Jahody lyofilizované (mrazem sušené) plátky

od 167 Kč od 145 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Je to červené, křupavé, sladké a voní to jako léto, co to je? To jsme přece my, Tvé jahody sušené mrazenm! A v zimě už chodit ke dvanácti měsíčkům fakt nemusíš, skoč si rovnou do Světa plodů!

Detailní informace

100g
Skladem
167 Kč
145 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
449 Kč
390 Kč bez DPH
500g
Skladem
734 Kč
638 Kč bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladem
2 113 Kč
1 837 Kč bez DPH
6kg (karton)
Skladem
7 629 Kč
6 634 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jahody lyofilizované (mrazem sušené) plátky

Informace a výživové hodnoty

V dnešní době je těžké najít ty správné chutné jahody. Veru, byla to fuška i pro našeho nákupčího, ale přece se mu podařilo najít to, co hledal. Právě pro Vás si necháváme dovážet jahody až z Egypta. Díky teplému počasí, správnému zavlažování a bez použití steroidů chutnají naše jahody jako ze zahrádky našich babiček. Speciální technologií jsou tyto jahody šetrně sušené mrazem, ale jejich chuť, vůně a nutriční látky v nich zůstali. Díky tomu chutnají jako čerstvé, akorát jsou bez vody a příjemně křupou.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. živiny jsou zachovány
  2. pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje
  3. příjemná křupavá konzistence
  4. před zmrazením byly pečlivě dozrálé, takže chutnají jako domácí
  5. skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě

 

Základní specifikace
Složení 100% jahody
Země původu Egypt
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu 
Velikost nespecifikované
Úprava plátky jahod
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího
 
"Oceňuji zejména kvalitu jahod před jejich usušením. Pokud by byly jahody před sušením nahnilé nebo naopak nedozrálé, projevilo by se to na kvalitě výsledného produktu."
 
"Nakupuji jahody, které buď dozrály ve stejné zemi, ve které je také usuší nebo putují do Evropy ve zmrazeném stavu, aby po cestě nedocházelo k jejich kažení. Sušení mrazem pak probíhá v osvědčené provozovně v Německu."

 

Jak se jahody suší mrazem?

Lyofilizace nebo jinak sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100°C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se jahody vařily při 100°C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše připálenina, než plátky jahody. 

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies, ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do polev či zmrzliny

 

Tip

Pokud máte chuť si přidat maliny do smoothies nebo zmrzliny, nechali jsme je pro Vás umlít na prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1359 kJ / 323 kcal
Tuky 3,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,36 g
Sacharidy 52,6 g
z toho cukry 52,6 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 7,9 g
Sůl 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 14 mg
Železo 0,8 mg
Draslík 148 mg
Vitamín C 38,6 mg

 

Jahody lyofilizované (mrazem sušené) plátky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
6x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LD Avatar autora | 1.4.2020
Velice chutné jahody, jsou to celé plátky -žádná drť.
5
JM Avatar autora | 31.3.2020
Moc dobré a kousky jsou opravdu velké a celé, žádný rozdrcený prášek. Dobře zabalené.
5
MH Avatar autora | 13.12.2019
Moc dobré