Jalapeño papričky lyofilizované (mrazem sušené)

221 Kč 192 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Vodu ze mě vycucali, chuť a vůni zanechali! Chutnám stále stejně a také stejně pálím! Tak mě rychle vyzkoušej a vrhni se na experimentování. Určitě tě příjemně a pálivě překvapím!

          • pálím stejně jako moje čerstvá verze
          • RAW produkt a 100% mrazem sušená zelenina
          • snadno se skladuje (pokojová teplota, v suchu, bez přístupu kyslíku)

Detailní informace

10g
Vyprodáno
221 Kč
192 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jalapeño papričky lyofilizované (mrazem sušené)

Informace a výživové hodnoty

Jste fanouškem štiplavého jídla? Tady jste správně. Papričky jsme usušili mrazem, což přineslo mnoho výhod. Zbavili jsme je nadbytečné vody, zastavili procesy zrání a všechny živiny, vůně a barva zůstaly nedotčeny. Tím, že jsme se zbavili veškeré vody se štiplavost papričky výrazně zvýšila, protože je více koncentrovaná. V kuchyni ji můžete využít stejně jako čerstvou, a protože má příjemně křupavou konzistenci, můžete si ji rozdrtit na prášek a použít ji jako koření do polévek či omáček. Pálivost papriček způsobuje kapsaicin, který působí protizánětlivě, zrychluje metabolismus, potlačuje chuť k jídlu a pomáhá redukovat hmotnost.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
  3. Přirozeně nacházející kapsaicin má významné zdravotní účinky, ale také je zodpovědný za štiplavou chuť.
  4. Kapsaicin působí antioxidačně, protizánětlivě a také urychluje metabolismus, snižuje chuť k jídlu.
  5. Mimo jiné jsou jalapeňo papričky bohaté na vitamíny B6, C, minerální látky a vlákninu.

 

Základní specifikace
Složení 100% jalapeño
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava kolečka
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžeme mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se jalapeño suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Použití

  • jako zdravá pochoutka
  • na ochucení masa
  • do omáček
  • do dresinků
  • všeobecně jako koření

 

Tip

Jalapeňo není jediná zelenina, kterou jsme pro Vás nechali mrazem usušit. Co tak zkusit plátky česneku, nebo brokolici?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápník  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Hořčík  mg
Selen  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: