Houten (robust red cameroon)

Informace o produktu

Přinášíme vám kakaový prášek namletý z kakaových bobů, které pocházejí z afrického státu Kamerun. Dále se prášek zpracovává ve Francii podle tradiční receptury pana Van Houtena, který v roce 1828 přišel s průlomovým zpracováním kakaového prášku (vertikální lisování). Při zpracování byl použit proces alkalizace (odkyselení), takže prášek je jemnější a nemá takovou kyselou chuť kakaa, pouze příjemně hořkou se špetkou uzeného podtónu. Prášek má také mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, například snižuje krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj. Použijte ho na přípravu dezertů, polev, zmrzliny či horkých nápojů. Tmavá červená barva dodá vašim dobrotám ten správný šmrnc.

TOP informace o kakaovém prášku

  1. Theobroma cacao, latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů
  2. Je to 100% kakaový prášek z kamerunského bobů.
  3. Kakao působí jako přírodní antioxidant.
  4. Obsahuje 20–22 % kakaového másla.
  5. Byl vyroben speciální technologií ve Francii.

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky – kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 249x přečteno | 6 minut

Oříškový dort

Oříškový dort

01.06.21 | 347x přečteno

Základní specifikace
  • Složení kakaový prášek Cameroon, regulátor kyselosti uhličitan draselný
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastový sáček
  • Úprava prášek
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Kakao
  • Zpracování Alkalizované
  • Chuť Hořká
  • Barva Červená
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1548 kJ / 370 kcal
  • Tuky 21 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 12,6 g
  • Sacharidy 8,9 g
  • z toho cukry 0,4 g
  • Vláknina 29,9 g
  • Bílkoviny 19,4 g
  • Sůl 0,04 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápník 135 mg
  • Železo 42 mg
  • Hořčík 521 mg
  • Draslík 4600 mg
  • Sodík 16,6 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Fosfor 636,1 mg
  • Zinek 5,6 mg
  • Vitamín B6 0,2 mg

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Kakaový prášek červený Van Houten

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?