Jablka sušené křížaly z ČR

od 124 Kč / 500g od 108 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

500g
Vyprodáno
124 Kč / 500g
108 Kč bez DPH
1kg
Vyprodáno
204 Kč / kg
177 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jablka sušené křížaly z ČR

Sušené plátky jablek jsou plátky ze 100% přírodních jablek bez dalších přidaných aditiv.

 Základní specifikace:

Složení:     100% sušená jablka
Země původu: ČR
Trvanlivost: min. 3 - 18 měsíců
Balení: zipový znovuuzavíratelný sáček
Úprava: plátky sušených jablek
Velikost: nespecifikováno
Obchodní třída: nespecifikováno
Odrůda: nespecifikováno

 

 

 

 

 

 

Makro živiny na 100g:

Energie 1264 kj/302 kcal
Tuky 2 g
z toho nasycené mastné kyseliny -
Sacharidy 70 g
z toho cukry -
Vláknina 4 g
Bílkoviny 2 g
Sůl -

 

 

 

 

 

 

Mikro živiny na 100g:

Vápník 14 mg
Železo 1,4 mg
Hořčík 16 mg
Fosfor 38 mg
Draslík 450 mg
Sodík 87 mg
Zinek 0,2 mg
Vitamin C 3,9 mg
Vitamin B2 0,16 mg
Niacin 0,93 mg
Vitamin B6 0,13 mg
Vitamin E 0,53 mg
Vitamin K 3 μg

 

 

 

 

 

 

 

 

Víte, že...

Jablka

Jablka provází lidstvo už od nepaměti. Za pravlast tohoto ovoce je považován jihozápad Číny. Je to nejznámější druh ovoce. Dá se konzumovat na nespočetné množství způsobů, jíme ho syrové, sušené, děláme z nich kompoty, plníme koláče, vytváříme džusy, klidně i dáváme k masu. Ročně se celosvětově urodí více než 40 milionů jablek, což ho řadí na 4. místo mezi pěstovanými ovoci. Obsahují řadu látek, prospěšnému našemu zdraví a také dobře chutnají.  V jejich složení vynikají zejména sacharidy, kterých je v 100g dužiny až 13%. Množství vitamínů a minerálních látek, kterými jablka disponují, nám pomáhá udržet se fit a zdraví během virusových epidemií.

Sušená jablka

V sušených jablkách najdeme menší množství vlákniny a minimální množství kalorií. Během procesu sušení zůstávají zachovány vitamíny A, vitamíny B-komplexu a při šetrném sušení zůstanou zachován vitamín C. Speciální enzymy, které sušená jablka obsahují, ocení ti, kteří se snaží zhubnout, protože napomáhají s rozkládáním tuku.

Detoxikace

Dietní pokrm? Rozhodně jablka. Váží na sebe přebytečné tekutiny a toxické látky a odvádějí je z těla pryč. Navíc mají nízký obsah ovocného cukru a málo kalorií. Kyselina jablečná rozkládá přebytečné tuky v buňkách.

Ovoce na všechno?

Jablka jsou s nadsázkou na ovoce na všechno. Napomáhají trávení, pomáhají s bojem proti infekcím, povzbuzuje náladu, má příznivé regenerační účinky. Jeho zvláštností je schopnost regulovat správný chod orgánů, napomáhají udržovat potřebnou hladinu cukru v krvi a posiluje imunitní systém. Jablka obsahují draslík, který napomáhá správné funkci ledvin a svalů. Pro všechny tyto schopnosti jsou jablka považována za jedny z nejzdravějších ovocí.

Prospěšné látky

Vitamín A - růst a vývoj těla, chrání před infekcemi, důležitý pro správnou funkci zraku

Vitamín B - správné fungování metabolismu, příznivě ovlivňuje nervový systém

Vitamín C - chrání organismus před virovými infekcemi, pomáhá ničit bakterie

Draslík - prevence vysokého krevního tlaku, srdečních a mozkových příhod

Fosfor - spolu s vápníkem jsou důležité pro tvorbu kostí

Zajímavosti

Pravidelná konzumace jablek na různé způsoby pomáhají celkově rychleji zotavit tělo po nemoci

Na světě existuje více než 7 000 druhů jablek. Pokud bychom chtěli vyzkoušet všechny odrůdy a každý den bychom snedli jednu, trvalo by nám to 19 let.

 

Nutriční hodnoty na 100 g

Energie 1021 kj/243 kcal
Tuky 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny -
Sacharidy 65,9 g
z toho cukry 57,1 g
Vláknina 8,7 g
Bílkoviny 0,9 g
Sůl <0,03 g

 

Ve 100 g je průměrně obsaženo
Vápník 14 mg
Železo 1,4 mg
Hořčík 16 mg
Fosfor 38 mg
Draslík 450 mg
Sodík 87 mg
Zinek 0,2 mg
Vitamin C 3,9 mg
Vitamin B2 0,16 mg
Niacin 0,93 mg
Vitamin B6 0,13 mg
Vitamin E 0,53 mg
Vitamin K 3 μg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: