Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 18984x přečteno
😍 Oblíbená akce 3+1 tyčinka ZDARMA je zpět! 😍
Vodu ze mě vycucali, chuť a vůni zanechali! Vypadám stále stejně, ale o to víc pálím! Tak mě rychle vyzkoušej a vrhni se na experimentování. Ale pozor, bude to vostrý!
Pokud jste fanoušky štiplavých jídel, tyto papričky čekají jen na vás. Jalapeño jsme usušili mrazem, což přineslo mnoho výhod. Zbavili jsme je nadbytečné vody, zastavili procesy zrání a všechny živiny, vůně a barva zůstaly nedotčeny. Tím, že jsme je zbavili veškeré vody, se štiplavost papričky výrazně zvýšila, protože je více koncentrovaná. V kuchyni ji můžete využít stejně jako čerstvou, a protože má příjemně křupavou konzistenci, můžete si ji rozdrtit na prášek a použít ji jako koření do polévek či omáček. Pálivost papriček způsobuje kapsaicin, který může působit protizánětlivě, zrychlovat metabolismus, potlačovat chuť k jídlu a pomáhat redukovat hmotnost. Objevte také naši další lahodnou mrazem sušenou zeleninu.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zeleninové chipsy VegBites: Barevné potěšení nejen k televizi
05.08.22 | 2035x přečteno | 5 minut
Jak skladovat potraviny sušené mrazem
22.03.21 | 14385x přečteno | 5 minut
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí