Kakaové máslo zlomky

od 179 Kč od 156 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Přidej si mě do dortu nebo si vyrob domácí mléčnou či bílou čokoládu. Určitě neprohloupíš. Jsem všestranným pomocníkem při pečení a vaření, který si snadno zamiluješ.

          • 100% kakaové máslo
          • snadno rozpustné
          • nerafinované, plné antioxidantů, vitamínů a minerálů

Detailní informace

250g
Skladem
179 Kč
156 Kč bez DPH
1kg
Skladem
553 Kč
481 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaové máslo zlomky

Informace a výživové hodnoty 

Potřebujete pomocníka do kuchyně? Obsah kalorií je v kakaovém másle mnohem nižší než u ostatních používaných kuchyňských tuků. Mezi největší výhody patří to, že nepřebíjí chutě ostatních ingrediencí, dokonce jim pomáhá vyniknout.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Je bohaté na nenasycené a nasycené mastné kyseliny.
  2. Dostanete 100% kakaové máslo bez přidaných aditiv.
  3. Obsahuje tokoferoly, antioxidanty, který zabraňují žluknutí tuků.
  4. Dále pak kyseliny palmitovou, stearovou, olejovou a linolenovou. 
  5. Je nerafinované – zachovává si maximum vitamínů, minerálů a fytonutrientů.

 

Základní specifikace
Složení 100% kakaové máslo
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Peru
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se získává kakaové máslo?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma. Alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky: kakaové máslo a kakaové pokrutiny.

 

Tip

Do vaší kuchyně se bude hodit určitě i kakaový BIO prášek.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 3750 kJ / 896 kcal
Tuky 99 g
z toho nasycené mastné kyseliny 65 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0,1 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda a kakao
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: kakaové máslo BIO
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Peru
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: nepravidelné kousky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 3750 kJ / 896 kca
Tuky: 99 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 65 g
Sacharidy: 0 g
z toho cukry: 0 g
Vláknina: 0 g
Bílkoviny: 0 g
Sůl: 0,1 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
D Avatar autora | 8.6.2019
Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.