Jahody lyofilizované (mrazem sušené) plátky

od 167 Kč od 145 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Je to červené, křupavé, sladké a voní to jako léto, co to je? To jsme přece my, Tvé jahody sušené mrazem! V zimě už ke dvanácti měsíčkům chodit nemusíš, skoč si rovnou do Světa plodů!

Detailní informace

100g
Skladem
167 Kč
145 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
449 Kč
390 Kč bez DPH
500g
Skladem
736 Kč
640 Kč bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladem
2 113 Kč
1 837 Kč bez DPH
6kg (karton)
Skladem
7 629 Kč
6 634 Kč bez DPH
1kg (10x100g) - NOVINKA
Skladem
1 467 Kč
1 276 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jahody lyofilizované (mrazem sušené) plátky

Informace a výživové hodnoty

V dnešní době je těžké najít ty správné chutné jahody. Věřte, byla to fuška i pro našeho nákupčího, ale přece se mu podařilo najít to, co hledal. Právě pro vás si necháváme dovážet jahody až z Egypta. Díky teplému počasí a správnému zavlažování bez použití steroidů chutnají naše jahody jako z babiččiny zahrádky. Speciální technologií jsou tyto jahody šetrně sušené mrazem, ale jejich chuť, vůně a nutriční látky v nich zůstaly. Díky tomu chutnají jako čerstvé, akorát jsou bez vody a příjemně křupou.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny v jahodách jsou zachovány.
  2. Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
  3. Mají příjemnou křupavou konzistenci. 
  4. Před zmrazením kompletně dozrály, takže chutnají jako domácí.
  5. Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě.

 

Základní specifikace
Složení 100% jahody
Země původu Egypt
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu 
Velikost nespecifikované
Úprava plátky jahod
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího
 
„Oceňuji zejména kvalitu jahod před jejich usušením. Pokud by byly jahody před sušením nahnilé nebo naopak nedozrálé, projevilo by se to na kvalitě výsledného produktu. Nakupuji jahody, které buď dozrály ve stejné zemi, ve které je také usuší, nebo putují do Evropy ve zmrazeném stavu, aby po cestě nedocházelo k jejich kažení. Sušení mrazem pak probíhá v osvědčené provozovně v Německu.“

 

Jak se jahody suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Použití

  • jako zdravé mlsání
  • do smoothies nebo ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • k přípravě a zdobení dezertů
  • do polev či zmrzliny

 

Tip

Pokud máte chuť si přidat jahody do smoothies nebo zmrzliny, nechali jsme je pro vás umlít na prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1359 kJ / 323 kcal
Tuky 3,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,36 g
Sacharidy 52,6 g
z toho cukry 52,6 g
Vláknina 16 g
Bílkoviny 7,9 g
Sůl 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 112 mg
Železo 4,8 mg
Draslík 1126 mg
Vitamín C 168 mg

 

Jahody lyofilizované (mrazem sušené) plátky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
7x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
KU Avatar autora | 16.10.2020
Vynikající, ideální do kaší a jogurtů ????
5
LD Avatar autora | 1.4.2020
Velice chutné jahody, jsou to celé plátky -žádná drť.
5
JM Avatar autora | 31.3.2020
Moc dobré a kousky jsou opravdu velké a celé, žádný rozdrcený prášek. Dobře zabalené.
5
MH Avatar autora | 13.12.2019
Moc dobré