Kakaové boby drcené nepražené RAW

od 215 Kč od 187 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Zdá se Ti čokoláda nudná a obyčejná? Vyzkoušej nás a zažij intenzivnější zážitek. Jsme jemně podrcené, ale stále pravé kakaové boby. Naše čistá nepražená chuť Tě překvapí.

          • nepražený RAW výrobek 
          • originální a lahodná kakaová chuť
          • bez přidaných sladidel

Detailní informace

500g
Skladem
215 Kč
187 Kč bez DPH
1kg
Skladem
406 Kč
353 Kč bez DPH
20kg (karton)
Skladem
7 112 Kč
6 184 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaové boby drcené nepražené RAW

Informace a výživové hodnoty 

Ptáte se, proč se řadí mezi superpotraviny? Podporují koncentraci, lepší náladu a vyplavují pocit štěstí, pomáhají při léčbě zánětů, tlumí bolest, podporují prokrvení mozku a zlepšují paměť, rozšiřují cévy, uvolňují svalstvo a mají pozitivní vliv na pokožku. Dokáží také přispívat ke snižování krevního tlaku a pomáhají při onemocněních srdce a cév. Prospěšných látek a živin najdeme v kakaových bobech hromadu, zejména pokud mluvíme o jejich surové nepražené RAW formě. Pražení může z bobů vypálit některé živiny. Studie prokázaly, že obsahují skoro 300 zdravých látek, které z bobů vytvářejí jednu z nejkomplexnějších potravin světa.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Aztékové boby využívali jako platidlo
  2. Theobrom cacao - latinský název kakaovníku znamená jídlo bohů
  3. známe 3 odrůdy: Forastero (zhruba 90 % produkce), Criollo a Trinitario
  4. obsahují minerály: hořčík, zinek, železo, chrom, mangan, měď
  5. doporučená denní dávka je 15-20 g kakaových bobů

 

Základní specifikace
Složení 100% přírodní RAW kakaové plody
Země původu Peru
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava drcené, nepražené, RAW
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda Criollo

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se získává kakao a kakaové boby?

Kakaové boby se sbírají většinou dvakrát ročně. Boby jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do jogurtů, müsli, míchaných nápojů, smoothies
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • na polevy, pěny a sorbety

 

Tip

Zabalte si kakaové boby do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2644 kJ / 631 kcal
Tuky 51,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 30,3 g
Sacharidy 29,4 g
z toho cukry 1,5 g
Vláknina 23,4 g
Bílkoviny 12,4 g
Sůl 0,15 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 13.9.2020
Upřímně jsem si myslela, že je jedno kde a jaký koupím... Zkusila jsem si je koupit u vás a nestačila jsem se divit, jakou mají výraznou chuť... Jsem poučená, nakupuju už jen u vás, jsou boží...
5
MP Avatar autora | 21.3.2019
Nejlepší boby na trhu. Vysoká kvalita, vynikající. Budu kupovat pořád dokola.