Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9992x přečteno
Je to červené, křupavé, sladké a voní to jako léto, co to je? To jsme přece my, Tvé jahody sušené mrazem! V zimě už ke dvanácti měsíčkům chodit nemusíš, skoč si rovnou do Světa plodů!
Žádná Čína! Tyto jahody chutnají jako z babiččiny zahrádky. Jsou pěstovány v teplém podnebí, kde rostou přirozeně bez použití steroidů. Sklízí se, až jsou perfektně zralé a sladké. Díky sušení mrazem si kromě krásně červené barvy jahody zachovaly také veškeré živiny a vůni.
Jako čerstvé chutnají, neobsahují však žádnou vodu, takže jsou perfektně křupavé. Lyofilizované ovoce se hodí do kaší a jogurtů nebo na ozdobu dezertů či drinků. Mrazem sušené jahody dodáváme ve znovu uzavíratelném balení, díky kterému se do nich nedostane vzduch ani voda a vydrží vám tak dlouho křupavé. Není divu, že jsou jedním z bestsellerů!
„Oceňuji zejména kvalitu jahod před jejich usušením. Pokud by byly jahody před sušením nahnilé nebo naopak nedozrálé, projevilo by se to na kvalitě výsledného produktu. Nakupuji jahody, které buď dozrály ve stejné zemi, ve které je také usuší, nebo putují do Evropy ve zmrazeném stavu, aby po cestě nedocházelo k jejich kažení. Sušení mrazem pak probíhá v osvědčené provozovně v Německu.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se jahody hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický.
Kdybychom při sušení jahod nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom je vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. No řekněte, umíte si představit život bez mrazem sušených jahod?
Croissant bread puding s jahodami a nugátovou čokoládou
30.06.22 | 644x přečteno
Svět plodů pro malé děti – čím uspokojit mlsné jazýčky
25.02.22 | 3186x přečteno | 4 minuty
Synek na jahůdkách ujíždí (9 měsíců). Z obchodu je to většinou taková drť, ale tyhle jsou fakt pořádné kousky jahod. To bude radosti!
Super do vody, pouští chuť více než čerstvé jahody.
Synek na jahůdkách ujíždí (9 měsíců). Z obchodu je to většinou taková drť, ale tyhle jsou fakt pořádné kousky jahod. To bude radosti!
Super do vody, pouští chuť více než čerstvé jahody.
naposled jsem byla trochu zklamaná, jahody přišly poměrně dost rozdrcené (až na prášek) a i víc kyselé, než jsem byla zvyklá.
Jahody lyofilizované plátky