Vyberte si extra dárek k nákupu nad 1500 Kč! 🎁 Bude to kilovka sezamu, nebo půlkilovka pražených semínek v medu? 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0504

Kakaový prášek červený Van Houten

Strýček Van Houten si z výletu v Africe dovezl boží kakaové boby Cameroon a vyrobil mě, ten nejkrásnější kakaový prášek! Krev, pot a slzy jsem ho stál, ale díky tomu si mou jemně uzenou chuť a vůni můžeš užít i Ty!

  • obsahuje kakaové máslo, bohaté na antioxidanty
  • 100% pomleté kakaové boby se silnou kakaovou příchutí
  • přesně to kakao, které jsi hledal na slavný red velvet dort!

Vyberte balení

Vaše cena

242 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 26. 1.

Kdy zboží obdržím? zavřít

vyprodáno

Zásilkovna 65 Kč ve středu 26. 1.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč ve středu 26. 1.
PPL 99 Kč ve středu 26. 1.
PPL - ParcelShop 99 Kč ve středu 26. 1.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč ve středu 26. 1.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 26. 1.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve středu 26. 1.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v pátek 28. 1.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v pátek 28. 1.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v pátek 28. 1.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v pátek 28. 1.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v úterý 25. 1.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v pátek 28. 1.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v pátek 28. 1.

Kakaový prášek červený Van Houten (robust red cameroon)

Informace o produktu

Přinášíme vám kakaový prášek namletý z kakaových bobů, které pocházejí z afrického státu Kamerun. Dále se prášek zpracovává ve Francii podle tradiční receptury pana Van Houtena, který v roce 1828 přišel s průlomovým zpracováním kakaového prášku (vertikální lisování). Při zpracování byl použit proces alkalizace (odkyselení), takže prášek je jemnější a nemá takovou kyselou chuť kakaa, pouze příjemně hořkou se špetkou uzeného podtónu. Prášek má také mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, například snižuje krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj. Použijte ho na přípravu dezertů, polev, zmrzliny či horkých nápojů. Tmavá červená barva dodá vašim dobrotám ten správný šmrnc.

TOP informace o kakaovém prášku

  1. Theobroma cacao, latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů
  2. Je to 100% kakaový prášek z kamerunského bobů.
  3. Kakao působí jako přírodní antioxidant.
  4. Obsahuje 20–22 % kakaového másla.
  5. Byl vyroben speciální technologií ve Francii.

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky – kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 1402x přečteno | 6 minut

Oříškový dort

Oříškový dort

01.06.21 | 1989x přečteno

Základní specifikace
  • Složení kakaový prášek Cameroon, regulátor kyselosti uhličitan draselný; obsah kakaového másla 20–22 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Francie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastový sáček
  • Úprava prášek
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Kakao
  • Zpracování Alkalizované
  • Chuť Hořká
  • Barva Červená
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1548 kJ / 370 kcal
  • Tuky 21 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 12,6 g
  • Sacharidy 8,9 g
  • z toho cukry 0,4 g
  • Vláknina 29,9 g
  • Bílkoviny 19,4 g
  • Sůl 0,04 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Kakaový prášek červený Van Houten

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?