Jalapeno papričky lyofilizované

223 Kč 194 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Vodu ze mě vycucali, chuť a vůni zanechali! Chutnám stále stejně a také stejně pálím! Tak mě rychle vyzkoušej a vrhni se na experimentování. Určitě Tě příjemně a pálivě překvapím!

          • pálím stejně jako moje čerstvá verze
          • RAW produkt a 100% mrazem sušená zelenina
          • snadno se skladuje (pokojová teplota, v suchu, bez přístupu kyslíku)

Detailní informace

10g
Vyprodáno
223 Kč
194 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jalapeño papričky lyofilizované

Informace a výživové hodnoty

Jste fanouškem štiplavého jídla? Tady jste správně. Papričky jsme usušili mrazem, což přineslo mnoho výhod. Zbavili jsme je nadbytečné vody, zastavili procesy zrání a všechny živiny, vůně a barva zůstaly nedotčeny. Tím, že jsme se zbavili veškeré vody se štiplavost papričky výrazně zvýšila, protože je více koncentrovaná. V kuchyni ji můžete využít stejně jako čerstvou, a protože má příjemně křupavou konzistenci, můžete si ji rozdrtit na prášek a použít ji jako koření do polévek či omáček. Pálivost papriček způsobuje kapsaicin, který působí protizánětlivě, zrychluje metabolismus, potlačuje chuť k jídlu a pomáhá redukovat hmotnost.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
  3. Přirozeně nacházející kapsaicin má významné zdravotní účinky, ale také je zodpovědný za štiplavou chuť.
  4. Kapsaicin působí antioxidačně, protizánětlivě a také urychluje metabolismus, snižuje chuť k jídlu.
  5. Mimo jiné jsou jalapeňo papričky bohaté na vitamíny B6, C, minerální látky a vlákninu.
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžeme mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se jalapeño suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Jalapeňo není jediná zelenina, kterou jsme pro vás nechali mrazem usušit. Co tak zkusit plátky česneku, nebo brokolici?


 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelenina lyofilizovaná (mrazem sušenná)
Surovina: Jalapeño
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: jalapeno lyofilizované
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: kolečka
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2100 kJ / 502 kcal
Tuky: 2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 89 g
z toho cukry: 57 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 22 g
Sůl: 0,22 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: