Získají si i vaše 💖 naše srdcovky? Vyzkoušejte je s 20 % slevou při nákupu nad 1499 Kč s kódem: SRD20💕

Doprava ZDARMA od 500 Kč do Balíkovny 🚚

Kód: 0112

Jalapeño papričky lyofilizované

Vodu ze mě vycucali, chuť a vůni zanechali! Vypadám stále stejně, ale o to víc pálím! Tak mě rychle vyzkoušej a vrhni se na experimentování. Ale pozor, bude to vostrý!

  • pálí víc než čerstvé
  • křupavá textura
  • RAW
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Gastro:

Jalapeño papričky lyofilizované

Informace o produktu

Pokud jste fanoušky štiplavých jídel, tyto papričky čekají jen na vás. Jalapeño jsme usušili mrazem, což přineslo mnoho výhod. Zbavili jsme je nadbytečné vody, zastavili procesy zrání a všechny živiny, vůně a barva zůstaly nedotčeny. Tím, že jsme je zbavili veškeré vody, se štiplavost papričky výrazně zvýšila, protože je více koncentrovaná. V kuchyni ji můžete využít stejně jako čerstvou, a protože má příjemně křupavou konzistenci, můžete si ji rozdrtit na prášek a použít ji jako koření do polévek či omáček. Pálivost papriček způsobuje kapsaicin, který může působit protizánětlivě, zrychlovat metabolismus, potlačovat chuť k jídlu a pomáhat redukovat hmotnost. Objevte také naši další lahodnou mrazem sušenou zeleninu

TOP informace o papričkách

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
  3. Přirozeně nacházející kapsaicin má významné zdravotní účinky a také je zodpovědný za štiplavou chuť.
  4. Kapsaicin v papričkách působí antioxidačně, protizánětlivě a také urychluje metabolismus, snižuje chuť k jídlu.
  5. Mimo jiné jsou jalapeño papričky bohaté na vitamíny B6, C, minerální látky a vlákninu.
Tomáš Hofman

Jak se papričky suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

Zajímavosti a recepty

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

14.01.25 | 29396x přečteno | 5 minut

Jak probíhá lyofilizace?

Jak probíhá lyofilizace?

13.01.25 | 56107x přečteno | 4 minuty

  • Složení jalapeño lyofilizované
  • Surovina Jalapeño
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Česká republika
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava kolečka
  • Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2100 kJ / 502 kcal
  • Tuky 2,2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
  • Sacharidy 89 g
  • z toho cukry 57 g
  • Bílkoviny 22 g
  • Sůl 0,22 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst

Menu

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?