Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Hořká 100% čokoláda z Madagaskaru

666 Kč 579 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nejsem jen tak ledajaká hořká čokoláda! Mám stoprocentní podíl kakaa! Bez přidaného cukru a jiných látek, jen já, vyrobená z kakaových bobů, které si můžeš vychutnat v celé jejich kráse.

          • velmi výrazná chuť kakaových bobů, hořká, jemně kyselkavá
          • obsahuje pouze kakaové boby
          • koupí podporujete madagaskarské farmáře

Detailní informace

1kg
Vyprodáno
666 Kč
579 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Hořká 100% čokoláda z Madagaskaru

Informace a výživové hodnoty 

Jedinečná čokoláda vyrobena pouze z kakaových bobů, pocházejících ze severozápadního Madagaskaru, oblasti Sambirano. Díky svému původu a složení půdy má specifickou chuť připomínající citrusy a rozinky, ale zároveň je příjemně hořká a intenzivní. Má jemnou texturu, krásně se rozpouští na jazyku a v ústech zanechá výrazný, dlouhotrvající pocit. Její složení je prosté, a to pouze kakaová hmota bez dalších aditiv, kakaového másla, cukru či vanilky. 
Po rozpuštění je jemná, středně tekutá, vhodná pro tvorbu čokoládových dekorací, dezertů, polev a také jako náplň do sladkého pečiva či do zmrzliny. 

Co znamená Raise Trade

Koupí této čokolády podporujete přímo madagaskarské farmáře. A jak? Kakaové boby pochází z údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Čím větší množství a čím kvalitnější kakaové boby domácí farmáři vypěstují, tím větší příjem mají a mohou si dovolit lepší život. Kakaové boby jsou opatrně protříděny a vybrány opravdu ty nejkvalitnější. Většinou se boby posílají k dalšímu zpracování do jiných zemí, ale program Raise Trade dohlíží na to, že jsou boby pěstovány i zpracovávány přímo na Madagaskaru a až následně prodávány. Tím podporují vlastní ekonomiku a zvyšují povědomí o původu produktů.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Získala první místo v Academy of Chocolate Golden Bean Award v roce 2017.
  2. Neprošla žádným chemickým zpracováním, je vyrobena z nealkalizovaných kakaových bobů.
  3. Neobsahuje žádné přidané příchutě, ani vanilku a je bez konzervantů.
  4. Obsahuje velké množství vlákniny a antioxidantů; vhodná pro vegany.
  5. Teplota tání čokolády je 45 až 50 °C, tuhne při 27 °C, použití při 32 až 33 °C.

Základní specifikace
Složení 100% kakaová hmota
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
Země původu Madagaskar
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení plastový obal
Úprava tabulky čokolády
Velikost 10×100 g
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda Criollo-Trinitario-Forastero, Grand Cru de Sambirano

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách s 20 až 50 menšími boby. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou dále alkalizovat (odkyselovat) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2429 kJ / 581 kcal
Tuky 50 g
z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 15 g
z toho cukry 0,4 g
Vláknina 19 g
Bílkoviny 15 g
Sůl 0,04 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Jak se vyrábí čokoláda

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: