Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Kakaové produkty

Nejprodávanější

Hořká 70% čokoláda z ČR 1 image
 
193 Kč
(168 Kč bez DPH)
Kakaová tyčinka RAW 1 image
Datlová RAW tyčinka kakaová
Náš produkt
Skladem
0177/50G
 
od 24 Kč
(od 21 Kč bez DPH)
Bílá čokoláda z ČR
 
176 Kč
(153 Kč bez DPH)
Hořká 60% čokoláda z Peru
 
od 211 Kč
(od 183 Kč bez DPH)
Mléčná 32% čokoláda z ČR 1 image
 
171 Kč
(149 Kč bez DPH)
Kakaové boby drcené nepražené RAW 1 image
 
od 221 Kč
(od 192 Kč bez DPH)
Kakaový prášek RAW 1 image
Kakaový prášek BIO
Tip
Skladem
0322/500G
 
od 282 Kč
(od 245 Kč bez DPH)
Belgická hořká čokoláda 1 image
Hořká 71,5% vegan čokoláda
Tip
Skladem
0461/500G
 
293 Kč
(255 Kč bez DPH)
Bílá čokoláda Edelweiss 1 image
 
206 Kč
(179 Kč bez DPH)
Karamelová čokoláda 1 image
 
od 223 Kč
(od 194 Kč bez DPH)
35 položek celkem
Kakaový prášek RAW 1 image
Tip
od 245 Kč bez DPH
od 282 Kč
0322/500G
Bílá čokoláda z ČR
153 Kč bez DPH
176 Kč
0321/1000G
Bílá čokoláda Edelweiss 1 image
179 Kč bez DPH
206 Kč
0453/500G
Cappuccino čokoláda
od 195 Kč bez DPH
od 224 Kč
0459/500G
Hořká 70% čokoláda z ČR 1 image
168 Kč bez DPH
193 Kč
0319/1000G
Belgická hořká čokoláda 1 image
Tip
255 Kč bez DPH
293 Kč
0461/500G
Karamelová čokoláda 1 image
od 194 Kč bez DPH
od 223 Kč
0449/500G
Mléčná 32% čokoláda z ČR 1 image
149 Kč bez DPH
171 Kč
0320/1000G
Mléčná čokoláda Chiara 33 %
179 Kč bez DPH
206 Kč
0454/500G
LQ 0000 0455 nugatova 32 vegan cokolada Gianduia lab nahledova
211 Kč bez DPH
243 Kč
0455/500G
Pomerančová čokoláda 1 image
od 157 Kč bez DPH
od 181 Kč
0460/500G
Ruby čokoláda 1 image
od 190 Kč bez DPH
od 219 Kč
0450/500G
MYX Belgické calletky 1 image
188 Kč bez DPH
216 Kč
0457/500G
MYX Belgické čokokuličky 1 image
od 221 Kč bez DPH
od 254 Kč
0456/500G
Hořká čokoláda z Madagaskaru 1 image
618 Kč bez DPH
711 Kč
0330/1000G
Hořká 85% čokoláda 1 image
519 Kč bez DPH
597 Kč
0329/1000G
Kakaový prášek z Madagascaru 1 image
337 Kč bez DPH
388 Kč
0331/1000G
Veganská 40% čokoláda s kešu mlékem 1 image
Unikátní
606 Kč bez DPH
697 Kč
0334/1000G
Mléčná 65% čokoláda 1 image
540 Kč bez DPH
621 Kč
0333/1000G
Kakaové máslo v peckách 1 image
583 Kč bez DPH
671 Kč
0328/1000G
Hořká čokoláda 47% jemně mletá 1 image
448 Kč bez DPH
515 Kč
0523/1000G
Bílá čokoláda jemně mletá
432 Kč bez DPH
497 Kč
0522/1000G
Kakao slazený krém 1 image
126 Kč bez DPH
145 Kč
0049/200G
Kakaová hmota zlomky z PERU 1 image
469 Kč bez DPH
539 Kč
0324/1000G
Kakaové máslo zlomky z PERU 1 image
481 Kč bez DPH
553 Kč
0325/1000G
Kakaové boby drcené nepražené RAW 1 image
od 192 Kč bez DPH
od 221 Kč
0323/500G
Kakaová tyčinka RAW 1 image
Náš produkt
od 21 Kč bez DPH
od 24 Kč
0177/50G
Kakaový prášek černý 1 image
360 Kč bez DPH
414 Kč
0503/1000G
Kakaový prášek červený 1 image
231 Kč bez DPH
266 Kč
0504/1000G
Kakaový prášek hnědý Van Houten 1 image
417 Kč bez DPH
480 Kč
0326/1000G
Kakaový prášek světle hnědý 1 image
248 Kč bez DPH
285 Kč
0502/1000G
Čokoládová pěna s granolou a třešní 1 image
od 162 Kč bez DPH
od 186 Kč
0810/70G
Čokoládový extrakt Little Pod 1 image
256 Kč bez DPH
294 Kč
0340/KS
Hořká 60% čokoláda z Peru
od 183 Kč bez DPH
od 211 Kč
0849/500G
Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum
Novinka
175 Kč bez DPH
201 Kč
0867/500G

492_kakaove-boby-drtene-neprazene-raw-1-image

Kakaové produkty

Každý mlsoun si u kakaových produktů přijde určitě na své.
Jaké jsou druhy kakaa a čokolád?

Chci se dozvědět více

Proč právě kakaové produkty?

Kakaové produkty se získávají ze semen kakaovníku Theobroma cacao, které v řečtině znamená pokrm bohů.

Připravené plody na sklízení mají žlutou nebo červenou barvu. Po sklizni se vyloupají z plodu a připravují se na fermentaci. Fermentace trvá 2–7 dní při 38–50 °C a díky fermentaci dochází k zamezení klíčení semen, snižování trpké chuti a vzniká charakteristická barva kakaa – červenohnědá.

Takto fermentované boby se suší, praží a alkalizují. Pražením boby získávají charakteristické čokoládové aroma a barvu. Naopak alkalizací se zlepšují chuťové vlastnosti.

 

Kakaová hmota, co to je a na co se využívá?

  • drcené boby se dále melou, zahřívají a následně vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota
  • základní surovina pro výrobu čokolád
  • je to 100% hořká čokoláda bez přidaného cukru
  • výborný antioxidant, má silnou hořkou chuť
  • využívá se k přímé konzumaci, na pečení i vaření

Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna je základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla.

 

Vznik kakaového másla a jak jej můžeme používat?

  • vzniklá kakaová hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C a tlaku 50 Mpa; následně vzniká kakaové máslo a kakaové pokrutiny (příští prášek)
  • kakaové máslo je tuhý nažloutlý tuk
  • bohatý na nenasycené a nasycené mastné kyseliny jako jsou kyselina palmitová, stearová, olejová a linolenová
  • také obsahuje antioxidant tokoferol, který zabraňuje oxidaci tuků
  • kakaové máslo patří mezi nejdražší tuky
  • využití kromě potravinářského průmyslu má i v průmyslu farmaceutickém a kosmetickém
  • hodí se do pečení, zmrzlin, krémů, polev

 

Kakaový prášek, alias kakao

  • slisované pokrutiny se melou na jemný kakaový prášek
  • mají plnou čokoládovou chuť a jsou příjemně hořké
  • používají se jako ochucovadlo, na zdobení, do zmrzlin, do krémů, polev a nápojů

507_kakaove-maslo-zlomky-1-image