Kakaový prášek BIO

od 282 Kč od 245 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem 100% kakaový. Budu rád, když mě zaleješ teplým mlékem, přidáš mě do koláčků nebo mnou posypeš například zmrzlinový pohár. Udělá mě to šťastným stejně jako Tebe.

          • BIO a RAW produkt
          • sklidňuje organizmus, obsahuje antioxidanty
          • 100% nepražené pomleté kakaové boby z Ekvádoru

Detailní informace

500g
Skladem
282 Kč
245 Kč bez DPH
1kg
Skladem
493 Kč
429 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kakaový prášek BIO

Informace a výživové hodnoty 

Přinášíme Vám kakaový prášek namletý z RAW nepražených kakaových bobů, které jsou dováženy až z Ekvádoru. Při zpracování nebyl použit ani proces alkalizace (odkyselení), takže prášek si zachoval všechny živiny a pravou kyselkavou chuť kakaa. To, že je prášek v RAW kvalitě, má i mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, protože snižuje krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. theobrama cacao - latinský název kakaovníku znamená jídlo bohů
  2. 100% kakaový prášek z nepražených bobů
  3. výborný antioxidant
  4. kvalitní kakaové boby z Ekvádoru
  5. RAW kvalita

 

Základní specifikace
Složení 100% kakaový prášek
Země původu Ekvádor
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení papírový sáček
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90-100°C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky - kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

 

Použití

  • horká čokoláda
  • do krémů
  • příprava zmrzliny
  • příprava a zdobení dezertů
  • do smoothie, jogurtů či kaší

 

Tip

Vyzkoušejte ve vaší kuchyni i kakaové máslo či drcené kakaové boby.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1450 kJ / 349 kcal
Tuky 13,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7,86 g
Sacharidy 14,6 g
z toho cukry 0,45 g
Vláknina 37,2 g
Bílkoviny 24,65 g
Sůl 0,05 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: