Kakaový prášek hnědý Van Houten

404 Kč 351 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Pocházím z nedalekého Nizozemska a přicházím v míru. Budu rád pokud mě použiješ například do pečení či na zdobení koláčků. Výborný jsem i v teplém mléce s troškou skořice.

          • vysoký obsah kakaového másla
          • plné antioxidantů
          • bez přidaného cukru – pravá příchuť kakaa

Detailní informace

1kg
Skladem
404 Kč
351 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaový prášek hnědý Van Houten (Rich Deep Brown)

Informace a výživové hodnoty 

Přinášíme Vám kakaový prášek, který se zpracovává v Nizozemsku podle tradiční receptury pana Van Houtena. Ten v roce 1828 přišel s průlomovým zpracováním kakaového prášku (vertikální lisování). Při zpracování byl použit proces alkalizace (odkyselení), takže prášek je jemnější a nemá takovou kyselou chuť kakaa. Má kakaovou příchuť a vysoký obsah kakaového másla zaručí sametový pocit v ústech. Prášek má také mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, například snižuje krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj. Použijte ho na přípravu dezertů, polev, zmrzliny či horkých nápojů. Tmavě hnědá barva dodá Vašim dobrotám ten správný šmrnc.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Theobroma cacao - latinský název kakaovníku znamená jídlo bohů
  2. 100% kakaový prášek z kvalitních bobů
  3. výborný antioxidant
  4. obsah kakaového másla je 52–56 % 
  5. protizánětlivé účinky

 

Základní specifikace
Složení kakaová hmota, regulátor kyselosti
Země původu Holandsko
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení sáček
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky –kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

 

Použití

  • hořká čokoláda a jiné nápoje
  • do krémů, nádivek, polev
  • příprava zmrzlin, sorbetů
  • příprava a zdobení dezertů
  • do smoothie, jogurtů či kaší

 

Tip

Vyzkoušejte ve Vaší kuchyni i kakaové máslo či drcené kakaové boby.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2431 kJ / 581 kcal
Tuky 52,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 31,6 g
Sacharidy 5,6 g
z toho cukry 0,3 g
Vláknina 16,5 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0,03 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 65,3 mg
Železo 29 mg
Hořčík 237,1 mg
Měď 7,62 mg
Draslík 1739 mg
Zinek 3,3 mg
Sodík 10 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: