Kakaová hmota zlomky z PERU

od 262 Kč od 228 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Říká se, že čím více %, tím zdravější. A já mám rovnou 100 %, takže jsem nejzdravější hořká čokoláda! Bez cukru a jiných aditiv. Jak vidíš, potrpím si na kvalitě, mám v sobě totiž pouze kakaové boby z Peru!

          • skvělý antioxidant s protizánětlivými účinky
          • 100% kakaová hmota bez cukru a jiných aditiv
          • snižuje vysoký krevní tlak

Detailní informace

500g
Skladem
262 Kč
228 Kč bez DPH
3kg (6x500g)
Skladem
1 381 Kč
1 201 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaová hmota zlomky z Peru

Informace a výživové hodnoty 

Máte rádi hořké čokolády? Tak jsme pro Vás přichystali ne 50, 60 či 70% čokoládu, ale rovnou 100%! Kakaová hmota je vlastně hořká čokoláda, která je ve své nejčistší podobě, a to bez přídavku cukru, dochucovadel a jiných aditiv. Je vyrobena z kvalitních peruánských kakaových bobů, které mají silnou hořkou chuť. Kakaová hmota je výborným antioxidantem a má protizánětlivé účinky. Může se používat přímo ke konzumaci, na pečení, ale i k vaření.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. 100% hořká čokoláda, bez cukru, dochucovadel a jiných aditiv
  2. plná antioxidantů a polyfenolů
  3. pozitivně působí na kardiovaskulární systém, správnou regulaci cholesterolu v krvi
  4. obsahuje serotonin, jinak nazývaný také hormon štěstí, který má příjemně uklidňující efekt
  5. vzniká sušením a mletím kakaových bobů

Základní specifikace
Složení 100% kakaová hmota (obsah tuku 56 %)
Země původu Peru
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení hliníkový sáček
Úprava lisované bez tepelné úpravy - RAW
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda Criollo

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu kakaovníku se nacházejí uspořádány boby v 5 řadách s 20-50 menšími boby. Plody připravené ke sklizni mají červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vydělat ručně. Uvolněné boby se následně fermentují 2-7 dní při teplotě 38-50 °C. Fermentací dochází k zamezování klíčení semen, dochází ke chemickým a biologickým změnám, snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6-8 %, a to buď na slunci nebo v sušárnách.

Následně se boby praží za teploty 130-150 °C po dobu 10-35 minut. Pražením získávají boby chtěné čokoládové aroma a barvu. Pražením také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se alkalizují (odkyselují) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda...

Pro vznik kakaové hmoty se pražené boby dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a transformují do hnědé polotekuté hmoty. Taková kakaová hmota je základní surovinou pro výrobu čokolád. Takto zpracovanou hmotu také můžeme nazvat 100% hořkou čokoládou bez přidaného cukru.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • na výrobu čokolád
  • na pečení či vaření
  • příprava a zdobení dezertů
  • do cereálií, míchaných nápojů

 

Tip

Máte rádi výzvy a chtěli byste zkusit něco extra? Co tak RAW kakaové boby, ze kterých se získává kakaová hmota!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2748 kJ / 656 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 36,2 g
Sacharidy 25,2 g
z toho cukry <0,7 g
Vláknina 15 g
Bílkoviny 13,7 g
Sůl 0,15 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 65,3 mg
Železo 29 mg
Hořčík 273 mg
Fosfor 375 mg
Draslík 1099 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: