Jahody lyofilizované (mrazem sušené) lesní WILD

156 Kč 136 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Je to červené, křupavé, sladké a voní to jako léto, co to je? To jsme přece my, tvé jahody sušené mrazem! Už pro nás nemusíš chodit do lesa, skoč si rovnou do Světa plodů!

          • 100% mrazem sušené ovoce 
          • poctivá chuť jahod bez přidaných cukrů a aditiv
          • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Detailní informace

12g
Vyprodáno
156 Kč
136 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jahody lyofilizované (mrazem sušené) lesní WILD

Informace a výživové hodnoty

Ty pravé lesní jahůdky, jejichž sladkost omámí každého z nás. Odteď na ně nemusíte čekat do léta, ale můžete si jejich jedinečnou chuť užít kdykoli během roku. Stačí jedno křupnutí a věřte, že se vám o nich bude i zdát. Ozdobte jimi dort, přihoďte si je do ranní kaše, jednoduše experimentujte dle libosti a bez obav, protože s těmito jahodami žádná chyba nehrozí.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. jahody patří mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií
  2. zlepšují proudění krve v arteriích
  3. mají příjemnou křupavou konzistenci
  4. před zmrazením pečlivě dozrály
  5. skladují se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% jahody
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 12 g
Úprava celé jahody
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při správném skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies a ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do limonád a drinků 

 

Tip

Pokud máte chuť si přidat jahody do smoothies nebo zmrzliny, máme i prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 371 kJ / 1552 kcal
Tuky 5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 63 g
z toho cukry 63 g
Vláknina 20 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,03 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: