Kakaové máslo v peckách

743 Kč 646 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem výtažkem z kakaových bobů a obsahuji jedině zdravé tuky. Jsem skvělým společníkem při výrobě Tvých cukrářských kousků, ale můžeš mě použít i na popraskanou nebo citlivou pokožku.

          • bohaté na antioxidanty
          • obsahuje nasycené mastné kyseliny a žádný cholesterol
          • pomáhá vyniknout ostatním ingrediencím ale nepřebíjí jejich chuť

Detailní informace

1kg
Skladem
743 Kč
646 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaové máslo v peckách

Informace a výživové hodnoty 

Potřebujete pomocníka do kuchyně? Obsah tuků a kalorií je při kakaovém másle mnohem nižší než u ostatních používaných kuchyňských tucích. Mezi největší výhody patří to, že Nepřebíjí chutě ostatních ingrediencí, dokonce jim pomáhá vyniknout. Neobsahuje ani žádný cholesterol.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. theobrama cacao - latinský název kakaovníku znamená jídlo bohů
  2. 100% kakaové máslo bez přidaných aditiv
  3. obsahuje tokoferoly, antioxidant, který zabraňuje žluknutí tuků
  4. kyseliny palmitová, stearová, olejová a linolenová
  5. bohaté na nenasycené a nasycené mastné kyseliny

 

Základní specifikace
Složení 100% kakaové máslo
Země původu Kolumbie
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení sáček
Velikost nespecifikované
Úprava kousky
Obchodní třída košer
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se získává kakaové máslo?

Kakaovníky se sbírají většinou dva krát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde kromě mletí se zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90-100 ° C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky - kakaové máslo a kakaové pokrutiny.

 

Použití

  • zdravější tuk
  • do krémů
  • příprava zmrzliny
  • příprava dezertů
  • na polevy

 

Tip

Do Vaší kuchyně se bude hodit určitě i kakaový BIO prášek.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 3750 kJ / 896 kcal
Tuky 99 g
z toho nasycené mastné kyseliny 65 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0,1 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: