Kakaové máslo zlomky z PERU

od 261 Kč od 227 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Přidej si mě do dortu nebo si vyrob domácí mléčnou či bílou čokoládu. Určitě neprohloupíš. Jsem všestranným pomocníkem při pečení a vaření, který si snadno zamiluješ.

          • 100% kakaové máslo
          • snadno rozpustné
          • nerafinované - plné antioxidantů, vitamínů a minerálů

Detailní informace

500g
Vyprodáno
261 Kč
227 Kč bez DPH
3kg (6x500g)
Vyprodáno
1 369 Kč
1 190 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaové máslo zlomky z PERU

Informace a výživové hodnoty 

Potřebujete pomocníka do kuchyně? Obsah kalorií je v kakaovém másle mnohem nižší než u ostatních používaných kuchyňských tuků. Mezi největší výhody patří to, že nepřebíjí chutě ostatních ingrediencí, dokonce jim pomáhá vyniknout.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. bohaté na nenasycené a nasycené mastné kyseliny
  2. 100% kakaové máslo bez přidaných aditiv
  3. obsahuje tokoferoly, antioxidant, který zabraňuje žluknutí tuků
  4. kyseliny palmitová, stearová, olejová a linolenová
  5. nerafinované - zachovává si maximum vitamínů, minerálů a fytonutrientů

 

Základní specifikace
Složení 100% kakaové máslo
Země původu Peru
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se získává kakaové máslo?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma. Alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90-100°C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky - kakaové máslo a kakaové pokrutiny.

 

Použití

  • zdravější tuk
  • do krémů
  • příprava zmrzliny
  • příprava dezertů
  • na polevy

 

Tip

Do Vaší kuchyně se bude hodit určitě i kakaový BIO prášek.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 3750 kJ / 896 kcal
Tuky 99 g
z toho nasycené mastné kyseliny 65 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0,1 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
D Avatar autora | 8.6.2019
Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.