Kakaová hmota zlomky

539 Kč –20 % 431 Kč 375 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Říká se, že čím více procent, tím zdravější. A já mám rovnou 100 %, takže jsem nejzdravější hořká čokoláda! Bez cukru a jiných aditiv. Jak vidíš, potrpím si na kvalitě, mám v sobě totiž pouze kakaové boby z Peru!

          • skvělý antioxidant s protizánětlivými účinky
          • 100% kakaová hmota bez cukru a jiných aditiv
          • pomáhá udržet normální krevní tlak

Zachraň surovinu a máš ji s 20% slevou! DMT 10/21

Detailní informace

1kg
Skladem
539 Kč
431 Kč
375 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaová hmota zlomky

Informace a výživové hodnoty 

Máte rádi hořké čokolády? Tak jsme pro vás přichystali ne 50, 60 či 70% čokoládu, ale rovnou 100%! Kakaová hmota je vlastně hořká čokoláda, která je ve své nejčistší podobě, a to bez přídavku cukru, dochucovadel a jiných aditiv. Je vyrobena z kvalitních peruánských kakaových bobů, které mají silnou hořkou chuť. Kakaová hmota je výborným antioxidantem a má blahodárné účinky pro vaše tělo. Může se používat přímo ke konzumaci, na pečení, ale i k vaření.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Je to 100% hořká čokoláda, bez cukru, dochucovadel a jiných aditiv.
  2. Je plná antioxidantů a polyfenolů.
  3. Pozitivně působí na kardiovaskulární systém, správnou regulaci cholesterolu v krvi.
  4. Obsahuje serotonin, jinak nazývaný také hormon štěstí, který má příjemně uklidňující efekt.
  5. Vzniká sušením a mletím kakaových bobů.

Základní specifikace
Složení 100% kakaová hmota (obsah tuku 56 %)
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Peru
Trvanlivost 10/21
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení hliníkový sáček
Úprava RAW
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda Criollo

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách s 20 až 50 menšími boby. Plody připravené ke sklizni mají červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují dva dny až týden při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci nebo v sušárnách.

Následně se boby zpracovávají nebo se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma a barvu. Pražením také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se alkalizují (odkyselují) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů.

Pro vznik kakaové hmoty se nepražené boby dostávají na mlecí linku, kde se lisují a transformují do hnědé polotekuté hmoty. Taková kakaová hmota je základní surovinou pro výrobu čokolád. Takto zpracovanou hmotu také můžeme nazvat 100% hořkou čokoládou bez přidaného cukru.

 

Tip

Máte rádi výzvy a chtěli byste zkusit něco extra? Co tak RAW kakaové boby, ze kterých se získává kakaová hmota!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2748 kJ / 656 kcal
Tuky 56 g
z toho nasycené mastné kyseliny 36 g
Sacharidy 25 g
z toho cukry 0,7 g
Vláknina 15 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 0,15 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 65,3 mg
Železo 29 mg
Hořčík 273 mg
Fosfor 375 mg
Draslík 1099 mg

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda a kakao
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: kakaová hmota BIO
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Peru
Trvanlivost: 10/21
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: nepravidelné kousky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2748 kJ / 656 kcal
Tuky: 56 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 36 g
Sacharidy: 25 g
z toho cukry: 0,7 g
Vláknina: 15 g
Bílkoviny: 14 g
Sůl: 0,15 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: