Jahody lyofilizované lesní WILD

166 Kč 144 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Je to červené, křupavé, sladké a voní to jako léto, co to je? To jsme přece my, Tvé jahody sušené mrazem! Už pro nás nemusíš chodit do lesa, skoč si rovnou do Světa plodů!

          • 100% mrazem sušené ovoce 
          • poctivá chuť jahod bez přidaných cukrů a aditiv
          • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Detailní informace

12g
Vyprodáno
166 Kč
144 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jahody lyofilizované  lesní WILD

Informace a výživové hodnoty

Ty pravé lesní jahůdky, jejichž sladkost omámí každého z nás. Odteď na ně nemusíte čekat do léta, ale můžete si jejich jedinečnou chuť užít kdykoli během roku. Stačí jedno křupnutí a věřte, že se vám o nich bude i zdát. Ozdobte jimi dort, přihoďte si je do ranní kaše, jednoduše experimentujte dle libosti a bez obav, protože s těmito jahodami žádná chyba nehrozí.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Jahody patří mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií.
  2. Zlepšují proudění krve v arteriích.
  3. Mají příjemnou křupavou konzistenci.
  4. Před zmrazením pečlivě dozrály.
  5. Skladují se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
 

 Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při správném skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Pokud máte chuť si přidat jahody do smoothies nebo zmrzliny, máme i prášek!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Surovina: Jahoda
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: jahody lyofilizované celé
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu: Litva
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: PET dóza
Typ sušení: sušení mrazem
Velikost: -
Úprava: celé jahody
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1552 kJ / 371 kcal
Tuky: 5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 63 g
z toho cukry: 63 g
Vláknina: 20 g
Bílkoviny: 8 g
Sůl: 0,03 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 150 mg
Železo: 8,82 mg
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: 1429 mg
Sodík: 15 mg
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: