11.10.24 | 21529x přečteno | 2 minuty
Jalapeño papričky lyofilizované
Vodu ze mě vycucali, chuť a vůni zanechali! Vypadám stále stejně, ale o to víc pálím! Tak mě rychle vyzkoušej a vrhni se na experimentování. Ale pozor, bude to vostrý!
- pálí víc než čerstvé
- křupavá textura
- RAW
Alternativní produkty z kategorie Gastro:
Jalapeño papričky lyofilizované
Informace o produktu
Pokud jste fanoušky štiplavých jídel, tyto papričky čekají jen na vás. Jalapeño jsme usušili mrazem, což přineslo mnoho výhod. Zbavili jsme je nadbytečné vody, zastavili procesy zrání a všechny živiny, vůně a barva zůstaly nedotčeny. Tím, že jsme je zbavili veškeré vody, se štiplavost papričky výrazně zvýšila, protože je více koncentrovaná. V kuchyni ji můžete využít stejně jako čerstvou, a protože má příjemně křupavou konzistenci, můžete si ji rozdrtit na prášek a použít ji jako koření do polévek či omáček. Pálivost papriček způsobuje kapsaicin, který může působit protizánětlivě, zrychlovat metabolismus, potlačovat chuť k jídlu a pomáhat redukovat hmotnost. Objevte také naši další lahodnou mrazem sušenou zeleninu.

TOP informace o papričkách
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
- Přirozeně nacházející kapsaicin má významné zdravotní účinky a také je zodpovědný za štiplavou chuť.
- Kapsaicin v papričkách působí antioxidačně, protizánětlivě a také urychluje metabolismus, snižuje chuť k jídlu.
- Mimo jiné jsou jalapeño papričky bohaté na vitamíny B6, C, minerální látky a vlákninu.
Jak se papričky suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení jalapeño lyofilizované
- Surovina Jalapeño
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Česká republika
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava kolečka
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2100 kJ / 502 kcal
- Tuky 2,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
- Sacharidy 89 g
- z toho cukry 57 g
- Bílkoviny 22 g
- Sůl 0,22 g
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí