Kakaové produkty

Nejprodávanější

Hořká 70% čokoláda z ČR 1 image
 
od 190 Kč
(od 165 Kč bez DPH)
Kakaová tyčinka RAW 1 image
Datlová RAW tyčinka kakaová
Náš produkt
Skladem
0177/50G
 
od 24 Kč
(od 21 Kč bez DPH)
Belgická hořká čokoláda 1 image
 
od 186 Kč
(od 162 Kč bez DPH)
Mléčná 32% čokoláda z ČR 1 image
 
od 168 Kč
(od 146 Kč bez DPH)
Bílá čokoláda z ČR 1 image
Bílá čokoláda z ČR
Skladem
0321/1000G
 
od 170 Kč
(od 148 Kč bez DPH)
Ruby čokoláda 1 image
–50 %
Ruby čokoláda
Skladem
0450/500G
 (–50 %)
od 109 Kč
(od 95 Kč bez DPH)
Kakaové boby drcené nepražené RAW 1 image
 
od 215 Kč
(od 187 Kč bez DPH)
MYX Belgické calletky 1 image
MYX Belgické calletky
Skladem
0457/500G
 
od 210 Kč
(od 183 Kč bez DPH)
Karamelová čokoláda 1 image
Karamelová čokoláda
Skladem
0449/500G
 
od 217 Kč
(od 189 Kč bez DPH)
MYX Belgické čokokuličky 1 image
 
od 232 Kč
(od 202 Kč bez DPH)
31 položek celkem
Kakaový prášek RAW 1 image
Tip
od 245 Kč bez DPH
od 282 Kč
0322/500G
Belgická hořká čokoláda 1 image
Tip
od 162 Kč bez DPH
od 186 Kč
0461/500G
Bílá čokoláda Edelweiss 1 image
od 174 Kč bez DPH
od 200 Kč
0453/500G
Bílá čokoláda z ČR 1 image
od 148 Kč bez DPH
od 170 Kč
0321/1000G
Cappuccino čokoláda 1 image
od 185 Kč bez DPH
od 213 Kč
0459/500G
Hořká 70% čokoláda z ČR 1 image
od 165 Kč bez DPH
od 190 Kč
0319/1000G
Karamelová čokoláda 1 image
od 189 Kč bez DPH
od 217 Kč
0449/500G
Mléčná 32% čokoláda z ČR 1 image
od 146 Kč bez DPH
od 168 Kč
0320/1000G
Mléčná čokoláda Chiara 33 % 1 image
od 174 Kč bez DPH
od 200 Kč
0454/500G
Nugátová čokoláda Gianduia 32% 1 image
od 230 Kč bez DPH
od 265 Kč
0455/500G
Pomerančová čokoláda 1 image
od 160 Kč bez DPH
od 184 Kč
0460/500G
Ruby čokoláda 1 image
–50 %
od 95 Kč bez DPH
od 109 Kč
0450/500G
MYX Belgické calletky 1 image
od 183 Kč bez DPH
od 210 Kč
0457/500G
MYX Belgické čokokuličky 1 image
od 202 Kč bez DPH
od 232 Kč
0456/500G
Hořká čokoláda z Madagaskaru 1 image
579 Kč bez DPH
666 Kč
0330/1000G
Hořká 85% čokoláda 1 image
556 Kč bez DPH
639 Kč
0329/1000G
Kakaový prášek z Madagascaru 1 image
465 Kč bez DPH
535 Kč
0331/1000G
Mléčná 65% čokoláda 1 image
626 Kč bez DPH
720 Kč
0333/1000G
Veganská 40% čokoláda s kešu mlékem 1 image
Unikátní
502 Kč bez DPH
577 Kč
0334/1000G
Kakaové máslo v peckách 1 image
646 Kč bez DPH
743 Kč
0328/1000G
Hořká čokoláda 47% jemně mletá 1 image
480 Kč bez DPH
552 Kč
0523/1000G
Bílá čokoláda jemně mletá 1 image
488 Kč bez DPH
561 Kč
0522/1000G
Kakao slazený krém 1 image
124 Kč bez DPH
143 Kč
0049/200G
Kakaová hmota zlomky z PERU 1 image
od 228 Kč bez DPH
od 262 Kč
0324/500G
Kakaové máslo zlomky z PERU 1 image
od 227 Kč bez DPH
od 261 Kč
0325/500G
Kakaové boby drcené nepražené RAW 1 image
od 187 Kč bez DPH
od 215 Kč
0323/500G
Kakaová tyčinka RAW 1 image
Náš produkt
od 21 Kč bez DPH
od 24 Kč
0177/50G
Kakaový prášek černý 1 image
314 Kč bez DPH
361 Kč
0503/1000G
Kakaový prášek červený 1 image
194 Kč bez DPH
223 Kč
0504/1000G
Kakaový prášek hnědý Van Houten 1 image
351 Kč bez DPH
404 Kč
0326/1000G
Kakaový prášek světle hnědý 1 image 0502/1000G

492_kakaove-boby-drtene-neprazene-raw-1-image

Kakaové produkty

Každý mlsoun si u kakaových produktů přijde určitě na své.
Co jsou to ale ty kakaové produkty?

Chci se dozvědět více

Proč právě kakaové produkty?

Kakaové produkty se získávají ze semen kakaovníku Theobroma cacao, které v řečtině znamená pokrm bohů.

Připravené plody na sklízení mají žlutou nebo červenou barvu. Po sklizni se vyloupají z plodu a připravují se na fermentaci. Fermentace trvá 2-7 dní při 38-50°C a díky fermentaci dochází k zamezení klíčení semen, snižování trpké chuti a vzniká charakteristická barva kakaa- červenohnědá.

Takto fermentované boby se suší, praží a alkalizují. Pražením boby získávají charakteristické čokoládové aroma a barvu. Naopak alkalizací se zlepšují chuťové vlastnosti.

 

Kakaová hmota, co to je a na co se využívá?

  • drcené boby se dále melou, zahřívají a následně vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota
  • základní surovina pro výrobu čokolád
  • je to 100% hořká čokoláda bez přidaného cukru
  • výborný antioxidant, má silnou hořkou chuť
  • využívá se k přímé konzumaci, na pečení i vaření

Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna je základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla.

 

Vznik kakaového másla a jak jej můžeme používat?

  • vzniklá kakaová hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90-100°C a tlaku 50 Mpa. Následně vzniká kakaové máslo a kakaové pokrutiny (příští prášek)
  • kakaové máslo je tuhý nažloutlý tuk
  • bohatý na nenasycené a nasycené mastné kyseliny jako jsou kyselina palmitová, stearová, olejová a linolenová
  • také obsahuje antioxidant tokoferol, který zabraňuje oxidaci tuků
  • kakaové máslo patří mezi nejdražší tuky
  • využití kromě potravinářského průmyslu má i v průmyslu farmaceutickém a kosmetickém
  • hodí se do pečení, zmrzlin, krémů, polev

 

Kakaový prášek, alias kakao

  • slisované pokrutiny se melou na jemný kakaový prášek
  • mají plnou čokoládovou chuť a jsou příjemně hořké
  • používají se jako ochucovadlo, na zdobení, do zmrzlin, do krémů, polev a nápojů

507_kakaove-maslo-zlomky-1-image