Jalapeňo papričky lyofilizované (mrazem sušené)

221 Kč 192 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Vodu ze mě vycucali, chuť a vůni zanechali! Chutnám stále stejně a také stejně pálím! Tak mě rychle vyzkoušej a vrhni se na experimentování. Určitě Tě příjemně a pálivě překvapím!

          • pálím stejně jako moje čerstvá verze
          • RAW produkt a 100% mrazem sušená zelenina
          • snadno se skladuje (pokojová teplota, v suchu, bez přístupu kyslíku)

Detailní informace

10g
Skladem
221 Kč
192 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jalapeňo papričky lyofilizované (mrazem sušené)

Informace a výživové hodnoty

Jste fanouškem štiplavého jídla? Tady jste správně. Papričky jsme usušili mrazem, což přineslo mnoho výhod. Zbavili jsme je nadbytečné vody, zastavili procesy zrání a všechny živiny, vůně a barva zůstaly nedotčeny. Tím, že jsme se zbavili veškeré vody se štiplavost papričky výrazně zvýšila, protože je více koncentrovaná. V kuchyni ji můžete využít stejně jako čerstvou, a protože má příjemně křupavou konzistenci, můžete si ji rozdrtit na prášek a použít ji jako koření do polévek či omáček. Pálivost papriček způsobuje kapsaicin, který působí protizánětlivě, zrychluje metabolismus, potlačuje chuť k jídlu a pomáhá redukovat hmotnost.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány
  2. pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek
  3. přirozeně nacházející kapsaicin má významné zdravotní účinky, ale také je zodpovědný za štiplavou chuť
  4. kapsaicin působí antioxidačně, protizánětlivě a také urychluje metabolismus, snižuje chuť k jídlu
  5. mimo jiné jsou jalapeňo papričky bohaté na vitamíny B6, C, minerální látky a vlákninu

 

Základní specifikace
Složení 100% jalapeňo
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava kolečka
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se jalapeňo suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se papričky vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina než lyofilizované plátky jalapeňo.

 

Použití

  • jako zdravá pochoutka
  • na ochucení masa
  • do omáček
  • do dresinků
  • všeobecně jako koření

 

Tip

Jalapeňo není jediná zelenina, kterou jsme pro Vás nechali mrazem usušit. Co tak zkusit plátky česneku, nebo brokolici?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápník  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Hořčík  mg
Selen  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: