Kakaové máslo v peckách

871 Kč 757 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem výtažkem z kakaových bobů a obsahuji jedině zdravé tuky. Jsem skvělým společníkem při výrobě Tvých cukrářských kousků, ale můžeš mě použít i na popraskanou nebo citlivou pokožku.

          • bohaté na antioxidanty
          • obsahuje nasycené mastné kyseliny, ale ne cholesterol
          • pomáhá vyniknout ostatním ingrediencím, ale nepřebíjí jejich chuť

Detailní informace

1kg
Skladem
871 Kč
757 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaové máslo v peckách

Informace a výživové hodnoty 

Potřebujete pomocníka do kuchyně? Obsah tuků a kalorií je v kakaovém másle mnohem nižší než u ostatních používaných kuchyňských tuků. Mezi největší výhody patří to, že nepřebíjí chutě ostatních ingrediencí, dokonce jim pomáhá vyniknout. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Theobrama cacao, latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů.
  2. 100% kakaové máslo bez přidaných aditiv.
  3. Obsahuje tokoferoly, antioxidanty, které zabraňují žluknutí tuků.
  4. Máslo má v sobě kyseliny palmitovou, stearovou, olejovou a linolenovou.
  5. Je bohaté na nenasycené a nasycené mastné kyseliny.

 

Základní specifikace
Složení 100% kakaové máslo
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Kolumbie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení sáček
Velikost nespecifikované
Úprava kousky
Obchodní třída košer
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se získává kakaové máslo?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Následuje sušení a pražení. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky: kakaové máslo a kakaové pokrutiny.

 

Tip

Do vaší kuchyně se bude hodit určitě i kakaový BIO prášek.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 3750 kJ / 896 kcal
Tuky 99 g
z toho nasycené mastné kyseliny 65 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0,1 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: