Jahody lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
Jahody lyofilizované (mrazem sušený) prášek
Informace a výživové hodnoty
S jahodami to není snadné, protože najít ty správné, co chutnají jako čerstvě utržené z babiččiny zahrádky, je opravdu těžké. A prášek z nich je ještě těžší najít, protože jahody v něm musí být 100%. Někdy se musí jít za surovinou přes půlku světa, abychom našli to, co hledáme. No, tentokrát jsme zašli jen kousek – do Německa. Chutí a kvalitou je to to nejlepší, co jsme na světovém trhu našli. Prášek se vyrábí z lyofilizovaných jahod, které jsou příjemně křupavé a snadno se dají rozemlít na prášek. Rovněž jsou 100%, bez přídavku cukru, steroidů či jiných aditiv.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Živiny jsou v prášku zachovány.
- Před zmrazením jsou jahody pečlivě dozrálé, takže chutnají jako domácí.
- Po vysušení byly jemně pomleté.
- Jsou bez přídavku cukru a jiných aditiv.
- Prášek je také ideálním přírodním barvivem.
Složení | 100% jahodový prášek |
Země původu | Německo |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | jemný prášek |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali ho na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 gramů čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny.
Jak se jahody suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se jahody melou na jemný prášek.
Použití
- do smoothies
- ovesných kaší
- do koláčů
- do polev či zmrzliny
- využití i jako přírodní barvivo
Tip
Pokud máte chuť si na jahodách i pokřupat, máme je i na plátky!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1359 kJ / 323 kcal |
Tuky | 3,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,36 g |
Sacharidy | 52,6 g |
z toho cukry | 52,6 g |
Vláknina | 16 g |
Bílkoviny | 7,9 g |
Sůl | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 112 mg |
Železo | 4,8 mg |
Draslík | 1126 mg |
Vitamín C | 168 mg |
Jahody lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.