Kakaové produkty

Nejprodávanější

Hořká 70% čokoláda z ČR 1 image
Hořká 70% čokoláda z ČR
Vyprodáno
0319/1000G
 
od 190 Kč
(od 165 Kč bez DPH)
Kakaová tyčinka RAW 1 image
Datlová RAW tyčinka kakaová
Náš produkt
Skladem
0177/50G
 
od 24 Kč
(od 21 Kč bez DPH)
Belgická hořká čokoláda 1 image
Hořká 71,5% vegan čokoláda
Tip
Skladem
0461/500G
 
od 186 Kč
(od 162 Kč bez DPH)
Mléčná 32% čokoláda z ČR 1 image
Mléčná 32% čokoláda z ČR
Vyprodáno
0320/1000G
 
od 168 Kč
(od 146 Kč bez DPH)
Bílá čokoláda z ČR 1 image
 
od 170 Kč
(od 148 Kč bez DPH)
MYX Belgické čokokuličky 1 image
 
od 232 Kč
(od 202 Kč bez DPH)
Ruby čokoláda 1 image
Ruby 47% čokoláda
Skladem
0450/500G
 
od 219 Kč
(od 190 Kč bez DPH)
MYX Belgické calletky 1 image
MYX Belgické calletky
Skladem
0457/500G
 
od 210 Kč
(od 183 Kč bez DPH)
Kakaové boby drcené nepražené RAW 1 image
 
od 215 Kč
(od 187 Kč bez DPH)
Karamelová čokoláda 1 image
 
od 217 Kč
(od 189 Kč bez DPH)
34 položek celkem
Kakaový prášek RAW 1 image
Tip
od 245 Kč bez DPH
od 282 Kč
0322/500G
Bílá čokoláda z ČR 1 image
od 148 Kč bez DPH
od 170 Kč
0321/1000G
Bílá čokoláda Edelweiss 1 image
od 174 Kč bez DPH
od 200 Kč
0453/500G
Cappuccino čokoláda 1 image
od 185 Kč bez DPH
od 213 Kč
0459/500G
Hořká 70% čokoláda z ČR 1 image
od 165 Kč bez DPH
od 190 Kč
0319/1000G
Belgická hořká čokoláda 1 image
Tip
od 162 Kč bez DPH
od 186 Kč
0461/500G
Karamelová čokoláda 1 image
od 189 Kč bez DPH
od 217 Kč
0449/500G
Mléčná 32% čokoláda z ČR 1 image
od 146 Kč bez DPH
od 168 Kč
0320/1000G
Mléčná čokoláda Chiara 33 % 1 image
od 174 Kč bez DPH
od 200 Kč
0454/500G
Nugátová čokoláda Gianduia 32% 1 image
od 230 Kč bez DPH
od 265 Kč
0455/500G
Pomerančová čokoláda 1 image
od 160 Kč bez DPH
od 184 Kč
0460/500G
Ruby čokoláda 1 image
od 190 Kč bez DPH
od 219 Kč
0450/500G
MYX Belgické calletky 1 image
od 183 Kč bez DPH
od 210 Kč
0457/500G
MYX Belgické čokokuličky 1 image
od 202 Kč bez DPH
od 232 Kč
0456/500G
Hořká čokoláda z Madagaskaru 1 image
579 Kč bez DPH
666 Kč
0330/1000G
Hořká 85% čokoláda 1 image
556 Kč bez DPH
639 Kč
0329/1000G
Kakaový prášek z Madagascaru 1 image
465 Kč bez DPH
535 Kč
0331/1000G
Mléčná 65% čokoláda 1 image
626 Kč bez DPH
720 Kč
0333/1000G
Veganská 40% čokoláda s kešu mlékem 1 image
Unikátní
502 Kč bez DPH
577 Kč
0334/1000G
Kakaové máslo v peckách 1 image
646 Kč bez DPH
743 Kč
0328/1000G
Hořká čokoláda 47% jemně mletá 1 image
480 Kč bez DPH
552 Kč
0523/1000G
Bílá čokoláda jemně mletá 1 image
488 Kč bez DPH
561 Kč
0522/1000G
Kakao slazený krém 1 image
124 Kč bez DPH
143 Kč
0049/200G
Kakaová hmota zlomky z PERU 1 image
od 228 Kč bez DPH
od 262 Kč
0324/500G
Kakaové máslo zlomky z PERU 1 image
od 227 Kč bez DPH
od 261 Kč
0325/500G
Kakaové boby drcené nepražené RAW 1 image
od 187 Kč bez DPH
od 215 Kč
0323/500G
Kakaová tyčinka RAW 1 image
Náš produkt
od 21 Kč bez DPH
od 24 Kč
0177/50G
Kakaový prášek černý 1 image
314 Kč bez DPH
361 Kč
0503/1000G
Kakaový prášek červený 1 image
194 Kč bez DPH
223 Kč
0504/1000G
Kakaový prášek hnědý Van Houten 1 image
351 Kč bez DPH
404 Kč
0326/1000G
Kakaový prášek světle hnědý 1 image
212 Kč bez DPH
244 Kč
0502/1000G
Čokoládová pěna s granolou a třešní 1 image
Novinka
od 143 Kč bez DPH
od 164 Kč
0810/70G
Čokoládový extrakt Little Pod 1 image
od 224 Kč bez DPH
od 258 Kč
0340/KS
Hořká 60% čokoláda z Peru
Novinka
od 179 Kč bez DPH
od 206 Kč
0849/500G

492_kakaove-boby-drtene-neprazene-raw-1-image

Kakaové produkty

Každý mlsoun si u kakaových produktů přijde určitě na své.
Schválně druhy kakaa a čokolád?

Chci se dozvědět více

Proč právě kakaové produkty?

Kakaové produkty se získávají ze semen kakaovníku Theobroma cacao, které v řečtině znamená pokrm bohů.

Připravené plody na sklízení mají žlutou nebo červenou barvu. Po sklizni se vyloupají z plodu a připravují se na fermentaci. Fermentace trvá 2 - 7 dní při 38 - 50°C a díky fermentaci dochází k zamezení klíčení semen, snižování trpké chuti a vzniká charakteristická barva kakaa- červenohnědá.

Takto fermentované boby se suší, praží a alkalizují. Pražením boby získávají charakteristické čokoládové aroma a barvu. Naopak alkalizací se zlepšují chuťové vlastnosti.

 

Kakaová hmota, co to je a na co se využívá?

  • drcené boby se dále melou, zahřívají a následně vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota
  • základní surovina pro výrobu čokolád
  • je to 100% hořká čokoláda bez přidaného cukru
  • výborný antioxidant, má silnou hořkou chuť
  • využívá se k přímé konzumaci, na pečení i vaření

Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna je základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla.

 

Vznik kakaového másla a jak jej můžeme používat?

  • vzniklá kakaová hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90 - 100°C a tlaku 50 Mpa. Následně vzniká kakaové máslo a kakaové pokrutiny (příští prášek)
  • kakaové máslo je tuhý nažloutlý tuk
  • bohatý na nenasycené a nasycené mastné kyseliny jako jsou kyselina palmitová, stearová, olejová a linolenová
  • také obsahuje antioxidant tokoferol, který zabraňuje oxidaci tuků
  • kakaové máslo patří mezi nejdražší tuky
  • využití kromě potravinářského průmyslu má i v průmyslu farmaceutickém a kosmetickém
  • hodí se do pečení, zmrzlin, krémů, polev

 

Kakaový prášek, alias kakao

  • slisované pokrutiny se melou na jemný kakaový prášek
  • mají plnou čokoládovou chuť a jsou příjemně hořké
  • používají se jako ochucovadlo, na zdobení, do zmrzlin, do krémů, polev a nápojů

507_kakaove-maslo-zlomky-1-image