Kakaová hmota zlomky z PERU

od 262 Kč od 228 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Říká se, že čím více %, tím zdravější. A já mám rovnou 100 %, takže jsem nejzdravější hořká čokoláda, bez cukru a jiných aditiv. Jak vidíš, potrpím si na kvalitě, takže mám v sobě pouze kakaové boby z Peru!

          • skvělý antioxidant s protizánětlivými účinky
          • 100% kakaová hmota bez cukru a jiných aditiv
          • snižuje vysoký krevní tlak

Detailní informace

500g
Skladem
262 Kč
228 Kč bez DPH
3kg (6x500g)
Skladem
1 381 Kč
1 201 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaová hmota zlomky z Peru

Informace a výživové hodnoty 

Máte rádi hořké čokolády? Tak jsme pro Vás přichystali ne 50, 60 či 70% čokoládu, ale rovných 100%! Kakaová hmota je vlastně hořká čokoláda, která je ve své nejčistší podobě a to bez přídavku cukru, dochucovadel a jiných aditiv. Je vyrobena z kvalitních peruánských kakaových bobů, které mají silnou hořkou chuť. Kakaová hmota je výborným antioxidantem a má protizánětlivá účinky. Může se používat přímo na konzumaci, na pečení ale i ke vaření.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. 100% hořká čokoláda, bez cukru, dochucovadel a jiných aditiv
  2. plný antioxidantů a polyfenolů
  3. pozitivně působí na kardiovaskulární systém, správnou regulaci cholesterolu v krvi
  4. obsahuje serotonin, jinak nazývaný také hormon štěstí, který má příjemně uklidňující efekt
  5. vzniká sušením, mletím kakaových bobů

Základní specifikace
Složení 100% kakaová hmota (obsah tuku 56%)
Země původu Peru
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení hliníkový sáček
Úprava lisované ovoce bez tepelné úpravy - RAW
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda Criollo

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu kakaovníku se nacházejí uspořádány boby v 5 řadách s 20-50 menšími boby. Plody připravené ke sklizni mají červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a následně se boby ručně vyluskujú. Uvolněné boby se následně fermentují 2-7 dní při teplotě 38-50°C. Fermentací dochází k zamezování klíčení semen, dochází ke chemickým a biologickým změnám, snižuje se trpká chuť bobů a vzniká červenohnědá barva v důsledku oxidaci tříslovin. Semena se dále suší na obsah vody 6-8%. Suší se buď na slunci nebo v sušárnách.

Následně se boby praží za teploty 130-150°C po dobu 10-35 minut. Pražením získávají boby chtěné čokoládové aroma a barvu. Pražením dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se alkalizují uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností a tmavšímu zbarvení a také se lépe získává kakaové máslo. Následně se boby drtí a oddělují se slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces, ze kterých získáváme jiné kakaové produkty, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Pro vznik kakaové hmoty se pražené boby dostávají na mlecí linku, kdese kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá hmota. Taková kakaová hmota je základní surovinou pro výrobu čokolád. Také to můžeme nazvat jako 100% hořká čokoláda bez přidaného cukru.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • na výrobu čokolád
  • na pečení či vaření
  • příprava a zdobení dezertů
  • do cereálií, míchaných nápojů

 

Tip

Máte rádi výzvy a chtěli byste zkusit něco extra? Co tak RAW kakaové boby, ze kterých se získává kakaová hmota!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2748 kJ / 656 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 36,2 g
Sacharidy 25,2 g
z toho cukry <0,7 g
Vláknina 15 g
Bílkoviny 13,7 g
Sůl 0,15 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamin C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: