Jahody lyofilizované (mrazem sušené) prášek

od 167 Kč od 145 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Svou výraznou jahodovou chuť a vůni jsme si zachovaly v plné síle, to se neboj! A aby toho nebylo málo, pomleli nás i se semínky, které nám dodávají šmrnc. Tak teď hurá do jogurtu!

          • 100% rozdrcené mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • výborná chuť těch nejlepších domácích jahod
          • v celku nás mají také, dívej!

Detailní informace

100g
Skladem
167 Kč
145 Kč bez DPH
1kg
Skladem
1 469 Kč
1 277 Kč bez DPH
15kg (pytel)
Skladem
20 537 Kč
17 858 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jahody lyofilizované (mrazem sušený) prášek

Informace a výživové hodnoty

S jahodami to není snadné, protože najít ty správné, chutné jako od babičky, je opravdu těžké. A právě takový prášek je ještě těžší najít, protože jahody v něm musí být 100%. Někdy se musí jít za surovinou přes půlku světa, aby se našlo to, co hledáme. No tentokrát jsme zašli kousek do Německa. Chutí a kvalitou je to nejlepší, co jsme na světovém trhu našli. Prášek se vyrábí z lyofilizovaných jahod, které jsou příjemně křupavé a snadno se dají rozemlít na prášek. Rovněž jsou 100%, bez přídavku cukru, steroidů či jiných aditiv.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. živiny jsou zachovány
  2. před zmrazením jsou jahody pečlivě dozrálé, takže chutnají jako domácí
  3. po vysušení byly jemně pomleté
  4. jsou bez přídavku cukru a jiných aditiv
  5. prášek je také ideálním přírodním barvivem

 

Základní specifikace
Složení 100% jahodový prášek
Země původu Německo
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu 
Velikost nespecifikované
Úprava jemný prášek
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 g ovoce vzali a rozmixovali ho na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc - jen 100 g čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny. "
 
"Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí."
 

 

Jak se jahody suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100°C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se jahody vařily při 100°C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina než lyofilizované plátky jahody. Po lyofilizaci se jahody melou na jemný prášek.

 

Použití

  • do smoothies 
  • ovesných kaší
  • do koláčů
  • do polev či zmrzliny
  • využití i jako přírodní barvivo

 

Tip

Pokud máte chuť si na jahodách i pokřupat, máme je i na plátky!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1359 kJ / 323 kcal
Tuky 3,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,36 g
Sacharidy 52,6 g
z toho cukry 52,6 g
Vláknina 16 g
Bílkoviny 7,9 g
Sůl 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 112 mg
Železo 4,8 mg
Draslík 1126 mg
Vitamín C 168 mg

 

Jahody lyofilizované (mrazem sušené) prášek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: